INSULTA SI AMENINTARE FACUTE DE EXPERT JUDICIAR ?!

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
mariusa

INSULTA SI AMENINTARE FACUTE DE EXPERT JUDICIAR ?!

Post by mariusa » 25 Feb 2006, 18:10

SUNT EXPERT JUDICIAR . M-AM TREZIT INCULPAT PENTRU INSULTA SI AMENINTARE. LA DATA DEPLASARII IN VEDEREA EFECTUARII UNEI EXPERTIZEI PARTEA VATAMATA ( PARAT IN DOSARUL IN CARE EU ERAM NUMIT DE INSTANTA SA FAC EXPERTIZA) STATEA ASCUNSA DUPA CASA SI NU A DESCHIS POARTA DE LA INTRAREA IN CURTE PENTRU A-MI EFECTUA EXPERTIZA. MARTORII MI-AU INDICAT ASPECTUL CA STA ASCUNS DUPA CASA , IN ACESTE CONDITII I-AM ADRESAT URMATOARELE CUVINTE : " SA IASA AFARA DE DUPA CASA SI SA PARTICIPE LA EXPERTIZA PENTRU CA ALTFEL O SA AIBA DE PLATIT DE-O SA-SI VANDA CAMASA DE PE EL , PENTRU CA POARTA LUMEA PE DRUMURI "
IN CURTEA LUI SE AFLA UN PRIETEN DE-AL LUI CARE S-A CONSTITUIT CA MARTOR IN FAVOAREA PARTII VATAMATE .
LA DOSAR SUNT DECLARATIILE A DOI MARTORI SI A PARTII VATAMATE CAERE SPUN CA L-AM INJURAT SI CA L-AM AMENINTAT CU MOARTEA , CA O SA PLASCA CU VIATA .... ETC. "
EU AM UN SINGUR MARTOR CARE NU VREA SA VINA LA PROCES .
CE-I DE FACUT ?
POT FI ACUZAT DE AMENINTARE PE MESAJUL TRANSMIS ?
EU SUNT SINGUR IAR EI SUNT 3 CARE SUSTIN CONTRAR PRIN MINCIUNA PENTRU A TERGIVERSA PROCESUL CIVIL IN CARE AM DEPUS RAPORTUL DE EXPERTIVA .
MA PUTETI AJUTA CU O JURISPRUDENTA ?
CUVINTELE MELE AU FOST : " IESI AFARA DE DUPA CASA , PORTI LUMEA PE DRUMURI SI O SA AI DE PLATIT DE O SA TREBUIASCA SA-TI VINZI CASA . DACA NU IESI , O SA VINA MASCATII SI TOT O SA TREBUIASCA SA DESCHIZI POARTA ! "

ALTE DATE : PE SCRISORILE DE ANUNTARE A EXPERTIZEI , PARTEA VATAMATA A SCRIS CU MANA LUI " REFUZ PRIMIREA "

EU AM INCERCAT SA-L CONVING SA PARTICIPE LA EXPERTIZA CHIAR DACA , RECUNOSC, AM VRUT SA-L SPERIU UN PIC .

luc4s

Post by luc4s » 25 Feb 2006, 20:24

Mie mi se pare mai mult a fi purtare abuziva.
Asta e de competetenta procurorului.
Chiar daca nu vine martorul tau, va fi 2 la 1.
Ti se va da neinceperea urmaririi penale.

mariusms

Post by mariusms » 25 Feb 2006, 21:43

Incadrarea corecta, daca se dovedesc acele afirmatii, ar fi purtare abuziva si amenintare.
Am inteles ca au fost mai multe persoane care pot fi martori, deci ai avea si tu probe. Fa si tu plangere pentru marturie mincinoasa. Dar inainte spune-le "mincinosilor" ca mai au timp sa-si retraga marturia, fara sa pateasca nimic.

mariusa

Post by mariusa » 26 Feb 2006, 08:48

PLANGEREA PENTRU MARTURIE MINCINOASA SE POATE FACE IN ACELASI DOSAR ? DIN CATE STIU EU, IN DOSARUL DE INCULPARE NU SE JUDECA DECAT FAPTA MEA SI NIMIC ALTCEVA ! POT CERE CA INCULPAT SA FIE ACUZATI PENTRU MARTURIE MINCINOASA IN ACELASI DOSAR ?? POT CERE CA INCULPAT DAUNE IN ACELASI DOSAR ?

mariusms

Post by mariusms » 26 Feb 2006, 09:21

Nu incurca fazele procesului penal. Normal ca daca instanta ar fi sesizata pentru anumite fapte, atunci acele fapte se vor judeca. Dar acum sunteti inainte de judecata (acte premergatoare sau urmarire penala).
Se vor conexa.

mariusms

Post by mariusms » 26 Feb 2006, 09:46

Daca s-a ajungs la judecata, instanta va pune (in mod normal) in discutie schimbarea incadrarii juridice din insulta in purtare abuziva.
Marturia mincinoasa savarsita si constatata in cursul judecatii se va constata prin procesul-verbal intocmit (care este act de incepere a urmaririi penale) de presedinte. Va fi sesizat procurorul. Asa spune practica.
Insa, in cazul tau, eu cred ca, daca marturia mincinoasa s-a savarsit in timpul urmaririi penale, deci inainte de sesizarea instantei, nimic nu-l impiedica pe procuror sa ceara extinderea procesului cu privire la martorii mincinosi, potrivit art. 337 Cpp.

luc4s

Post by luc4s » 26 Feb 2006, 13:25

Oricum, Mariusa, sa nu crezi ca o sa pateasca ceva martorii, atat timp cat tu esti singura si nu poti sa dovedesti ca au mintit.
Doar sa ii sperii putin :)
La proces, daca instanta nu se sesizeaza(s-au vazut cazuri), poti sa ceri tu schimbarea incadrarii juridice si trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa judecatorie, pentru competenta solutionare.
Si daca martorii vin si spun ca isi retracteaza declaratia anterioara si declara acum adevarul, li se da incetarea urmaririi penale, conf art 260 al 2 Cp
Important e sa scapi tu de stress, lasa-i pe aia(ce daune sa le mai ceri)
E mai bine daca e dosarul la Parchet.Acolo te audiaza de maxim 2 ori si ai scapat, nu ai zeci de termene ca la instanta.

mariusa

Post by mariusa » 27 Feb 2006, 14:08

MULTUMESC LUCS4S . DAR DACA CER SCHIMBAREA INCADRARII IN PURTARE ABUZIVA , PRACTIC EU RECUNOSC FAPTA SI DIN PACATE , NU AM FACUT-O !!!

luc4s

Post by luc4s » 27 Feb 2006, 18:26

Nu e adevarat.
Din cuprinsul plangerii, rezulta ca reclamantul a fost subiect pasiv al infractiunii de purtare abuziva, nu de insulta, si competent e Parchetul la astfel de infractiuni.
Acolo se vor face cercetari pentru a se vedea daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii(pe baza probelor administrate).
Tu nu ai voie sa observi ca a fost facuta gresit incadrarea faptei RECLAMATE?(nu si dovedite :) )

justmailme

Post by justmailme » 28 Jun 2006, 12:04

Amenintarea de genul "o sa ai de platit ca pui lumea pe drumuri.... o sa vina mascatii" etc, dupa capul meu nu pot crea ideea ca se va intampla o nenorocire injusta, intrucat "o sa ai de platit" presupune ca eu (amenintatorul) voi cere instantei sa constate un prejudiciu si repararea sa, iar mascatii nu sunt racketi, sunt tot organe ale statului care actioneaza in anumite conditii legale. Dupa parerea mea, raul din amenintare nu este unul injust. Nu ai zis ca ii vei lua banii prin talharire, nu ai zis ca vei chema batausii din cartier. Ai "amenintat" cu exercitarea unor drepturi legale.

Post Reply