Stagiar - contract de colaborare - clientela proprie
Stagiar - contract de colaborare - clientela proprie
Ajutati-ma si pe mine cu un raspuns la intrebarile de mai jos deoarece vreau sa merg la maestru cu contractul de colaborare gata completat - este un tip mai dur si nu prea imi permit sa-l intreb:
1. Ce clauze trebuie sa cuprinda Contractul de colaborare astfel incat ca avocat stagiar sa am dreptul la clientela proprie, stampila, tipizate cu regim special ?
Precizez faptul ca desi in lege spune clar ca stagiarul nu are dreptul la clientele proprie - mai nou baroul a dat o hotarare prin care interpreteaza articolul din lege si in consecinta stagiarul are dreptul si la stampila rotunda nu numai la parafa si de asemenea are dreptul la clientela proprie
2.Am inteles ca maestrul mai trebuie separat printr-un alt inscris sa-si dea acordul sa am dreptul la clientela proprie, stampila, tipizate cu regim special.
Cum trebuie sa sune acest acord ca sa merg cu el scris la maestru ?
Va multumesc.
1. Ce clauze trebuie sa cuprinda Contractul de colaborare astfel incat ca avocat stagiar sa am dreptul la clientela proprie, stampila, tipizate cu regim special ?
Precizez faptul ca desi in lege spune clar ca stagiarul nu are dreptul la clientele proprie - mai nou baroul a dat o hotarare prin care interpreteaza articolul din lege si in consecinta stagiarul are dreptul si la stampila rotunda nu numai la parafa si de asemenea are dreptul la clientela proprie
2.Am inteles ca maestrul mai trebuie separat printr-un alt inscris sa-si dea acordul sa am dreptul la clientela proprie, stampila, tipizate cu regim special.
Cum trebuie sa sune acest acord ca sa merg cu el scris la maestru ?
Va multumesc.
Indiferent cum ai interpreta ultima hot. a baroului nu ai dreptul la clientela proprie nici cu acordul, nici fara acordul maestrului! La chitantier si facturier ai dreptul, pentru ca tb sa ii tai maestrului chitanta pentru suma de bani cu care te plateste. De asemenea dc. faci oficii vei taia pentru banii incasati atat chitanta, cat si factura. Vei avea dreptul si la stampila. Si cam asta e tot.
Daca asta consideri tu ca este clientela proprie atunci cam confundam notiunile. Clientul la care te referi tu este al cabinetului, in nici un caz al tau. Nu conteaza ca l-ai adus tu. Iar onorariul pe care ti-l retrocedeaza maestrul este pentru munca depusa pentru cazul respectiv, iar in nici un caz pentru ca este un client propriu.
Ce fac merg cu fiecare client personal la maestru acasa ?
Bun, v-am inteles perfect dar cum se procedeaza in practica, cand gasesc cate un client merg cu fiecare client personal acasa la maestru ca sa semneze contractul de asistenta juridica ?
Va dati seama ca respectivul client mai bine se lipseste ?
Cum se procedeaza in practica ?
Va dati seama ca respectivul client mai bine se lipseste ?
Cum se procedeaza in practica ?
Pana la urma , cred ca important pentru Gim este onorariul iar nu modul in care acesta ii parvine.
Eu am vazut la un stagiar un contract de asistenta, special pt cazul asta iar in subsidiar la partile contractante este trecut numele avocatului colaborator-stagiar.
Nu vreau sa-l contrazic pe Jus. Sunt convinsa ca are mai multa experienta ca noi.
Sfatul meu este sa-ti intrebi colegii de generatie sa vezi cum procedeaza in cazul asta.
Eu am vazut la un stagiar un contract de asistenta, special pt cazul asta iar in subsidiar la partile contractante este trecut numele avocatului colaborator-stagiar.
Nu vreau sa-l contrazic pe Jus. Sunt convinsa ca are mai multa experienta ca noi.
Sfatul meu este sa-ti intrebi colegii de generatie sa vezi cum procedeaza in cazul asta.
John, ce noutate ai spus !
Tu ma crezi fraier ? Crezi ca eu nu stiam de acel articol ?
Daca este cineva in masura sa-mi raspunda cum trebuie sa fie formulat Cap. VIII-ALTE CLAUZE din contractul de colaborare astfel incat ca avocat stagiar sa am dreptul la "clientela personala", contractier, imputerniciri avocatiale, facturier, chitantier.
Precizez ca UNBR a dat o hotarare din care rezulta ca avocatul stagiar are dreptul la "clientela proprie". Hotararea se afla la adresa:
http://www.unbr.ro/DOC_SI_PDF/HOTARARE_ ... ORATOR.pdf

Daca este cineva in masura sa-mi raspunda cum trebuie sa fie formulat Cap. VIII-ALTE CLAUZE din contractul de colaborare astfel incat ca avocat stagiar sa am dreptul la "clientela personala", contractier, imputerniciri avocatiale, facturier, chitantier.
Precizez ca UNBR a dat o hotarare din care rezulta ca avocatul stagiar are dreptul la "clientela proprie". Hotararea se afla la adresa:
Daca nu iti convin raspunsurile, multumeste-te cu ele... de fapt ce vrei? Daca maestrul tau e destept, ar incerca sa scape de tine.gim05 wrote:John, ce noutate ai spus !Tu ma crezi fraier ? Crezi ca eu nu stiam de acel articol ?
Pentru informarea ta citeste link-ul de mai jos:
In concluzie, este cineva in masura sa-mi raspunda la intrebarile pe care le-am pus la inceputul acestui topic ?
Daca la profilul meu apare asistent social e corect. Asta sunt acum. Nu inseamna ca nu am cunostinte juridice, sau nu am fost avocat, sau nu sunt avocat. Poate sunt magistrat, sau am fost. Dar maestrul tau nu voi fi in veci. Pentru ca nu meriti.gim05 wrote:Luciflor daca taceai filosof ramaneai !![]()
Eu ma adresez la persoane care sint avocati nu asistenti sociali - asa cum esti tu. Orice replica de-a ta la acest mesaj nu o voi lua in seama.
Daca ai cunostinte juridice raspunzi daca nu TACI.
Domnule gim05, nu stiu ce dracu nu iti e clar. Hotararea spre care mi-ai dat link-ul este foarte clara. Daca tu nu stii sa citesti un text de lege asta este altceva. Pai pct. 4 care probabil ca te-a indus in eroare pe tine se interpreteaza prin prisma pct 1 care reia textul statutului. Atunci cand pct 1 stabileste ca avocatul colaborator nu are dreptul la clientela proprie in afara formei de exercitare a profesiei inseamna ca, per a contrario poate sa aiba clientela proprie numai in interiorul formei de exercitare a profesiei, situatie la care se refera pct. 4 si de aici decurg toate celelalte. Deci Hotararea din 18 iunie 2005 nu schimba cu nimic Statutul.
Altadata beleshte bine ochii la text si mai usor cu nervii dragul meu ca poate sa-ti cauzeze....
Vai de capul nostru cu asa avocati.......
Altadata beleshte bine ochii la text si mai usor cu nervii dragul meu ca poate sa-ti cauzeze....
Vai de capul nostru cu asa avocati.......

Am citit tot ce ati scris si totul mi se pare ca s-a invaluit in ceata. La Cluj se procedeaza asa: avocatul colaborator are dreptul la clienti proprii doar in cadrul formei de exercitare a profesiei, adica in cadrul cabinetului ind. de avocatura in care isi desfasoara activitatea (al maestrului in speta). Am contract de asistenta juridica care are in antet urmatoarele:
Cab. ind. av. XXXXX
Str......
Av. colaborator YYYY
La fel si chitantierul si facturierul. Stampila idem. Am dreptul la clienti proprii, maestra mea nu a zis nimic in sens contrar. Aceasta este interpretarea care reiese si din HOTARAREA NR. 42 DIN 19 FEBRUARIE 2004 A CONSIULUI U.N.B.R.
Cab. ind. av. XXXXX
Str......
Av. colaborator YYYY
La fel si chitantierul si facturierul. Stampila idem. Am dreptul la clienti proprii, maestra mea nu a zis nimic in sens contrar. Aceasta este interpretarea care reiese si din HOTARAREA NR. 42 DIN 19 FEBRUARIE 2004 A CONSIULUI U.N.B.R.
Voi cum procedati, aplicati 2 stampile pe contractul de asistenta juridica, a maestrului si a voastra pe care scrie av. colaborator ?
Cel putin asa prevede hotararea UNBR din 18.06.2005: "Pt. clientela personala, av. colaborator va utiliza alaturi de stampila formei de exercitare a profesiei si stampila personala (...)".
Cel putin asa prevede hotararea UNBR din 18.06.2005: "Pt. clientela personala, av. colaborator va utiliza alaturi de stampila formei de exercitare a profesiei si stampila personala (...)".