schimb imobiliar

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
adrianab

schimb imobiliar

Post by adrianab » 13 Jan 2006, 09:19

nneatza,
sunt membru "proaspat" al acestui site si as avea nevoie de un sfat: vreau sa fac un schimb de locuinta, dar sunt niste complicatii: garsoniera mea, pe care vreau sa o schimb cu un apartament cu doua camere, este ipotecata in favoarea unei banci (am luat un credit pentru nevoi personale). cum pot face sa trec ipoteca pe apartament? trebuie sa facem actele pe apartament (vanzare-cumparare), apoi sa schimb ipoteca si apoi inca un contract de vanzare-cumparare pe garsoniera? sau se poate face un contract de schimb si simultan trecerea ipotecii pe noua mea proprietate?
daca imi poate da cineva o idee, m-ar ajuta enorm. nu sunt jurist, asa ca nu prea stiu cum sa procedez si as vrea macar sa imi fac o idee inainte sa merg la un notar.

kinga

Post by kinga » 13 Jan 2006, 09:47

Prima data ar trebui sa vorbesti cu cei de la Banca.
Ei trebuie sa dea acceptul pentru schimb... si pentru transcrierea ipotecii.
Cand banca a dat OK-ul , se incheie contractul de schimb , se radiaza ipoteca de pe garsoniera si se inscrie pe noul apartament.

adrianab

Post by adrianab » 13 Jan 2006, 12:12

kinga wrote:Prima data ar trebui sa vorbesti cu cei de la Banca.
Ei trebuie sa dea acceptul pentru schimb... si pentru transcrierea ipotecii.
Cand banca a dat OK-ul , se incheie contractul de schimb , se radiaza ipoteca de pe garsoniera si se inscrie pe noul apartament.
multumesc pentru raspuns, kinga

banca de principiu e de acord, am discutat deja. au spus ca vor sa verifice si cu notarul cum se poate face. sper sa nu se intoarca acum...

fuji

Post by fuji » 13 Jan 2006, 14:38

Uite cum vad eu, d.p.v .tehnic solutionarea problemei:

Banuiesc ca in Cf -ul garsonierei este inscrisa , pe langa ipoteca si interdictia de instrainare si grevare .
Nu se poate transfera dr. de proprietate asupa garsonierei atat timp cat exista notata in CF interditia de mai sus .
Sunt posibile 2 variante:
1)Banca va da o adev. de radiere a ipotecii si interdictiei existente in CF-ul garsonierei
Imediat dupa incheierea contractului de schimb in forma autentica, vei incheia un nou contract de ipoteca asupra imobilului dobandit prin schimb, ipoteca in favoarea Bancii

2) Banca iti va da o adeverinta prin care este de acord cu ridicarea interdictiei respective in scopul instrainarii imobilului
Dupa ce ai incheiat contractul de schimb si dupa ce s-a intabulat dr. tau de proprietate in CF , va trebui sa inchei un nou contract de ipoteca asupra imobilului dobandit. Banca va da apoi adeverinta de radiere a ipotecii intabulate asupra garsonierei. Prin urmare, cel cu care faci schimbul va tr. sa accepte mentinerea ipotecii asupra garsonierei, o anumita perioada de timp

Vei suporta taxele si onorariul notarului pt. ambele operatiuni(contr. de sch. + ipoteca). In cazul contractului de schimb, logic ar fi sa platesti doar taxele/onorariul aferent a ceea ce dobandesti tu.

Post Reply