necorelare?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
sechmet

necorelare?

Post by sechmet » 13 Dec 2005, 08:30

In alin. 3 al art. 468 Cod pr.penala (infractiuinile flagrante) , se arata ca ca daca procurorul nu a dispus trimiterea in judecata in 3 zile de la data emiterii ordonantei de retinere, se aplica art. 146 si urmatoarele.
Art. 146 vorbeste despre arestarea invinuitului in cursul urmaririi penale.
Nu pare sa aiba nici o logica prevederea asta pentru ca procurorul care apreciaza ca este necesara arestarea invinuitului trebuie sa ceara asta inainte de expirarea retinerii.
Daca durata retinerii a expirat s-a terminat cu arestarea invinuitului.
Procedura va fi cea obisnuita si nu cea pentru infractiunile flagrante.
O fi ramas prevederea asta de pe vremea cand procurorul putea dispune si arestarea preventiva?

aho

Post by aho » 13 Dec 2005, 12:46

Eu zic nu, dc citesti si 469, mai sunt 3 zile, dupa arestare inv. pentru completarea cerc.penale si abia apoi dc nu se face in ac. T vine proc obisnuita.
Este, zic eu ,o dist. intre arest inv. si arest inc. ptr. ca dc. se pune in miscare AP cf. al.2 468 interv. arestarea inc.

sechmet

Post by sechmet » 13 Dec 2005, 13:38

Eu ma refeream la faptul ca trimiterea la art. 146 nu are nici o noima pentru ca invinuitul este retinut 24 de ore si in acest interval trebuie ceruta si obtinuta arestarea invinuitului.
Daca asteapta 3 zile, a expirat retinerea si nu se mai poate dispune arestarea invinuitului si continuarea cerectarilor pe procedura speciala.

Post Reply