drepturile copilului 272/2004
Cum se solutioneaza urmatoarele:
unul din parinti a parasit domiciliul,nu vrea sa-i fie cunoscut domiciliul actual pt. ca celalalt parinte sa nu ceara pensia cuvenita pt. minorii, persoanele care cunosc adevarul se preteaza la minciuni inducind minorilor o stare de disconfort si comportament deviat,fiint categoric traumatizati.Ei isi manifesta dorinta explicita de a avea legaturi cu parintele lipsa,ce pot face si cui trbuie sa se adreseze? Va multumesc
unul din parinti a parasit domiciliul,nu vrea sa-i fie cunoscut domiciliul actual pt. ca celalalt parinte sa nu ceara pensia cuvenita pt. minorii, persoanele care cunosc adevarul se preteaza la minciuni inducind minorilor o stare de disconfort si comportament deviat,fiint categoric traumatizati.Ei isi manifesta dorinta explicita de a avea legaturi cu parintele lipsa,ce pot face si cui trbuie sa se adreseze? Va multumesc
Nu ,nu sunt divortati,parintele plecat plateste prin sora lui o pensie de 55 lei la salariul minim din lipsa de dovezi pentru fiecare copil (14,16 ani) deci se stie pe unde ar fi dar cum spuneam nu doreste tocmai pt a nu-i fi cunoscute veniturile reale,aspectul zic eu grav nu sunt atit banii ci faptul ca celor doi copii li se ascunde adevarul si la cite se intimpla astazi!!!!!Se poate face ceva in sensul legal de a fi respectat dreptul copiilor de-a cunoaste adevarul,eu am rugat un psiholog de la un centru de caritate sa discute cu ei,dar sunt prea mari ca sa nu priceapa ca de fapt sunt refuzati de parintele care ia parasit,asta se manifesta in comportamenul lor,aproape ca au abandonat scoala,parintele care-i are in intretinere este de asemenea in stare de soc ,ce e de facut?
parintele care ii are in intretinere sa faca bine sa mearga el la un psiholog si sa iasa din starea de soc asa ca sa poata avea grija de copii sai.
Sa divorteze si sa ceara incredintarea minorilor.
Sa nu mai ascunda copiilor adevarul pe care ei il vad oricum si sa-i sustina moral pentru a trece peste aceasta etapa a vietii lor.
Alergatul dupa un om care nu te vrea in ruptul capului, sub diverse pretexte, nu face bine nimanui.
daca exista venituri (reale sau nu) exista si un loc de munca.
Il citati frumusel acolo si mai vedeti.
Sa divorteze si sa ceara incredintarea minorilor.
Sa nu mai ascunda copiilor adevarul pe care ei il vad oricum si sa-i sustina moral pentru a trece peste aceasta etapa a vietii lor.
Alergatul dupa un om care nu te vrea in ruptul capului, sub diverse pretexte, nu face bine nimanui.
daca exista venituri (reale sau nu) exista si un loc de munca.
Il citati frumusel acolo si mai vedeti.
attorneyatlaw,scuze ce n-am inteles?ceream sfat pentru rezolvarea din punct de vedere legal,acest drept superior al copilului de care se face atita caz. In Org.pe care o conduc sarmani vin cu multe probleme, de latura normala si morala ne ocupam,de multe ori chear din forumul vostru le dam sfaturi,deci sa inteleg ca trbuie sa-i recomand sa se interneze pt. asi vindeca depresia,in acest caz copiii vor fi in grija cui?(STATUL)merci
Doresc, pentru ca sunt pe forum si oameni mai informati cu practica multa, un sfat mai logic si daca se poate la lege.Multumesc
Doresc, pentru ca sunt pe forum si oameni mai informati cu practica multa, un sfat mai logic si daca se poate la lege.Multumesc
Re: drepturile copilului 272/2004
nu sa se interneze ci sa mearga la un psiholog.ram1000 wrote:deci sa inteleg ca trbuie sa-i recomand sa se interneze pt. asi vindeca depresia,in acest caz copiii vor fi in grija cui?(
Si, on a second thought, sa apeleze pentru sfaturi la cineva care macar gramatica stie.
bine pruteanu,nu intru in polemici,astept sfaturi pertinente
dragilor e un subiect sensibil si voi ce faceti?
cred ca a ti avut o zi grea
eu nu va cunosc asa irascibili si am avut nevoie mare de ajutorul vostru.
acum ce aveti?
ste un caz real si un fenomen in Romania si asta cred ca e de ajuns.
Daca putei ajutati daca nu .........
Nu poate fii gasit pentru ca nu vrea si e un imbecil, copii trebuie sa stie adevarul si atat.Fii langa ei si viata merge mai departe.Cu banii de la el luati in nr mai mare nu readuci bucuria copiilor si familia unita niciodata
Divorteaza si duca se.
succes
cred ca a ti avut o zi grea
eu nu va cunosc asa irascibili si am avut nevoie mare de ajutorul vostru.
acum ce aveti?
ste un caz real si un fenomen in Romania si asta cred ca e de ajuns.
Daca putei ajutati daca nu .........
Nu poate fii gasit pentru ca nu vrea si e un imbecil, copii trebuie sa stie adevarul si atat.Fii langa ei si viata merge mai departe.Cu banii de la el luati in nr mai mare nu readuci bucuria copiilor si familia unita niciodata
Divorteaza si duca se.
succes
drepturile copilului legea 272/2004
Tine cont de faptul,ca exista legi penale si civile pt.parinti iresponsabili,dar in practica judiciara,nu se gasesc solutii reale si nici de preventie referitoare la acestor cazuri!Vezi art.305,306 cod penal(abandon de familie, parasirea si lasarea fara ajutor,expunandu-l la suferinte fizice si morale),legea 272/2004(interesul superior al copilului prevaleaza in toate...)Fa o sesizare la Protectia copilului si la Autoritatea Tutelara!Face-ti ceva! 

Sfatul lui attorney este cel mai pertinent, to date, si nla legen; ar trebui sa-l urmati pentru a asigura copiilor si mamei o situatie juridica clara si un sprijin material, fiind constienta insa ca aici se opreste ajutorul pe care vi-l poate da norma legala. Nu stiu de ce se cramponeaza uneori oamenii de ideea ca justitia sau dreptul le rezolva pe toate. INteresul superior al copilului este de atatea ori servit mai bine de interventii nextra-juridicen, ca sa zic asa, cum este consilierea psihologica (atat pentru mama cat si pentru copii, adresati-va DGASPC pentru servicii sau recomandari in acest sens, nu stiu de unde a aparut chestia cu internarea). Ascultati pe cineva care lucreaza de ani de zile in protectia copilului. Nu imi dau seama in ce mod ar putea instrumentarea, anevoioasa in conditiile de fata, a unei plangeri privind infractiunea de abandon de familie sa contribuie la imbunatatirea starii psihice a vreuneia din persoanele cu privire la care ni s-a cerut ajutorul. In mod cert (oricata teorie am face pe tema asta) nu exista nici un text de lege care sa poata obliga o persoana sa revina efectiv langa familia pe care a abandonat-o. Legea poate doar sa impuna sanctiuni pentru ca persoana respectiva nu si-a onorat obligatiile, unele pecuniare, apoi altele pe nlatura moralan, cum este lipsirea de unele drepturi parintesti; chiar si divortul este o forma de sanctiune.
drepturile copilului legea 272/2004
Va simtiti cu musca pe caciula!
A catea putere in stat e justitia?
Daca are atata putere,de ce incearca ,sa scoata in afara legii drepturile si interesul superior al copilului?
Aceasta atitudine, specifica Protectiei Copilului e lipsita de entuziasmul specific caracterului nobil ,,de a le rezolva pe toate"!
Doar oamenii,care isi asuma riscuri,reusesc sa schimbe lumea!
Culmea!Consilierea psihologica trebuie facuta numai mamelor si copiilor?!Sunt cumva,barbatii superiori femeilor si nu au aceeasi raspundere fata de copiii lor?
Cine nu intelege abandonul de familie,sa puna mana pe carte!E adevarat,legea impune doar sanctiuni,dar strategiile si politica de protectie a copilului,ar putea sa se implice mai mult in prevenirea abandonului de familie! 8O
A catea putere in stat e justitia?
Daca are atata putere,de ce incearca ,sa scoata in afara legii drepturile si interesul superior al copilului?
Aceasta atitudine, specifica Protectiei Copilului e lipsita de entuziasmul specific caracterului nobil ,,de a le rezolva pe toate"!
Doar oamenii,care isi asuma riscuri,reusesc sa schimbe lumea!
Culmea!Consilierea psihologica trebuie facuta numai mamelor si copiilor?!Sunt cumva,barbatii superiori femeilor si nu au aceeasi raspundere fata de copiii lor?
Cine nu intelege abandonul de familie,sa puna mana pe carte!E adevarat,legea impune doar sanctiuni,dar strategiile si politica de protectie a copilului,ar putea sa se implice mai mult in prevenirea abandonului de familie! 8O