dovada ca sentinta nu s-a pronuntat in sedinta publica
dovada ca sentinta nu s-a pronuntat in sedinta publica
Inculpatul este condamnat pentru abandon de familie.
Este prezent la termenul la care s-a judecat cauza.
Nu ataca insa hotararea decat dupa aproximativ 20 de zile de la pronuntare.
Mandatul de executare este emis imediat dupa expirarea termenului de apel si a fost pus in executare.
La termenul fixat pentru judecarea apelului partile s-au impacat.
Inculpatul depune o cerere de chemare in judecata impotriva statului roman, pentru despagubiri datorate pentru ca a fost lipsit de libertate in mod nelegal, motivand ca desi instanta a scris in sentinta ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica acest lucru nu este adevarat si el poate dovedi pentru ca a stat si a asteptat pronuntarea impreuna cu fosta lui sotie si cu niste prieteni.
Hotararea fiind nula, mandatul emis pe numele lui era si el nul.
S-ar putea admite o astfel de actiune?
Este prezent la termenul la care s-a judecat cauza.
Nu ataca insa hotararea decat dupa aproximativ 20 de zile de la pronuntare.
Mandatul de executare este emis imediat dupa expirarea termenului de apel si a fost pus in executare.
La termenul fixat pentru judecarea apelului partile s-au impacat.
Inculpatul depune o cerere de chemare in judecata impotriva statului roman, pentru despagubiri datorate pentru ca a fost lipsit de libertate in mod nelegal, motivand ca desi instanta a scris in sentinta ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica acest lucru nu este adevarat si el poate dovedi pentru ca a stat si a asteptat pronuntarea impreuna cu fosta lui sotie si cu niste prieteni.
Hotararea fiind nula, mandatul emis pe numele lui era si el nul.
S-ar putea admite o astfel de actiune?
Apelul s-a depus inainte de a fi pusa in executare sentinta dar dupa ce a expirat termenul de 10 zile de la pronuntare.
Nu asta ar fi problema importanta pentru ca oricum a fost admis si partile s-au impacat.
Fata de ce a spus Dricaru ma intreb daca poate constitui intr-adevar infractiunea de fals intelectual consemnarea mincinoasa in minuta si incheiere ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica.
Asta se intampla mereu in practica.
Nu asta ar fi problema importanta pentru ca oricum a fost admis si partile s-au impacat.
Fata de ce a spus Dricaru ma intreb daca poate constitui intr-adevar infractiunea de fals intelectual consemnarea mincinoasa in minuta si incheiere ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica.
Asta se intampla mereu in practica.
nu stiu daca la nivel national insa sigur in Bucuresti nici nu se pune problema pronuntarii in sedinta publica.
De altfel ti se si spune explicita: "solutia maine la condica."
prin alte parti insa am vazut altceva: la Arad si Cluj cel putin s-a anuntat ora la care se va pronunta instanta iar la Cluj chiar s-a pronuntat la ora cu pricina, in sedinta publica. la Arad nu stiu ca nu am stat sa astept ca pierdeam trenul
De altfel ti se si spune explicita: "solutia maine la condica."
prin alte parti insa am vazut altceva: la Arad si Cluj cel putin s-a anuntat ora la care se va pronunta instanta iar la Cluj chiar s-a pronuntat la ora cu pricina, in sedinta publica. la Arad nu stiu ca nu am stat sa astept ca pierdeam trenul

Ba da, la mine se pronunta dupa dezbateri, la o anumita ora. Am verificat de vreo cateva ori cand eram curioasa de solutie.O sg. data am stat ca proasta sa astept pronuntarea, pana am aflat ca juzii aveau reuniune (sarbatoreau o jude)si am vazut solutia a doua zi, in condica. Oricum si atunci in sentinta scria ca s-a pronuntat in sedinta publica (desi in realitate a fost in "camera de consiliu" ...hic
)Solutia mi-a fost favorabila dar, si de nu era, martor eram doar eu cu mine si, eventual, ceilalti judecatori care au participat la reuniune... 

Si se mai spune ca nimeni nu-i mai presus de lege.
Se pare ca judecatorii sunt primii care o incalca.
In cazul lor toate termenele sunt interpretate ca fiind de recomandare.
La ceilalti opereaza decaderea.
Ceilalti functionari daca scriu intr-un act oficial ceva ce nu corespunde adevarului si acel act este de natura sa produca efecte juridice sunt condamnati pentru fals.
La judecatori nu.
Toata lumea stie ca nu pronunta hotararile in sedinte publice dar nu se intampla nimic.
In penal nu ar trebui sa se inregistreze si pronuntarea?
Se pare ca judecatorii sunt primii care o incalca.
In cazul lor toate termenele sunt interpretate ca fiind de recomandare.
La ceilalti opereaza decaderea.
Ceilalti functionari daca scriu intr-un act oficial ceva ce nu corespunde adevarului si acel act este de natura sa produca efecte juridice sunt condamnati pentru fals.
La judecatori nu.
Toata lumea stie ca nu pronunta hotararile in sedinte publice dar nu se intampla nimic.
In penal nu ar trebui sa se inregistreze si pronuntarea?
Asa-i si la Timisoara. Cum ar spune Ildi, parca ar fi in "alta tara".ATX2003 wrote:La Arad cand instanta ramane in pronuntare ti se spune ora la care se face pronuntarea si pronuntarea se si face in sedinta publica. se mai intampla sa intarzie 5- 10 min dar daca s-a spus ca e la ora 14 atunci poti merge linistit la pronuntare ca vei afla pronuntarea in sedinta publica.