va rog ajutati-ma

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
imissmydaddy

va rog ajutati-ma

Post by imissmydaddy » 17 Feb 2006, 07:21

Sunt domiciliata in SUA.Tatal meu a murit acum 2 luni.In tara este mama si fratele meu care are 20 de ani si este de curind casatorit.Parintii mei au locuit impreuna intr-un apartament cu 3 camere.Am fost informata ca va trebui deschisa o succesiune.Mentionez ca tata nu a avut testamentul iar apartamentul a fost cumparat de catre parintii mei cu 25 de ani in urma.
Este neaparat necesar deschiderea unei succesiuni?Trebuie sa platim un notar daca eu si fratele meu nu dorim ?Poate mama sa fie in continuare propietara apartamentului pina la moarte fara a fi nevoie sa facem nici un act?
In cazul in care este absolut necesara o succesiune iar mama si eu dorim sa ii lasam apartamentul fratelui meu este acest lucru posibil?IN acest caz datorita faptului ca fratele meu este casatorit acest apartament mostenit ca devenii proprietate comuna?
Ce taxe trebuies achitate pentru acesasta succesiune(IN CAZUL IN CARE ESTE NECESARA) si ce acte trebuie sa trimit eu in tara

Va multumesc din tot sufletul :-(
imissmydaddy2005

aho

Post by aho » 17 Feb 2006, 09:09

1.Nu este absolut necesar sa deschideti succesiunea dar este mai bine, lucrurile clare sunt m. bune.
2.Mama este proprietara a 1/2 din apartament iar la succesiune primeste inca1/8( 1/4 din 1/2) adica 1/2+1/8=5/8 din imobil este al mamei .
3.Puteti (tu si mama) sa renuntati la succesiune si in acest caz 1/2 din ap. revine frateleui dvs cu titlu de b. propriu ( numai al lui nu si al sotiei) iar cealalta 1/2 poate fi donata/vanduta de mama dvs. catre fratele dvs.
4. Aveti grija sa asigurati un drept de abitatie viager ( de a locui pe viata ) mamei dvs.

Daca nu faceti si sistarea indiviziunii taxele notariale sunt m.mici in f. insa si de valoarea apartamentului.
Daca va intelegeti bine nu este necesara desch. succesiunii, dar mama dvs. ar tren sa faca o declaratie notariala de acceptare a succesiunii in cazul in care nu m. locieste in acel apartament ;termenul de acceptare a succesiunii fiind de 6 luni.

Post Reply