va cer o parere

Discutii privind procedura civila
Post Reply
indian

va cer o parere

Post by indian » 12 Jan 2006, 14:09

Am fost sanctionat (soc.com.) pentru neplata corespunzatoare a taxei de utilizare a drumurilor nationale.
Pv de constatare a contraventiei a fost comunicat la o adresa veche (care era de actualitate la momentul la care am platit taxa de drum), intre timp societatea schimbandu-si sediul.
Dupa 3 luni mi s-a comunicat pv la adresa actuala iar eu l-am contestat in ideea ca executarea sanctiunii amenzii este prescrisa (art. 14 (1) OG 2/2001).
Ce parere aveti, mai am sanse de castig in aceasta situatie ? Directia a depus la dosaarul de instanta dovada ca a comunicat in termen pv la adresa veche.

danutza

Post by danutza » 12 Jan 2006, 15:15

eu zic asa: daca la data comunicarii pv catre soc com, aceasta figura la reg com cu adresa noua, poate ai sanse, caci doar asa e opozabila schimbarea de sediu; daca nu, n-ai nici o sansa; :(

indian

Post by indian » 12 Jan 2006, 21:03

Si eu presupun la fel.
In cazul in care respinge exceptia prescrierii, am cerut sa schimbe sanctiunea aceasta (amenda vreo 60 mil) cu un avertisment

denominatus

Post by denominatus » 12 Jan 2006, 22:43

In caz ca-ti respinge exceptia prescrierii ataci hotararea :grin: E mai sanatos.

Las-o mai moale cu preschimbarea sanctiunii, ca nu da bine la instanta.
Daca instanta iti respinge contestatia, daca vrei tu neaparat, poti sa faci cerere noua in care sa lezici tu tarasenia asta.

indian

Post by indian » 13 Jan 2006, 23:17

Daca imi respinge exceptia, nu prea am sanse pe fond. Sigur ca voi dezvolta contestatia cu argumentele "mele", dar nu cred ca tin. Abia in subsidiar voi cere schimbarea sanctiunii. Tu crezi ca merge printr-o cerere ulterioara - separata - sau cum ????

Ludmila

Post by Ludmila » 14 Jan 2006, 22:03

Daca faci dovada ca sediul societatii era altul la data comunicarii e in regula.

indian

Post by indian » 16 Jan 2006, 14:20

Multumesc, mi-ai dat o veste buna, sper sa ai dreptate.. Ma voi convinge pe 2 febr.

Post Reply