Indreptarea erorii materiale
Indreptarea erorii materiale
In cazul cererii de indreptare a eroarii materiale cf. art. 281 C.proc.civ. al1 exista un termen de decadere.
Mentionez ca doresc sa introduc o astfel de cerere pentru dispozitivul unei Decizii de apel, definitive si irevocabile, pronuntate acum 3 ani, pe care nu pot sa o execut datorita acestei erori materiale ( modificarea adresei unui imobil - nr. eronat ).
Mentionez ca doresc sa introduc o astfel de cerere pentru dispozitivul unei Decizii de apel, definitive si irevocabile, pronuntate acum 3 ani, pe care nu pot sa o execut datorita acestei erori materiale ( modificarea adresei unui imobil - nr. eronat ).
costiffostiff wrote:Multumesc pt. raspuns ( l-am casit pe acest site ). Vezi Decizia 555 / 27 ian. 2005 a I.C.C.S, Sectia civila si de proprietate intelectuala:
Admisibilitatea cererii nu e conditionata de ... formularea cererii intr-un termen.
Scuza-ma, dar tu vorbesti singur?Cui adresezi multumiri pt raspuns ca,.....nu vad nici un raspuns!!!
iti confirm si eu decizia ICCJ
, indreptarea erorii materiale in baza 281 Cpc se poate cere oricand.

si eu am o indreptare a erorii materiale de acum 2ani si un pic, si imi trebuie tocmai pentru a dovedi ca prin acea actiune admisa am intrerupt un termen de prescriptie....asa ca si omului poate ca ii foloseste.Ai asteptat 3 ani de zile.?????
Intre timp s-a prescris dreptul de a cere executarea silita.....

Re: Indreptarea erorii materiale
poti, intr-adevar sa faci cerere de indreptare a erorii materiale cand vrei tu.costiffostiff wrote:Mentionez ca doresc sa introduc o astfel de cerere pentru dispozitivul unei Decizii de apel, definitive si irevocabile, pronuntate acum 3 ani, pe care nu pot sa o execut datorita acestei erori materiale ( modificarea adresei unui imobil - nr. eronat ).
In ce priveste prescriptia dr. la ex. silita, problema este nuantata.
Daca in toata aceasta perioada de 3 ani de la pronuntarea deciziei din apel nu ai facut cerere de ex. silita admisa prin incheiere de incuviintare, dr de ex. silita s-a prescris. daca ai facut cerere de ex. silita admisa prin Inch. de incuviintare, prescriptia s-a intrerupt si deci, a inceput sa curga un nou termen de prescriptie.
Cererea de indreptare e erorii materiale are o natura necontencioasa si nu intrerupe prescriptia. In plus, dupa 3 ani nici nu mai are ce sa intrerupa pt ca dr. la ex. silita deja s-a prescris.
Sper ca n-am fost prea criptic in exprimare

chiar daca este vorba despre o actiune reala imobiliara,
daca din cuprinsul actiunii si al inscrisurilor de la dosar rezulta in mod evident ca in dispozitivul hotararii adresa imobilului a fost retinuta gresit (de exemplu 17 in loc de 71 cum era corect)
- aceasta constituie o eroare materiala in sensul art.281 si va putea fi rectificata oricand
daca din cuprinsul actiunii si al inscrisurilor de la dosar rezulta in mod evident ca in dispozitivul hotararii adresa imobilului a fost retinuta gresit (de exemplu 17 in loc de 71 cum era corect)
- aceasta constituie o eroare materiala in sensul art.281 si va putea fi rectificata oricand