venituri pentru pensie de intretinere din Germania

Familiei
Post Reply
vladia

venituri pentru pensie de intretinere din Germania

Post by vladia » 09 Jan 2006, 19:14

Va rog mult daca ma puteti ajuta cu inca un sfat,am mai primit unul mai demult tot pe aceasta cale.
Tatal fiului meu, care domiciliaza in Germania mi-a facut cerere de chemare in judecata pentru micsorarea cuantumului stabilit pana acum de judecatorie,si anume 100 euro.Motivul spune el, ca de la 1 noiembrie 2005 nu mai lucreaza la firma la care culmea,este asociat,spunand ca nu mai realizeaza venituri,trebuind sa invete pentru nustiu ce examene.
Ceea ce vreau eu sa va intreb este daca pot cere in cadrul probei cu acte sa se solicite primariei de unde domiciliaza respectivul in Germania ,sau instantelor fiscale,dovezi despre veniturile acestuia.
Mentionez ca desi acesta are si cetatenia germana,in cerere a solicitat ca pensia sa-i fie stabilita dupa venitul mediu national,al Romaniei.
Va rog mult,daca puteti sa ma lamuriti cat de cat cum sa procedez.
Va multumesc inca o data

viky56

Post by viky56 » 09 Jan 2006, 22:07

ministerul de justitie va lamureste si va da toate informatiile necesare ptr a obtine pensie de intretinere din strainatate . pensia se stabileste de acolo de unde realizeaza venituri
succes

vladia

Post by vladia » 10 Jan 2006, 14:23

La Ministerul de Justitie am apelat acum 1 an,pentru recuperarea pensiei din strainatate,conform conventiei de la New York din 20 iunie 1956.Nici in ziua de azi nu am vazut un leu din pensia datorata retroactiv fiului meu(aproximativ 2000 euro).
In plus ,Ministerul de Justitie nu te tine de vorba decat daca exista o sentinta definitiva si executorie,in baza careia face diligentele cu autoritatea straina.
Intrebarea mea era daca in acest nou proces deschis de tatal fiului meu,pentru micsorarea pensiei la care a fost obligat,am dreptul sa solicit instantei trimiterea unei adrese oficiale la primaria si finantele unde locuieste respectivul.De fapt dreptul acesta l-as avea,problema e daca se deranjeaza(pe cheltuiala mea desigur) instanta sa trimita asa ceva,deoarece justitia de aici e cam reticenta pentru tot ce e nou si nemaiintalnit.,cazul meu.
Multumesc oricum pentru sfat.

viky56

Post by viky56 » 12 Jan 2006, 20:47

de ce sa nu poti
mai ales ca e pe banii tai
cere si ajutorul consulatului roman din germania
trimite e mail peste tot
sfatul meu ptr recuperarea celor 2000 euro o plangere penala sau civila
drumul e lung si greu dar incearca

anka

Post by anka » 16 Jan 2006, 21:05

Fiul tau are cetatenia romana sau germana? Pentru ca in cazul in care este cetatean german se ocupa cei de aici sa afle ce venit are tatal! Nu de alta dar altfel,daca tatal nu are cu ce plati, trebuie sa plateasca statul pentru copil!

vladia

Post by vladia » 19 Jan 2006, 18:30

are cetatenia romana,doar tatal lui este cetatean si german si roman.Problema e ca respectivul cere prin chemarea in judecata ce mi-a facut-o sa plateasca pensia dupa venitul minim pe economia romaneasca ,chiar daca el domiciliaza in Germania.

anka

Post by anka » 20 Jan 2006, 14:08

Hm... unde naiba ai gasit asa un magar??? Ma gandeam ca numai eu am asa un noroc(tatal fetitei mele castiga in jur de 8000 euro pe luna dar micute primeste pensie de la el doar 309 euro!!!)
Totusi pensia alimentara trebuie stabilita in functie de venitul tatalui- egal unde traieste copilul! Incearca sa obtii cat mai multe dovezi despre venitul lui lunar (chiar si chestii mai putin legale) ca sa-l poti avea la mana cu ceva! Succes, iti mai scriu ceva in masaje private!!

vladia

Post by vladia » 21 Jan 2006, 19:17

intr-adevar magar!iar cat despre cei 300 euro pe carei primeste micuta ta,poti sa fii multumita ca a ingaduit "justitia romana" sa tii dea!!!!!!!
In alt proces care s-a terminat acum 1 an ,in care tot el ma dadea in judecata pentru micsorarea pensiei(!!!),a avut castig de cauza,deoarece,cu toata adeverinta din care i se cuvenea fiului meu cam 170 euro lunar, justitia noastra draga despre care vorbeam a considerat ca e prea mult atata banet pentru un copil de 7 ani si in consecinta a hotarat ca ajunge 100 euro lunar pentru nevoile lui!!
Si peurma ne miram ca in ceea ce priveste protectia copilului stam DEZASTRU pentru aderare!!!
Iar despre alte mijloace de obtinere de dovezi....as fii si eu curioasa.
Nu cred ca am inteles cum vine treaba cu mesajele private.Mersi oricum pentru sustinere!

anka

Post by anka » 21 Jan 2006, 21:11

Uita-te pe marginea seitului, stanga, la statistici gand esti logata apare "bine ai venit, vladia", si mai in jos ai : Mesaje private. Da click acolo, ti-am scris ceva! Poate reusim!

anka

Post by anka » 28 Jan 2006, 21:31

Vladia, uita-te te rog la mesaje private, imi trebuiesc neaparat cateva informatii! Am avea posibilitatea de a consulta un avocat de aici ca sa sti exact cum stau lucrurile...grabeste-te!!!

nicuvar

Post by nicuvar » 28 Jan 2006, 21:46

anka wrote:Vladia, uita-te te rog la mesaje private, imi trebuiesc neaparat cateva informatii! Am avea posibilitatea de a consulta un avocat de aici ca sa sti exact cum stau lucrurile...grabeste-te!!!
Anka, daca vladia nu mai intra pe forum, nu are cum sa verifice mesajele private. Nu a mai intrat din 21 ianuarie. Stiu ca vrei sa ajuti. :floare:

anka

Post by anka » 28 Jan 2006, 23:20

am mai scris un mesaj in forum doar pentru ca ea nu prea s-a priceput la inceput cu mesajele private si ma gendeam ca primeste o notificare de raspuns (la fel ca si mine) pe adresa ei de e-mail. Mie mi-a scris pe 24 jan. in masaje private...poate totusi mai intra....eu ma straduiesc sa culeg aici informatii care ar putea sa o ajute!
O seara buna tuturor!....si "multam" de floare! :lol:

Post Reply