pensie de intretinere

Familiei
indian

pensie de intretinere

Post by indian » 21 Jan 2006, 22:10

Fiica a implinit 18 ani pe 15 iulie.
A dat examen de admitere la facultate si a intrat in cea de-a doua sesiune (mi se pare ca pt locurile cu plata, sau nu stiu....).
Anul scolar a inceput la 1 octombrie.
In perioada august-octombrie nu a mai primit pensie de intretinere.
Tatal lucreaza la o unitate militara, consilierii se incapataneaza pt punctul lor de vedere: in aceasta perioada copilul nu a urmat nici o foma de invatamant, in consecinta nu este indeptatit sa primeasca pensie de la tata.
Q: este corecta pozitia celor de la U.M. ?

luciflor

Post by luciflor » 21 Jan 2006, 22:35

Speta sau caz real?
Consilierii se incapataneaza sa... ce?
"Q: este corecta pozitia celor de la U.M. ?" DA. De trei ori DA. :-D :-D :-D
Deja ma enervati ...

orange

Post by orange » 22 Jan 2006, 00:12

luciflor wrote:Speta sau caz real?
Consilierii se incapataneaza sa... ce?
"Q: este corecta pozitia celor de la U.M. ?" DA. De trei ori DA. :-D :-D :-D
Deja ma enervati...
Aha, super limbaj, nu am ce zice.
Propun sa nu se mai dea pensie de intretinere nici pe durata vacantelor, ca doar in timpul ala copilul nu face nimic. :-x

insolit

Post by insolit » 22 Jan 2006, 00:33

este corect raspunsul, dar nu si motivarea: nu pt ca nu ar fi urmat vreo forma de invatamant, ci, pt ca intretinerea nu se datoreaza decat pana la 18, trebuie introdusa o alta cerere la majorat, de stabilire a pensiei.
dar, pensia de intretinere ridica zeci de probleme in practica si, de aceea, nu e deloc un subiect banal

luciflor

Re: pensie de intretinere

Post by luciflor » 22 Jan 2006, 00:45

"Pensia" de intretinere se plateste dupa majorat daca fiul/fiica urmeaza o forma de invatamant de stat, nu cu plata... Daca poate sa isi plateasca facultatea, nu are nevoie de "pensie" de intretinere. Eu asa stiam. :oops:

insolit

Post by insolit » 22 Jan 2006, 00:52

pensia de intretinere se poate stabili dupa majorat, chiar daca se urmeaza o forma de invatamant particulara: postliceala, facultate....
Starea de nevoie este aceeasi pt ca si la particulara tb sa inveti.
Aceasta chestiune este de mult timp transata si ma mir ca se mai pune in discutie

geamanu

Post by geamanu » 23 Jan 2006, 11:26

de acord.
Instanta va dispune si infiintarea popririi asupra veniturilor lunare ale tatalui, incepand cu data introducerii actiunii si pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani.

indian

Post by indian » 23 Jan 2006, 13:07

Luciflor, faci banatenii de rusine ! De ce nu depasesti tampeniile altora, ca sa ai timp sa iti observi propriile tampenii ?

CASCA

ai mers la judecatorie?

Post by CASCA » 24 Jan 2006, 10:33

eu am doua fiice si au trecut de 18 ani si primesc pensie stabila la momentul implinirii virstei de 18 ani au facut cerere catre judecatorie si au ceru pensie stabila . aceasta le este data pina la virsta de 26 de ani dar nu mai mult .cea mare este studenta in anul 2 iar cealalta este cls. a XII. PENSIA ALIMENTARA SE SISTEAZA CIND COPILUL IMPLINESTE 18 ANI SI NU SE ACORDA DECIT IN MOMENTULCIND ESTE CERUTA DE COPIL IN INSTANTA DEOARECE DEVINE MAJOR IAR MAMA NU MAI POATE CERE INSTANTEI JUDECATORESTI CONTINUARE PLATI.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Jan 2006, 14:22

luciflor, de doua zile tot citesc comparat mesajele tale de inceput pe acest forum si mesajele din acest topic si ma tot intreb daca nu cumva intra altcineva pe contul tau, ca nu mai semeni deloc.
De unde pana unde idiotenia asta ca daca copil face o scoala cu taxa obligatia parintelui de a contribui la cresterea si educarea lui s-a sistat?

@indian.
casca are dreptate. daca nu s-a introdus de catre copil la varsta majoratului o noua cerere de plata a pensiei de intretinere cei de la UM au dreptate sa nu-i popreasca tatalui veniturile caci obligatia de plata a incetat la majorat.

indian

Post by indian » 24 Jan 2006, 15:09

Corect, sunt de acord. Insa stii unde intervine curiozitatea ? Din septembrie UM a retinut pensia de intretinere din salariul tatalui, fara o noua hotarare judecatoreasca, numai in temeiul adeverintei de la facultate

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Jan 2006, 15:21

pai nu e decat o UM. sunt si ei numai relativ destepti nu destepti de tot

luciflor

Post by luciflor » 25 Jan 2006, 22:47

indian wrote:Luciflor, faci banatenii de rusine ! De ce nu depasesti tampeniile altora, ca sa ai timp sa iti observi propriile tampenii ?
Imi pare rau ca am intervenit la acest topic. Eu asa stiam. Daca sunt tampenii parerile mele, imi cer scuze. :oops: Considerati ca si cum n-as fi intervenit.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 26 Jan 2006, 09:03

@luciflor
nu deranjeaza ca ai intervenit si nici ca nu stiai bine.
Toti mai spunem uneori tampenii.
Ce deranjeaza este tonul pe care le spui uneori: suficient, arogant si certaret. De parca nu ai fi tu.

myado

Post by myado » 26 Jan 2006, 16:28

da...exista la un md o prevedere de genul nndaca urmeaza o forma de invatamant de statnn...nu-mi amintesc pe unde...e mult de cand am depasit si varsta si mi-am incheiat si studiile...

Post Reply