Acet necesare pentru iesirea din diviziune??

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
khathax

Acet necesare pentru iesirea din diviziune??

Post by khathax » 20 Feb 2006, 14:24

Salut!
Am si eu o mica problema: as vrea sa stiu care sunt actele necesare pentru iesirea din diviziune :-( .
Mentionez ca este vorba despre un teren extravilan.
Astept nerabdator raspunsuri... Am mare nevoie de indrumari!
:mrgreen: :?:

ATX2003

Post by ATX2003 » 20 Feb 2006, 22:54

in principiu iesirea din indiviziune se face printr-o actiune la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla terenul, actiune prin care cel care doreste sa iasa din indiviziune cheama in judecata pe ceilalti coindivizari solicitand fie partajarea, fie atribuirea intregului teren cu plata unei sulte catre coindivizari.
mai poti iesi din indiviziune prin cumpararea cotelor celorlati coindivizari sau prin mostenire, cand ii mostenesti pe toti si devii singur proprietar pe toate cotele.

Dyana

Post by Dyana » 20 Feb 2006, 22:54

Este absolut necesar titlul de proprietate eliberat pentru acel teren extravilan.

almaparens

Post by almaparens » 23 Feb 2006, 16:09

Iesirea din indiviziune nu se poate face si printr-un act de partaj voluntar facut la notariat?
Cred ca numai in cazul in care coindivizarii nu se inteleg cum sa imparta terenul de ajunge la actiunea in instanta.
Asa e?

madalina

Post by madalina » 24 Feb 2006, 12:42

da, asa e

alina

Post by alina » 15 May 2006, 13:38

da, atunci cand partile se inteleg iesirea din indiviziune se face la un birou notarial si ai nevoie de urmatoarele acte: titlu de proprietate, extras de carte funciara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, certificat de rol de la Primaria com si certificatul de urbanism (primarie) si documentatia cadastrala intocmita de un tehnician autorizat (tot la primarie gasesti), dar mai bine e sa mergi inainte la un birou notarial si sa-ti spuna exact cum tb sa faci ptr ca extrasul de la OCPI il scoate biroul notarial si oricum ideal e sa vada notarul daca actul de proprietate este in regula

Post Reply