Limita atributiilor executorului

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
rosia_montana

Limita atributiilor executorului

Post by rosia_montana » 08 Dec 2005, 17:53

Am un dosar de executare impotriva unui fost angajat al societatii, gestionar, are de platit vaprox. 48.000.000 lei vechi. A fost procesul, si-a recunoscut vina in ceea ce priveste minusul, s-a obligat ca va plati. Am investit sentinta, am predat dosarul executorului judecatoresc spre executare. Fostul angajat a depus cerere la executor , prin care solicita acestuia (executorului) aprobarea de a plati in rate de cate 4.000.000 lei/luna. Executorul i-a aprobat cererea, fara ca firma sa fie informata. Avea dreptul sa faca asta, fara sa ceara aprobarea administratorului firmei fata de care debitorul are datoria? Administratorul firmei doreste sa primeasca toti banii deodata, cum sa procedez? Fac o adresa prin care ii comunic executorului asta? Exista alta cale?

sechmet

Post by sechmet » 08 Dec 2005, 18:41

Executorul si-a depasit in mod clar atributiile pentru ca nu poate acorda termen de gratie si, mai mult este obligat sa si actualizeze debitul la data platii efective.
Fa-i o adresa in acest sens si spune-i ca daca nu-si executa obligatiile te vezi nevoita sa faci demersurile permise de lege pentru ca si-a incalcat competenta si ti-a adus prejudicii.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 08 Dec 2005, 18:48

Ahaaa, ok, merci mult :kiss:

Si.........care sunt demersurile permise de lege? :oops:

sechmet

Post by sechmet » 08 Dec 2005, 19:04

Vezi ce repede ti-ai pus intrebarea?
Asa va face si executorul. :razz:
Si cum legile sunt multe, nu-si va asuma riscul sa nu faca ce spui.
Cu cat ii dai mai putine detalii si esti mai sigura pe tine, cu atat va crede ca demersurile astea sunt mai periculoase pentru el. :lol:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 09 Dec 2005, 07:49

:grin: :evil:

Ok, merci mult! :floare:

fuji

Post by fuji » 09 Dec 2005, 08:40

rosia_montana wrote:Ahaaa, ok, merci mult :kiss:

Si.........care sunt demersurile permise de lege? :oops:
In domeniul ex. silite,ai asa : art. 371^1, cu raportare la art.371^4 C.pr.civ .Deci, creditorul este acela care tr. sa-si dea consimtamantul la o modalitate de plata esalonata a datoriei din titlul executoriu.
Fa-i o adresa executorului prin care-i spui ca starui in executarea silita ,astfel cum l-ai mandatat tu; ca plata in rate a datoriei nu este o modalitate agreata de tine fiind f. surprinsa de faptul ca el si-a depasit mandatul "aproband" :mrgreen: cererea debitorului tau. Ca repercusiuni, poti sa-i amintesti in adresa si de prevederile art 53 din L 188/2000 si art.399 al.1 c.pr.civ. Eventual ca fapta lui constituie neglijenta in efectuarea lucrarilor in conditiile legii,astfel incat iti rezervi dreptul de a sesiza si Camera executorilor judecatoresti ca sa-i aplice o sanctiune disciplinara :mrgreen:

fuji

Post by fuji » 09 Dec 2005, 08:50

....Insa mare grija la art.273 - 275 C.muncii.... :twisted:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 09 Dec 2005, 10:32

Pai o sa fac ceva dragut si fff amiabil pt inceput, deoarece e o situatie mai delicata, executorul fiind si clientul firmei noastre de cativa ani, si acum incrercam sa il facem sa mai cumpere ceva - deci nu pot sa-l amenint cu reclamatii si dinastea :mrgreen: .

Eu am vrut sa stiu daca a avut voie sa aprobe sau nu, sa nu fac vreo gafa, si acum stiu exact cum sa procedez.

Va multumesc la amandoua :* :kiss: :kiss: :floare: :floare:

fuji

Post by fuji » 09 Dec 2005, 15:37

OK daca asa sta treaba... dar, accidental si fara semnatura poti sa-i anexezi in plic la adresa dragalasa si extrase din articolele amintite de mine. Crezi ca o sa-i pice rau la executor ? Invata si el ceva cu ocazia asta :-D :-D :-D Daca nu-i un individ crispat, va aprecia gestul... :lol:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 09 Dec 2005, 15:55

Aha.........si daca afla directorul firmei noastre ma aleg si eu cu o anexa dragalasa de minus 10% in plicul cu salariul :mrgreen:

Post Reply