Societate in curs de infiintare

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
Litera

Societate in curs de infiintare

Post by Litera » 23 Jan 2006, 10:15

Am depus actele pentru crearea unei noi societati, avand ca obiecte de activitate editura, publicitate si internet, obiectul principal de activitate fiind editura. As dori sa stiu urmatoarele lucruri:

- pentru restul activitatilor e nevoie sa-mi activez obietele secundare la Registrul Comertului?

- am inteles ca pentru editare carte TVA-ul ar fi doar 9%

- exista facilitati fiscale pentru firme nou infiintate sau pentru patroni sub 35 de ani (auzisem de asa ceva)?

wittmann

Re: Societate in curs de infiintare

Post by wittmann » 23 Jan 2006, 11:39

Litera wrote:Am depus actele pentru crearea unei noi societati, avand ca obiecte de activitate editura, publicitate si internet, obiectul principal de activitate fiind editura. As dori sa stiu urmatoarele lucruri:

- pentru restul activitatilor e nevoie sa-mi activez obietele secundare la Registrul Comertului?
Ce sa activezi? In actul constitutiv nu ai trecut si obiecte de activitate secundare?

dinubocos

Post by dinubocos » 23 Jan 2006, 12:06

Daca doresti sa desfasori o activitate trebuie in primul rand sa o ai trecuta in obiectul de activitate si in al doilea rand inainte de a incepe acea activitate sa depui o declaratie model 2 la ORC. Certificatul constatator ce il vei obtine tine loc de autorizatie.

Cota redusa a taxei pe valoarea adaugata este de 9% si se aplica asupra bazei de impozitare, pentru urmatoarele prestari de servicii si/sau livrari de bunuri:
a) dreptul de intrare la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii, cinematografe;
b) livrarea de manuale scolare, carti, ziare si reviste, cu exceptia celor destinate exclusiv publicitatii;
c) livrarile de proteze de orice fel si accesoriile acestora, cu exceptia protezelor dentare;
d) livrarile de produse ortopedice;
e) medicamente de uz uman si veterinar;
f) cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping.

Post Reply