cum se procedeaza cu acordurile vecinilor?
cum se procedeaza cu acordurile vecinilor?
Am o casa veche pe care vreau s-o consolidez si s-o extind in sus. Casa are 3 calcane, si dupa cum mi se cere in certif de urbanism am nevoie de acordurile vecinilor pentru autorizatie. Acestia, insa refuza sa mi le dea. Mentionez ca in proiect este prevazut faptul ca aceasta lucrare nu prezinta nici un pericol pentru cladirile vecine. Am inteles ca ar fi totusi niste portite care mi-ar permite sa obtin aceste acorduri printr-un executor judecatoresc care sa le trimita o notificare. Va rog sa-mi dati si mie niste sfaturi cum as putea proceda sa rezolv aceasta situatie.
Notificarile le poti transmite fara interventia unui executor juecatoresc, prin posta, cu confirmare de primire (ca sa iti foloseasca ca dovada de solicitare a acordului in instanta .... daca va fi nevoie)
In notificare arati care iti este intentia cu privire la renovarea casei..., si subliniezi ca lucrarea respectiva nu afecteaza imobilele din vecinatate (arati de ce nu vor fi afectate, care este planul de constructie, etc)
Mai arati in notificare ca, in cazul in care nu iti dau acordul in termen de ..... zile, te vei adresa instantei judecatoresti, in acest caz vor fi obligati sa suporte cheltuielile ocazionate de proces.
In notificare arati care iti este intentia cu privire la renovarea casei..., si subliniezi ca lucrarea respectiva nu afecteaza imobilele din vecinatate (arati de ce nu vor fi afectate, care este planul de constructie, etc)
Mai arati in notificare ca, in cazul in care nu iti dau acordul in termen de ..... zile, te vei adresa instantei judecatoresti, in acest caz vor fi obligati sa suporte cheltuielile ocazionate de proces.
Daca vecinii refuza sa iti dea acordul pentru efectuarea lucrarilor preconizate va trebui sa te adresezi instantei de judecata pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de acord. Din pacate, un asemenea demers consuma mult timp dar nu ai ce face.
Problema aceasta am intalnit-o de mai multe ori in practica si din punctul meu de vedere cerinta acordului vecinilor pentru a aduce modificari sau a consolida un imobil care iti apartine reprezinta o limitare fortata adusa dreptului meu de proprietate. Mai grav este ca aceasi situatie se intalneste si in cazul schimbarii destinatiei unui imobil, operatiune in sine care nu are cum sa afecteze drepturile vecinilor si totusi...am nevoie de acordul lor.
Problema aceasta am intalnit-o de mai multe ori in practica si din punctul meu de vedere cerinta acordului vecinilor pentru a aduce modificari sau a consolida un imobil care iti apartine reprezinta o limitare fortata adusa dreptului meu de proprietate. Mai grav este ca aceasi situatie se intalneste si in cazul schimbarii destinatiei unui imobil, operatiune in sine care nu are cum sa afecteze drepturile vecinilor si totusi...am nevoie de acordul lor.