Calitate procesuala pasiva a reprezentantei
Calitate procesuala pasiva a reprezentantei
Ei, acuma e acuma;
am contract de munca incheiat cu reprezentanta unei societati straine.
decizia de desfacere a cim este emisa tot de reprezentanta respectiva.
eu pe cine chem in judecata?
pe reprezentanta sau pe societatea straina?
am contract de munca incheiat cu reprezentanta unei societati straine.
decizia de desfacere a cim este emisa tot de reprezentanta respectiva.
eu pe cine chem in judecata?
pe reprezentanta sau pe societatea straina?
Reprezentanta sau orice asociatie sau societate fara personalitate juridica poate sta in judecata ca PARATA daca are organe proprii de conducere. art.41 alin 2 cpr.civ. Daca, chemi in judecata firma straina trebuie sa ai in vedere si legislatia aplicabila in tara care ii da nationalitatea art.41 din L.105/1992
ART. 41
Statutul organic al persoanei juridice este cirmuit de legea sa nationala, determinata in modul prevazut la art. 40.
Statutul organic al sucursalei infiintate de catre persoana juridica intr-o alta tara este supus legii nationale a acesteia.
Statutul organic al filialei este supus legii statului pe al carui teritoriu si-a stabilit propriul sediu, independent de legea aplicabila persoanei juridice care a infiintat-o.
ART. 41
Statutul organic al persoanei juridice este cirmuit de legea sa nationala, determinata in modul prevazut la art. 40.
Statutul organic al sucursalei infiintate de catre persoana juridica intr-o alta tara este supus legii nationale a acesteia.
Statutul organic al filialei este supus legii statului pe al carui teritoriu si-a stabilit propriul sediu, independent de legea aplicabila persoanei juridice care a infiintat-o.