care sunt situatiile in care parintii pot sa renunte la ocrotirea parinteasca pe care sunt obligati sa o acorde copiilor minori in virtutea statutului de parinte?
cand vb de renuntare, ma refer la acordul lor
care sunt situatiile in care parintii pot renunta la tutela?
parintii nu pot renunta la obligatii perintesti ca nu sunt facultative.
pe de alta parte pot fi decazuti din drepturile parintesti pentru motivele prevazute de lege. Intr-o asfel de situatie instanta pronunta abandonul iar copilul este dat in grija unei institutii specializate care va exercita drepturile si obligatiile parintesti cu privire la acesta.
Singura situatie in care se admite, dupa stiinta mea, o astfel de "renuntare" este situatia consimtamantului dat la adoptie de catre parintele firesc cand minorul este adoptat de sotul/sotia celuilalt parinte.
Alta situatie eu nu stiu sa existe.
Nu stiu despre ce e vorba insa esti sigura ca merita?
pe de alta parte pot fi decazuti din drepturile parintesti pentru motivele prevazute de lege. Intr-o asfel de situatie instanta pronunta abandonul iar copilul este dat in grija unei institutii specializate care va exercita drepturile si obligatiile parintesti cu privire la acesta.
Singura situatie in care se admite, dupa stiinta mea, o astfel de "renuntare" este situatia consimtamantului dat la adoptie de catre parintele firesc cand minorul este adoptat de sotul/sotia celuilalt parinte.
Alta situatie eu nu stiu sa existe.
Nu stiu despre ce e vorba insa esti sigura ca merita?