Dilema!

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Diia

Dilema!

Post by Diia » 11 Jun 2004, 13:40

Buna ziua,

Am o problema pe care poate ma ajutati sa o rezolv,sau sa am un raspuns pentru ea.
Sotul meu a fost absolvit Academia Tehnica Militara.Cei care urmeaza acest gen de scolarizare au asigurata pe perioada facultatii cazarea,imbracamintea si din anul 3 si un salariu de ofiter.La absolvire sunt repartizati pe posturi avand semnat un contract pe o perioada de 10 ani cu Mapn,contract semnat inca de la inceperea facultatii.
El a lucrat 2 ani de zile intr-o unitate militara,dupa ce a primit postul,si apoi si-a dat demisia.
I s-a facut o evaluare a taxelor de scolarizare si ce mai trebuia sa plateasca catre Mapn si a fost trimis dosarul pentru executare la administratia financiara din circumscriptia unde avea sotia lui domiciliul.Eu m-am prezentat la administratie si am spus ca sotul meu nu mai locuieste cu mine si nu stiu unde se afla,cel in cauza neavand BI pe adresa unde locuise cu sotia si nu figura la evidenta populatiei din acea localitate.Dosarul a fost trimis atunci la administratia fin din circumscriptia ultimului domiciliu cunoscut,respectiv la cel al parintilor.Aici ei au declarat ca nu mai locuieste cu ei de cand s-a casatorit.De atunci el nu a mai auzit ce s-a intamplat cu dosarul,el fiind de fapt plecat in strainatate in toata aceasta perioada.
Mentionez ca pe numele lui sau al sotiei nu se afla nici un bun.
Intrebarea mea este:cum poate fi el executat si ce fel de creante sunt astea?bugetare?
Noi am dori sa ne cumparam un apartament si sa ne incepem o afacere,dar ne este teama ca ne vor executa bunurile odata ce el isi face buletin pe adresa unde ne luam apartamentul.Initial noi am vrut sa asteptam sa se prescrie aceasta datorie,dar s-a modificat codul de procedura fiscala.Am fost si la doi avocati si mi-au spus ca prin noile modificari,daca nu acoperim datoria,toata viata va fi urmarit de fisc,deoarece incep cei 5 ani ai termenului de prescriere sa curga de la fiecare somatie.Dar de unde stie fiscul unde sa-l mai someze?Ce se poate sa se fi intamplat cu dosarul?Multumesc..astept pareri!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 11 Jun 2004, 15:18

cand va infiintati afacerea firma va avea un sediu social care va fi declarat la fisc.
Si daca sediul social va fi la apartamentul pe care il cumparati.... BINGO iata de unde stie fiscul unde sa va someze.
Mai mult, apartamentul se declara si el la Directia Impozite si Taxe a primariei unde daca fiscul intreaba..... afla.
Solutia ar fi sa cumpere apartamentul pe numele sotiei cu procurator de fonduri (ca sa fie bun propriu al sotiei)
pe firma nu il pot executa ca datoria e a lui personala nu a firmei insa il pot executa pe eventualele dividente.
Creanta cred ca nu e bugetara cata vreme in C.pr.fisc sunt definite ca creante bugetare sumele din taxe, impozite, amenzi si alte creante datorate statului.
Insa sincera sa fiu nu stiu la momentul acesta exact care este regimul acestor sume.
Sper sa va fi fost de folos

Post Reply