Declaratiile notariale prin care cei doi parinti au recunoscut reciproc ca imobilele cumparate independent din sursa proprie fara contributia celuilalt in anul 1992de tata si in 1992 de mama din localitati diferite unde domiciliau,nedivortati in 1992 si divortati in 1995 nu sunt luate in considerare la succesiunea din 2004 la notar in actiune succesorala ca urmare a decesului tatalui . Partajul pentru apartamente nu s-a facut la divort, in 1995 cand s-a pronuntat divortul. Cei doi parinti au considerat ca declaratiile notariale incheiate le rezerva exclusivitatea proprietatii.
Cei 3 copii mostenitori si mama isi rezerva dreptul de a accepta compensarea jumatatilorsi reconstituirea la intreg un apartament unic proprietar tata, si respectiv un apartament unic proprietar mama in cazul in care declaratiile nu sunt valabile. E corect d.p.d.v. legal?
Sau se poate merge in instanta cu acest caz?
Dreptul la succesiune in 2004 prin decesul tatalui in apr. 2004 sa se execute la 1/1. apartamentul tatalui. aportul mamei sa fie 0.
Va rog recomandati ce posibilitati avem?
MASA PARTAJABILA
nu stiu daca am inteles prea bine speta ca limbajul folosit e cam incalcit insa din ce am priceput lucrurile stau cam asa:
Se accepta succesiunea asa cum este ea la acest moment si se face in acelasi timp si iesirea din indiviziune asa incat mamei sa-i revina apartamentul "ei" intreg iar apartamentul tatalui sa revina celor 3 copii.
Se accepta succesiunea asa cum este ea la acest moment si se face in acelasi timp si iesirea din indiviziune asa incat mamei sa-i revina apartamentul "ei" intreg iar apartamentul tatalui sa revina celor 3 copii.