Refuz inregistrare demisie !
Refuz inregistrare demisie !
Cand am fost sa-mi inregistrez demisia ( cu 15 zile inainte pentru a respecta preavizul ) angajatul patronului de la registratura a vorbit cu acesta la telefon ( patronul nu stia ca vreau sa plec ) si dupa aceea a refuzat sa-mi inregistreze demisia. Am trimis-o deasemenea prin recomandata cu confirmare de primire la care nuam primit raspuns . Problema este cum dovedesc eu ca am vrut sa-mi inregistrez demisia ( deoarece nu am martori ) cand patronul ma v-a acuza eventual ca nu l-am anuntat inainte ( preaviz ) ca vreau sa plec ?
Re: Refuz inregistrare demisie !
1. Secretara era obligata sa iti inregistreze demisia. Eu i-o bagam pe gat.sorinp wrote:Cand am fost sa-mi inregistrez demisia ( cu 15 zile inainte pentru a respecta preavizul ) angajatul patronului de la registratura a vorbit cu acesta la telefon ( patronul nu stia ca vreau sa plec ) si dupa aceea a refuzat sa-mi inregistreze demisia. Am trimis-o deasemenea prin recomandata cu confirmare de primire la care nuam primit raspuns . Problema este cum dovedesc eu ca am vrut sa-mi inregistrez demisia ( deoarece nu am martori ) cand patronul ma v-a acuza eventual ca nu l-am anuntat inainte ( preaviz ) ca vreau sa plec ?
2. Ai trimis demisia cu recomandata cu confirmare de primire. Nu ai primit raspunsul la demisie sau avizul cu confirmarea de primire a demisiei? Trebuie sa ai documentul (chitanta de la oficiul postal) cu care ai achitat contravaloarea scrisorii recomandate cu aviz de confirmare unde scrie cine este expeditorul si cine este destinatarul. Daca nu ai primit avizul de confirmare, pe baza documentului prin care dovedesti ca ai expediat demisia (respectiv chitanta) poti depune o reclamatie la posta.
3. Nu cred ca trebuie sa iti faci astfel de probleme. Patronul nu te va acuza de nimic.
Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare celei in care angajatorul a receptionat scrisoarea ce contine demisia ta. Data receptionarii este cea care apare pe confirmarea de primire.
Dovada o poti face doar chemand ca martor pe functionarul care la dispozitia sefului a refuzat sa-ti inregistreze demisia. Daca insa nu iti va confirma varianta...
Dovada o poti face doar chemand ca martor pe functionarul care la dispozitia sefului a refuzat sa-ti inregistreze demisia. Daca insa nu iti va confirma varianta...
Nu cred ca are relevanta daca ai primit sau nu raspunsul sau avizul lor. Important este sa pastrezi confirmarea de primire de la posta, pe care se mentioneaza data primirii, calitatea primitorului semnatura de primire si numele destinatarului.
In ce priveste preavizul, tinand cont ca, relatiile cu patronatul sunt " tensionate", cred ca ar fi indicat sa respecti termenul prevazut in CIM, intrucat pe durata preavizului, contractul individual de munca continua sa isi produca efectele si poti avea surprize!
Asa cum a scris si Nicuvar, data de la care incepe sa curga termenul de preaviz, corespunde cu data primirii recomandatei de catre destinatar.
Dupa cunostintele mele, termenul de pastrare a recomandatei la oficiul postal este de 10 zile. Daca in acest termen, destinatarul nu poate fi gasit, recomandata se returneaza expeditorului, cu mentiunile de rigoare. Sper sa nu te confrunti cu aceasta situatie!
In ce priveste preavizul, tinand cont ca, relatiile cu patronatul sunt " tensionate", cred ca ar fi indicat sa respecti termenul prevazut in CIM, intrucat pe durata preavizului, contractul individual de munca continua sa isi produca efectele si poti avea surprize!
Asa cum a scris si Nicuvar, data de la care incepe sa curga termenul de preaviz, corespunde cu data primirii recomandatei de catre destinatar.
Dupa cunostintele mele, termenul de pastrare a recomandatei la oficiul postal este de 10 zile. Daca in acest termen, destinatarul nu poate fi gasit, recomandata se returneaza expeditorului, cu mentiunile de rigoare. Sper sa nu te confrunti cu aceasta situatie!
Din pacate se pare ca ma confrunt , pentru ca desi am trimis recomandata cu confirmare de primire acum 15 zile (calendaristice ) , inca nu am primit raspuns ( confirmare ca cineva a receptionat recomandata ). Probabil patronul a anticipat ca-i voi trimite recomandata si nu a ridicat corespondenta de la posta , cel putin cea de la mine !
Singurul care imi poate tine partea ca martor intr-un eventual proces e angajatul patronului care a refuzat sa-mi inregistreze demisia , dar oare acesta nu va fii tot de partea patronului nerecunoscand de exemplu ca am fost sa depun demisia ?
Am sanse sa-i dovedesc intr-un eventual proces pentru ca eu zic ca am fost corect cu ei de la inceput ?
Singurul care imi poate tine partea ca martor intr-un eventual proces e angajatul patronului care a refuzat sa-mi inregistreze demisia , dar oare acesta nu va fii tot de partea patronului nerecunoscand de exemplu ca am fost sa depun demisia ?
Am sanse sa-i dovedesc intr-un eventual proces pentru ca eu zic ca am fost corect cu ei de la inceput ?
in legatura cu recomnadata, cel mai bien e sa verifici la posta.
nu am inteles la ce te referi, cand spui ca patronul nu a ridicat scrisorile de la tine. Credeam ca recomandata e adusa direct la adresa destinatarului, fara sa vina nimeni dupa ea.
Daca refuza sa o primeasca, asa ceva ar fi consemnat de catre postas.
nu am inteles la ce te referi, cand spui ca patronul nu a ridicat scrisorile de la tine. Credeam ca recomandata e adusa direct la adresa destinatarului, fara sa vina nimeni dupa ea.
Daca refuza sa o primeasca, asa ceva ar fi consemnat de catre postas.
Din pacate nu m-am gandit de la inceput la fax, iar acum e cam tarziu , i-am trimis doar recomandata . In ceea ce priveste recomandata , postasul pune la cutia postala a destinatarului doar o notificare catre acesta sa treaca pe la posta sa-si ridice recomandata dar daca el nu trece asta e alta treaba , oricum eu o sa intreb si la posta. In cazul meu daca patronul o sa insiste sa-mi faca rau singura sansa e sa dovedesc la judecata ca am fost cu demisia si au refuzat sa mi-o inregistreze ( asta daca angajatul patronului de la registratura nu va minti , sper ca nu dar nu sunt sigur ) Oare , daca minte , pot apela si la testul cu detectorul de minciuni ca proba ?
Daca cumva mai conteaza pentru tine la ora asta:
Faptul ca ai trimis prin posta, e OK. Cauta sa iei legatura cu Posta sa vezi ce s-a intimplat. Mai departe: Ar fi si varianta cu fax-ul, pe care cineva deja ti-a spus-o inaintea mea. Legea spune ca poti sa iti anunti demisia sub orice forma (asta inseamna chiar si verbal)...
Ai putea sa intimidezi acel salariat de la registratura, explicandu-i cum anume se pedepseste marturia mincinoasa..
teoretic ai putea recurge si la un executor judecatoresc, insa mult mai ieftin si rapid ar fi prin unul din curierii rapizi (Cargur, Curiero, etc). Succes si tine-ne la curent!
Faptul ca ai trimis prin posta, e OK. Cauta sa iei legatura cu Posta sa vezi ce s-a intimplat. Mai departe: Ar fi si varianta cu fax-ul, pe care cineva deja ti-a spus-o inaintea mea. Legea spune ca poti sa iti anunti demisia sub orice forma (asta inseamna chiar si verbal)...
Ai putea sa intimidezi acel salariat de la registratura, explicandu-i cum anume se pedepseste marturia mincinoasa..
teoretic ai putea recurge si la un executor judecatoresc, insa mult mai ieftin si rapid ar fi prin unul din curierii rapizi (Cargur, Curiero, etc). Succes si tine-ne la curent!