salutari pentru toti cei care vor sa le primeasca!
Am o singura intrebare,putin mai complexa....pentru intelegerea spetei, o sa expun succint informatiile....
prefectul are printre atributiile sale si pe aceea de a numi comisia de reexaminare prevazuta pentru executarea Lg.18/1991 privind fondul funciar.Din aceasta comisie trebuie sa faca parte obligatoriu si 2 reprezentanti ai proprietarilor.
Prefectul da 1 ordin,prin care stabileste o comisie.ulterior,da un alt ordin,prin care schimba componenta comisiei si numeste alti 2 reprezentanti ai proprietarilor.
reprezentantii schimbati sunt nemultumiti si vor sa atace noul ordin al prefectului...
in plus,mai mentionez o informatie: ordinile prefectului sunt de 2 categorii: acte normative si acte individuale.
acum....ce vreau eu sa stiu este: se poate ataca acest ordin al prefectului pe contencios administrativ,bineinteles, cu respectarea procedurii prealabile prevazute de legea 554/2005?adica...as vrea sa stiu,ordinul prefectului face parte din categoria actelor administrative unilaterale ce pot fi atacate in CA?...sau.....exista vreo alta procedura prin care se pot ataca aceste ordine?
multumesc frumos daca ati avut rabdare sa cititi ce am scris aici/1
acu...astept cat se poate de repede opiniile voastre juridice.
chestiune/nu de contencios administrativ-ordinul prefectului
ai mai postat intrebarea asta undeva si ti s-a raspuns deja.
Ca sa reiau succint: da, este act administrativ. Insa pentru a putea obtine o solutie favorabila ma tem ca trebuie sa-ti pui si intrebarea daca s-a inalcat vreun drept sau interes ocrotit de lege.
In speta ta mie mi se pare ca nu. aveau oamenii aia dreptul ocrotit de lege sa faca parte din comisie, ei si nu altii. Sincer habar nu am. Insa succesu;l actiunii tale depinde de raspunsul la aceasta intrebare.
Ca sa reiau succint: da, este act administrativ. Insa pentru a putea obtine o solutie favorabila ma tem ca trebuie sa-ti pui si intrebarea daca s-a inalcat vreun drept sau interes ocrotit de lege.
In speta ta mie mi se pare ca nu. aveau oamenii aia dreptul ocrotit de lege sa faca parte din comisie, ei si nu altii. Sincer habar nu am. Insa succesu;l actiunii tale depinde de raspunsul la aceasta intrebare.