Limita atributiilor executorului
Limita atributiilor executorului
Am un dosar de executare impotriva unui fost angajat al societatii, gestionar, are de platit vaprox. 48.000.000 lei vechi. A fost procesul, si-a recunoscut vina in ceea ce priveste minusul, s-a obligat ca va plati. Am investit sentinta, am predat dosarul executorului judecatoresc spre executare. Fostul angajat a depus cerere la executor , prin care solicita acestuia (executorului) aprobarea de a plati in rate de cate 4.000.000 lei/luna. Executorul i-a aprobat cererea, fara ca firma sa fie informata. Avea dreptul sa faca asta, fara sa ceara aprobarea administratorului firmei fata de care debitorul are datoria? Administratorul firmei doreste sa primeasca toti banii deodata, cum sa procedez? Fac o adresa prin care ii comunic executorului asta? Exista alta cale?
Executorul si-a depasit in mod clar atributiile pentru ca nu poate acorda termen de gratie si, mai mult este obligat sa si actualizeze debitul la data platii efective.
Fa-i o adresa in acest sens si spune-i ca daca nu-si executa obligatiile te vezi nevoita sa faci demersurile permise de lege pentru ca si-a incalcat competenta si ti-a adus prejudicii.
Fa-i o adresa in acest sens si spune-i ca daca nu-si executa obligatiile te vezi nevoita sa faci demersurile permise de lege pentru ca si-a incalcat competenta si ti-a adus prejudicii.
In domeniul ex. silite,ai asa : art. 371^1, cu raportare la art.371^4 C.pr.civ .Deci, creditorul este acela care tr. sa-si dea consimtamantul la o modalitate de plata esalonata a datoriei din titlul executoriu.rosia_montana wrote:Ahaaa, ok, merci mult![]()
Si.........care sunt demersurile permise de lege?
Fa-i o adresa executorului prin care-i spui ca starui in executarea silita ,astfel cum l-ai mandatat tu; ca plata in rate a datoriei nu este o modalitate agreata de tine fiind f. surprinsa de faptul ca el si-a depasit mandatul "aproband"

Pai o sa fac ceva dragut si fff amiabil pt inceput, deoarece e o situatie mai delicata, executorul fiind si clientul firmei noastre de cativa ani, si acum incrercam sa il facem sa mai cumpere ceva - deci nu pot sa-l amenint cu reclamatii si dinastea
.
Eu am vrut sa stiu daca a avut voie sa aprobe sau nu, sa nu fac vreo gafa, si acum stiu exact cum sa procedez.
Va multumesc la amandoua :*

Eu am vrut sa stiu daca a avut voie sa aprobe sau nu, sa nu fac vreo gafa, si acum stiu exact cum sa procedez.
Va multumesc la amandoua :*