Copil minor(16) consuma alcool in prezenta bunicilor,unchilor,fiind onomastica unuia dintre unchi(E)apoi este lasat in stare de ebrietate sa plece,noaptea,la discoteca.Influentat de alcool si avind o stare emotionala precara(mama lui a plecat din martie in Spania) ia masina unchiului (T)care a participat la chef,poarta era larg deschisa si cheile in contact, produce un accident cu daune fara vatamari corporale,este tractat de un alt unchi(C)cu calul moment in care se produce alta paguba,partea stinga usa,prag. De fata fiind mai multe persoane majore,ne anuntind politia, lasa minorul sa plece mai departe.Este gasit,i se ia o declaratie fara sa beneficieze de aparator in prezenta unchiului pagubit care ulterior da declaratie ca masina a fost furata,este dus la un alt post de politie din alta localitate,se preleveaza singe de doua ori,de la orele 2 pina la 6,30 minorul este plimbat dintru-n loc in altul numai de politist.Sa intimplat de 20 de zile ,am primit de la asigurari sesizare de dauna,sa platesc,de la politie nimic,de la procuror nimic.Ca parinte inteleg latura penala a faptei si incerc sa-l ajut sa depaseasca acest moment ,eu ne fiind de fata ,
copilul era de o saptamina la bunicii din partea sotiei,ce trebuie sa fac, va rog dati-mi sfaturi.
minor penal,responsabilitete
furt pe 210
parasire fara incuviintare
conducere fara permis
conducere sub infl baut alcoolice
Copilul dvs a cam luat-o pe aratura. Adicatelea e un infractor ce a sav o multitudine de infractiuni.
De prima va scapa, de celelalte sigur nu(ar mai fi de vb la parasire fara incuv dar nu cred ca merge SUP-ul si va fi trimis si pt asta)
Nici nu se pune probl 18/1 la cite a facut si circumstantele reale.
Isi va lua sigur condamnarea si va avea cazier. 99,9% inchisoare cu susp sau inch cu suprav. Nu se va da mas educativa ca faptele st multe si f grave.
A...apropo...si cu tractarea aia st probleme..ca tot o conducere mort de beat si fara permis este!
Daca nu sunteti divortat si minorul-infractor nu e incredintat prin hot jud doar sotiei vetzi raspunde pt toate prejudiciile materiale. Cum e si normal dealtfel.
Si nu va culcati pe ureche ca nu a avut avocat la audiere. Nu se vor folosi declaratiile alea. La prelevare nu e nevoie de avocat astfel incit probele acelea sunt bune.
Ca om eu va inteleg...dar faptuitorul va trebui sa si raspunda pt faptele sale. Daca omora si el copilul altcuiva, cind a condus masina furata fiind mort de beat?? Ia ginditi-va si la asta?? Realizati cit de grave sunt faptele copilului dvs?? Si sa nu mi-o luatzi in nume de rau va rog! De data aceasta am raspuns cu buna credinta.
parasire fara incuviintare
conducere fara permis
conducere sub infl baut alcoolice
Copilul dvs a cam luat-o pe aratura. Adicatelea e un infractor ce a sav o multitudine de infractiuni.
De prima va scapa, de celelalte sigur nu(ar mai fi de vb la parasire fara incuv dar nu cred ca merge SUP-ul si va fi trimis si pt asta)
Nici nu se pune probl 18/1 la cite a facut si circumstantele reale.
Isi va lua sigur condamnarea si va avea cazier. 99,9% inchisoare cu susp sau inch cu suprav. Nu se va da mas educativa ca faptele st multe si f grave.
A...apropo...si cu tractarea aia st probleme..ca tot o conducere mort de beat si fara permis este!
Daca nu sunteti divortat si minorul-infractor nu e incredintat prin hot jud doar sotiei vetzi raspunde pt toate prejudiciile materiale. Cum e si normal dealtfel.
Si nu va culcati pe ureche ca nu a avut avocat la audiere. Nu se vor folosi declaratiile alea. La prelevare nu e nevoie de avocat astfel incit probele acelea sunt bune.
Ca om eu va inteleg...dar faptuitorul va trebui sa si raspunda pt faptele sale. Daca omora si el copilul altcuiva, cind a condus masina furata fiind mort de beat?? Ia ginditi-va si la asta?? Realizati cit de grave sunt faptele copilului dvs?? Si sa nu mi-o luatzi in nume de rau va rog! De data aceasta am raspuns cu buna credinta.
multumesc dricarule,sunt fff responsabil si ma ingrozesc la ce ar fi putut sa se intimple,raspunderea penala nu este cam dura atita timp cit unchiul pagubit la incurajat in trecut cu conducere,apoi ca ia dat sa consume alcool,bunici care il gazduiau de o saptamina nu raspund macar material pentru ca sunt daune de 100.000.000 lei.Eu voi fi alaturi de el in permanenta,dar familia sotiei la lasat balta aruncind toata responsabilitatea pe el