PARTAJ BUNURI COMUNE, AJUTATI-MA VA ROG...!
PARTAJ BUNURI COMUNE, AJUTATI-MA VA ROG...!
Sunt o persoana deceptionata de justitia din localitatea mea.Ma aflu la a doua infatisare la partaj si nu stiu ce ma va astepta.Divortul s-a incheiat in aprilie 2005 si de atunci am avut foarte multe piedici sa ajung la partaj.Sunt in partaj cu fostul sot si avem de inpartit 1 apartam. cu 3 cam. si toate bunurile din el.Pe imobil avem contract de vanzare-cumparare, pe numele meu si al fostului si toate bunurile din apartam sunt luate impreuna in 6 ani de casnicie.Avem un baietel de 5 ani si impreuna cu baietelul meu am parasit domiciliul in timpul divortului din cauza ca am luat bataie de la el si parintii lui, iar eu in iadul acela numai puteam trai si numai putem sa-i ofer liniste copilul meu si am hotarat prin ordonanta sa-mi parasesc domiciliu pina vom termina cu toate procesele .Doua luni am stat la parintii mei , dupa care ne-am mutat cu chirie in acelas oras.Apartam. este cumparat cu bani de la o garsoniera tot a nosatra si cu imprumut dinCEC.Imobilul nu se mai afla ipotecat, avem doar niste imprumuturi la banci pt. bunuri personale,pe numele fostului sot .El locuieste cu parintii lui acolo si am aflat ca fostul a facut doaua dovezi cu parintii lui pe doua sume de bani, ca ar fi achitat o parte din credit la banca unde aveam imprumutul pt. locuinta.Sunt legalizate dupa 1 an de zile de cind s-au scris,iar el nu a luat niciun ban de la parintii lui.Incearca sa nu cistig decit 1/3 din apartam. reprosindu-mi mereu ca eu nu am adus suficienti bani in casa, fata de salariul lui.Este o persoana care este f. mamos si nu poate sa cadem la un acord din cauza parintilor lui. Cum pot sa dovedesc ca dovezile sunt false?si daca imi puteti spune:care este cota mea din apartam.?Va rog sa ma ajutati fiindca sunt deceptionata de statul care nu apara mama si copilul decit cu vorbe si nu cu fapte.Nu vrweau dreptul nimanui decit munca mea de 6 ani de zile in care aveam credite cu dobinda 56% din banca, iar statul nu-i sprijina pe tinerii casatoriti.Nu mai pot dormi pt. ca baietelul meu ma intreaba care este casa noastra si eu nu stiu ce sa-i spun...!Astept raspunsul dvs. urgent, daca se poate. Cine doreste sa-mi ofere mai multe sfaturi il rog sa-mi scrie si pe mail la toniorafa@yahoo.com Va multumesc!
ma gandesc ca ai deja un avocat asa incat nu am sa incerc sa ma amestec peste el.
Daca actele facute de sotul tau cu parintii sai sunt ulterioare dobandirii apartamentului, maxim ce poate dovedi cu ele (in masura in care nu reusesti sa probezi ca sunt vadit intocmite "pro causae" - adica special pentru a fi folosite in acest proces) este ca parintii lui i-au dat niste bani cu care treaba lui ce a facut. Poate ca e dator parintilor sai sumele astea de bani.
In principiu un avocat care vrea sa lupte pentru tine va reusi sa obtina un partaj cu juma/juma, eventual cu atribuirea casei catre tine daca ai cerut.
Daca nu ai cerut asta atunci ai dreptul la sulta iar daca nu o plateste repede ai posibilitatea sa-l executi silit pe casa, lucru pe care eu l-as face fara sa raspir avand in vedere ca a fost magar cu tine si cu copilul lui.
Nu stiu exact care sunt datele problemei si din afara e greu sa-ti dai o parere competenta insa sunt sigura ca merita sa lupti. Daca nu pentru tine macar pentru copil.
Bafta
Daca actele facute de sotul tau cu parintii sai sunt ulterioare dobandirii apartamentului, maxim ce poate dovedi cu ele (in masura in care nu reusesti sa probezi ca sunt vadit intocmite "pro causae" - adica special pentru a fi folosite in acest proces) este ca parintii lui i-au dat niste bani cu care treaba lui ce a facut. Poate ca e dator parintilor sai sumele astea de bani.
In principiu un avocat care vrea sa lupte pentru tine va reusi sa obtina un partaj cu juma/juma, eventual cu atribuirea casei catre tine daca ai cerut.
Daca nu ai cerut asta atunci ai dreptul la sulta iar daca nu o plateste repede ai posibilitatea sa-l executi silit pe casa, lucru pe care eu l-as face fara sa raspir avand in vedere ca a fost magar cu tine si cu copilul lui.
Nu stiu exact care sunt datele problemei si din afara e greu sa-ti dai o parere competenta insa sunt sigura ca merita sa lupti. Daca nu pentru tine macar pentru copil.
Bafta
Va multumesc f. mult, pt. ca mi-ati acordat atentie si ati incercat sa-mi dati o mina de ajutor.Nu am reusit sa va mai scriu din cauza serviciului, fiindca "seful" nu-mi permite sa -mi rezolv problemele personale in timpul serviciului.Azi am avut a doua infatisare la partaj si a fost groaznic!Am crezut ca numai respir,a spus tot felul de minciuni.Ati dorit sa stiti cum s-au facut cele doua dovezi, in care el doreste sa aiba cota mai mare din apartam.Apartam. a fost cump. cu bani din CEC si bani obtinuti de la vinderea unei garsoniere( cump. cu bani de la nunta si imprumut din CEC).Garsoniera a fost achitata si apoi am cumparat acest apartam.In apartam. s-au mutat cu noi fostii socrii si au spus ca vor sta doar un an de zile cu noi si apoi v-or pleca.Insa eu nu am stiut ce au pus la cale ,de fapt acesti oameni nu mai doreau sa plece,fiindca era foarte bine cu menaj si confort de pe spinarea prostilor.Fostul sot fiind o fire f. mamoasa a facut exact cum a dorit fostii socrii,pe primul plan parintii si apoi familia lui.Un an de zile imi spunea fosta cind eram singure ,daca vom divorta vreodata eu nu am drepturi egale cu el, fiindca fiul ei a contribuit cu cei mai multi bani in casa.Ma obliga fostul dupa discutiile pe care le aveau ei intre ei in lipsa mea sa le facem act de donatie pe o parte apartam. sa poata dormi linistita ca nu-i va deranja nimeni si vor sta si vor veni cind doresc.Eu nu am acceptat asa ceva fiindca plateam la rate si ei nu ne ajutau cu nimic.Cand era discutia de plati noi eram propri.,apoi se reluau din nou probelemele cine si cum este stapin.In lipsa mea dupa un an s-au facut doua dovezi pe doua sume de bani,unde tatal lui iar fi dat 12700ron sa achite ratele la CEC,legalizate prin notar.Am aflat de aceste dovezi cind am dorit sa pun capat acestui cosmar care nu se mai termina o data, amenintindu-ma ca nu voi castiga nimic si nu voi avea cu ce sa dovedesc ca nu mi-au dat banii.Parinntii mei mi-au facut f. multe imbunatatiri in imobil si drept urmare fostul spune ca noi am fi platit parintilor mei tot ce au facut acolo.Nu inteleg de ce legea este de partea celor nenorociti si femeia si copilul nu sunt protejate de stat,induram nopti nedormite si batai si scandaluri sa suferi ,pina cand?M-au batut in casa toti din familia lui si am depus plingere la politie si nu m-au ajutat cu nimic, cind eu am scos certif. medico-legal ,a obtinut si el spunind ca eu l-am batut(rusine pt. politia romAna si poate voi scrie si D-LUI PRESEDINTE ca pot accepta in organele legii asemenea specimene si antreneaza sa-si bata sotiile acasa,fiindca stiu ei unde sa dea fara sa lase semne).Unde v-om ajunge in tara asta cu atata mafie,i-am spalat si acest om nu s-a imbracat cu nimic necalcat pe el,inclusiv bikinii,mai ales ca mergea la sala si cu doua perechi in geanta.Nu-mi doresc decit dreptul meu si munca mea,copilasul meu ma intraba de ce stam cu chirie si ce inseamna cuv. acesta si care este casa noastra.Am muncit 6 ani de zile zi de zi si am cerut mila la parinti sa-mi dea bani sa am ce sa pun la copil sa manince pt. ce?Fiindca sotul meu era la stipteas si sala.
intrebarea mea este:aveti sau nu avocat?Pt. ca din ceea ce spuneti singura nu o sa va descurcati.
Eventual,ar trebui sa-i faceti plangere penala pentru abandon de familie si asta ar rezolva o parte din probleme
Pe de alta parte,doar cineva care vede exact actele pe care le aveti si care sunt in dosar poate da sfaturi corecte.Asa e usor sa ne pronuntam.Da,aveti dreptul la o cota de 1/2 cand din acte rezulta cu totul altceva.
Inca o data,angajati-va un avocat daca nu aveti,sa nu va treziti fara nimic.
Totul este posibil.Cert este ca multi oameni cu dreptatea in mana pierd procesele,iar marea majoritate a lor apeleaza la un avocat cand este prea tarziu.
Bafta si fiti puternica pentru copil.
Eventual,ar trebui sa-i faceti plangere penala pentru abandon de familie si asta ar rezolva o parte din probleme
Pe de alta parte,doar cineva care vede exact actele pe care le aveti si care sunt in dosar poate da sfaturi corecte.Asa e usor sa ne pronuntam.Da,aveti dreptul la o cota de 1/2 cand din acte rezulta cu totul altceva.
Inca o data,angajati-va un avocat daca nu aveti,sa nu va treziti fara nimic.
Totul este posibil.Cert este ca multi oameni cu dreptatea in mana pierd procesele,iar marea majoritate a lor apeleaza la un avocat cand este prea tarziu.
Bafta si fiti puternica pentru copil.
Am un avocat,insa nu sunt f. multumita si nu am de unde sa fac roat de alti bani pt. un alt avocat,poate ma insel eu.Este mai tacuta si ar trebui sa-mi de-a idei cum sa ies din aceasta incurcatura.Am avut mari probleme in lunile trecute,multi avocati au dorit sa ma reprezinte in proces, insa domnia lor imi luau banii si copii dupa acte,profitau de faptul ca lucrez 12 ore la servici si copilul dupa mine si am ajuns cu cazul meu in vara,incat s-a luat vacanta si eu nu am mai reusit sa-mi introduc partajul decit acum.Ar trebui sa se gindeasca si la D-ZEU ,fiindca in fata LUI suntem toti egali si nu se stie cind si cum v-om ajunge fiecare in aceeasi oala s-au chiar mai grav.Va rog spuneti-mi cum sa procedez si cu procesul acela penal,fiindca el tine f. mult la servici si l-as constringe sa spuna adevarul si sa-mi dea ce este al meu.Am uitat sa va spun ca in timpul divortului l-am dat in judecata pe el si familia lui ,pt. vatamare corporala si pt. insulta, iar eu am renuntat la proces,fiindca a venit si s-a rugat sa terminam totul in mod civilizat,pt. ca baiatul nostru va avea cel mai mult de suferit, daca el va ramine cu cazier.Am acceptat pt. ca l-am iubit si este tatal copilului meu si chiar nu vroiam sa ma considere baietelul meu o femeie fara inima.Totul a fost un santaj, copilul nu la interesat eu am inchis dosarul si nu ar fi trebuit ,fiindca ei nu s-au gindit nici o clipa la copil ,ce sa mai discutam de mine. Am o alta intrebare ,nu stiu ce sa mai fac merg pe strada si fosta soacra ma pozeaza cu cine vorbesc ,imi striga cind sunt singura numai cuvinte josnice si merge peste tot imi ameninta martorii ,rudele sa nu se puna de martori, numai vor sa mai auda nici ei de cazul meu fiindca nu mai scapa de nebuni.Mi-am schimbat si serviciu din cauza lor, in timpul divortului la firma unde lucram(de un an de zile), au sunat pe amindoi directorii sa ma dea afara, fiindca eu nu sunt capabila sa-mi cresc copilul si le-a spus tot felul de lucruri ridicole si urite,nu am cuv. sa va spun,iar sefii mei au fost oameni extraordinari si nu au ascultata-o si nu mi-au spus nimic pina a venit nebuna la servici la mine,vazind ca unul dintre sefi este acolo si iar a inceput cu aceias replica si injurii si batjocoriri la adresa mea.Este nebuna si ea a mai avut probleme cu legea si pina la urma doamna aceea a iertat-o.Invatati-ma ce sa fac, va trimit si copii dupa acte numai ajutati-ma imi este frica sa intru si in scara blocului,iala la apartam. au schimbat-o eu acolo nu am voie sa intru nici cu martori,macar sa vad daca mai exista lucrurile sas cum le-am lasat.Ce sa fac?Iertati-ma daca sunt atat de insistenta,am nevoie de parerea dumneavoastra si sa-mi dati citeva solutii!VA MULTUMESC DIN SUFLET! SARBATORI FERICITE SI UN AN PLIN DE BUCURII SI REALIZARI SA VA DARUIASCA D-ZEU IN VIATA D-VOASTRA!