unitate de drept public

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
ellis

unitate de drept public

Post by ellis » 09 Dec 2005, 19:24

unitatea de drept public este considerata institutie publica in sensul OG 22/2002? este vorba de un institut national, infiintat prin HG, care cnf art.7 din og 57/2002 este unitate de drept public; va intreb, pt. ca in urma unei scutiri de impozit(prin HG) adm. fin. publ. nu recunoaste scutirea si tot trimite somatii; tocmai s-a primit un raspuns de la MFP prin care se recunoaste scutirea- dupa efectuarea unui control, dar pana sa trimitem respectivul raspuns la adm. fin. iar a venit o somatie(neinsotita de titlu); ce sa facem in acest caz? contestatie? trimitem raspunsul de la MFP? sau suntem institutie publica? :-(

ellis

Post by ellis » 10 Dec 2005, 14:55

revin, poate totusi se implica cineva si ma ajuta. sa spunem ca nu ar fi intitutie publica. povestea cu somatiile dureaza de 1 an, culmea este ca sunt si pe sume diferite; daca vroiau sa ne execute pana acum, o faceau; cred ca nici ei nu inteleg prea bine situatia;
ce pot sa fac?

sechmet

Post by sechmet » 10 Dec 2005, 17:45

Nu stiu ce zice OG nr. 22/2002.

ellis

Post by ellis » 10 Dec 2005, 18:26

og 22/2002
Art. 1. - Executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice in temeiul titlurilor executorii se realizeaza din sumele aprobate prin bugetele acestora la titlul de cheltuieli la care se incadreaza obligatia de plata respectiva.
Art. 2. - Ordonatorii principali de credite bugetare au obligatia sa dispuna toate masurile ce se impun, inclusiv virari de credite bugetare, in conditiile legii, pentru asigurarea in bugetele proprii si ale institutiilor din subordine a creditelor bugetare necesare pentru efectuarea platii sumelor stabilite prin titluri executorii.
Art. 3. - In procesul executarii silite a sumelor datorate de catre institutiile publice in baza unor titluri executorii trezoreria statului poate efectua numai operatiuni privind plati dispuse de catre ordonatorii de credite, in limita creditelor bugetare si a destinatiilor aprobate potrivit legii.

dc nu e vorba de institutie publica, cum e cel mai bine sa se procedeze? mai are sens sa mergem la admin. fin. cu raspunsul de la MFP in speranta ca vor solicita suspendarea procedurii de executare?
sau sa contestam executarea silita si titlurile exec. (pe care nu le-am vazut), pt. faptul ca nu coincid sumele cu nimic(nu avem alte datorii, decat cea stearsa prin HG)
s-a mai intamplat luna trecuta sa fim chemati la adm. fin. ptr. niste sume, dar pe urma au spus ca era eroare de computer
se mai intampla cuiva, sau numai mie? ;-)

sechmet

Post by sechmet » 10 Dec 2005, 20:23

Adica vrei sa nu-ti executi obligatiile doar pentru ca ai fi institutie publica?

ellis

Post by ellis » 11 Dec 2005, 09:30

nu vreau sa nu-mi execut obligatiile, care obligatii? nu ai inteles ca sunt sterse printr-o HG? mai era nevoie de un control de rutina de la MFPpt. a le constata si pt. a da drumul procedurii, dar pana sa comunicam asta si admin. fin. a venit o somatie. e cazul sa fac contestatie la executare si la titlu(pe care nu il am) sau sa astept controlul de la MFP si scutirea efectiva de datorie? un sfat, va rog.

sechmet

Post by sechmet » 11 Dec 2005, 09:45

Contesta atunci somatia.

ellis

Post by ellis » 11 Dec 2005, 10:35

sa introduc contestatie la executare(somatia fiind primul act de executare) si la titlu(pt. ca nu avem datoriile alea din titlu)?

sechmet

Post by sechmet » 11 Dec 2005, 10:45

Citeste Codul de procedura fiscala si vezi ce se poate face.
Eu ti-am raspuns pentru ca nu raspundea nimeni dar nu am experienta in probleme de acest gen.

ellis

Post by ellis » 11 Dec 2005, 11:51

din cod stiam; asta se poate face; merci pt. implicare; speram sa-mi raspunda cineva cu experienta, pt ca si eu sunt la prima chestie de genul asta.

Post Reply