prima instanta solutioneaza cererea fara citarea partilor.
parata societate comerciala prin c.j. exercita calea de atac a recursului. recursul este semnat de c.j., nici unde in cuprinsul acestuia nefiind mentionat numele celui ce repezinta sc.
am solicitat anularea. printre altele. cu o anume motivare.
acum ma intreb insa..
voi ce pareare aveti?
anuare recurs
a fost o zi incarcata si din pacate nu am reusit sa raspund mai repede.
intradevar, recursul a fost exercitat in numele societatii.
da Cyclop, m-am gandit si eu la posibilitatea asta. ma intrebam insa care e situatia in ipoteza in care cj nu se prezinta sau nu prezinta o procura sau delegatie speciala prin care sa-i fi fost conferit dreptul de a exercita calea de atac. in conditiile in care solutionarea in prima instanta s/a facut fara citearea partilor.
intradevar, recursul a fost exercitat in numele societatii.
da Cyclop, m-am gandit si eu la posibilitatea asta. ma intrebam insa care e situatia in ipoteza in care cj nu se prezinta sau nu prezinta o procura sau delegatie speciala prin care sa-i fi fost conferit dreptul de a exercita calea de atac. in conditiile in care solutionarea in prima instanta s/a facut fara citearea partilor.
Daca instanta i-ar fi pus in vedere consilierului juridic sa-si dovedeasca calitatea de reprezentatnt pana la termenul pe care i l-ar fi acordat in acest sens (art. 161 Cod pr.civ) , si acesta nu s-ar fi conformat, atunci partea interesata putea cere anularea recursului, in conditiile art. 108 alin. 2 si 3 din Codul de procedura civila.
Sincer, nu prea cred ca sunt sanse de anulare a recursului.
Viciul pe care-l invoci e extrem de usor de acoperit, si sunt convins ca asta se va si intampla. Am intalnit o situatie similara in practica (bine, era vorba despre semnarea cererii de chemare in judecata), si, la termenul fixat, c.j. a venit cu delegatia...
Si mie mi se intampla de multe ori sa semnez cererile de chemare in judecata, sau recursurile, in numele societatii, iar la primul termen sa prezint imputernicirea semnata de administrator. N-a zis nimeni nimic pana acum. De fapt, nici nu vad ce ar putea zice...
Viciul pe care-l invoci e extrem de usor de acoperit, si sunt convins ca asta se va si intampla. Am intalnit o situatie similara in practica (bine, era vorba despre semnarea cererii de chemare in judecata), si, la termenul fixat, c.j. a venit cu delegatia...
Si mie mi se intampla de multe ori sa semnez cererile de chemare in judecata, sau recursurile, in numele societatii, iar la primul termen sa prezint imputernicirea semnata de administrator. N-a zis nimeni nimic pana acum. De fapt, nici nu vad ce ar putea zice...