Sa circul cu auto si nr. expirate? E riscant in cazul meu?
Sa circul cu auto si nr. expirate? E riscant in cazul meu?
Pe 28 nov. (luni) mi-au expirat numerele provizorii la masina (acelea rosii). O cumparasem pe 28 oct. Din lipsa de timp datorita studiului uneori excesiv pentru adm. in barou nu am mai fost la politie, desi la 2 sapt. de la data cumparatii am luat de la dealerul care-mi vanduse masina cartea de identitate cred, pe baza careia urma sa fac ulterior inscrierea masinii. Deci, sa repetam: am masina noua, ieri au expirat numerele rosii, dar abia sambata mi se vor elibera cele definitive (ca am depus actele tarziu). Daca o pun asa in circulatie, risc niste amenzi mari? Este fapta infractiune si in cazul asta? Nu radeti de mine ca nu ma prea pricep la inmatriculari.
Din cate stiu eu este vorba de o infractiune si anume punerea in circulatie a unui autovehicul fara numere de inmatriculare.
Sa nu cumva sa faci greseala de a te deplasa sa-ti ridici numerele de inmatriculare definitve cu ajutorul autovehicului avand placutele alea pe masina ca e belea mare.
Daca te opreste vreun militian este direct dosar penal.
Codul Rutier
Art. 77. - (1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori remorci neinmatriculate sau a unui tramvai neinregistrat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu num&r fals de inmatriculare ori tractarea unei remorci cu num&r fals de inmatriculare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
(3) Conducera pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulatie in Romania sau a unui autovehicul al c&rui certificat de inamtriculare a fost retinut pentru defectiuni tehnice grave la sistemul de directie ori franare si ale c&rui pl&cute cu numerele de inmatriculare au fost retrase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.
Sa nu cumva sa faci greseala de a te deplasa sa-ti ridici numerele de inmatriculare definitve cu ajutorul autovehicului avand placutele alea pe masina ca e belea mare.
Daca te opreste vreun militian este direct dosar penal.
Codul Rutier
Art. 77. - (1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori remorci neinmatriculate sau a unui tramvai neinregistrat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu num&r fals de inmatriculare ori tractarea unei remorci cu num&r fals de inmatriculare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
(3) Conducera pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulatie in Romania sau a unui autovehicul al c&rui certificat de inamtriculare a fost retinut pentru defectiuni tehnice grave la sistemul de directie ori franare si ale c&rui pl&cute cu numerele de inmatriculare au fost retrase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.
Pai nu-ti pot raspunde inca la intrebare pana nu iti pui un avatar care sa vad daca se potriveste cu razboinicul meu. Asa ca astept sa-ti vad capshorul, iar apoi mai vb. Poate chiar la oildi wrote:Giovanni, dupa ce iti randuiesti numerele si dupa ce ne admit in profesie, ma dai o tura cu masina?![]()
P.S. Nu sariti la gatul meu repede si imediat, nu e o propunere indecenta!!!
E usor imposibila, avand in vedere realizarea conditiei suspensive, desigur in ceea ce ma priveste!

Daca e sa o luam logic Giovani ar trebui sa circule fara probleme,articolul de lege specifica ca punerea in circulatie a unui autovehicol cu nr false ori neinmatriculat este infractiune ori Giovani are numere de imatriculare provizorii deci are,nu sunt false chiar daca au expirat,falsul presupune o actiune asupra numerelor.
Faptul ca a circulat cu nr provizorii expirate nu cred ca s-ar putea incadra ca infractiune prev de art.77 din OUG 195/2002,desi in practica se fac dosare non stop pentru asemenea gen de fapte.
Daca un buletin este expirat nu cred ca este fals,daca e sa facem o analogie.
Ce ziceti.
Faptul ca a circulat cu nr provizorii expirate nu cred ca s-ar putea incadra ca infractiune prev de art.77 din OUG 195/2002,desi in practica se fac dosare non stop pentru asemenea gen de fapte.
Daca un buletin este expirat nu cred ca este fals,daca e sa facem o analogie.
Ce ziceti.
Eu zic ca se incadreaza in disp.art.77 din OG 195, deoarece acele numere sunt atribuite provizoriu, pe o perioada determinata, iar la expirarea perioadei masina este considerata neinmatriculata.ceea ce expira nu sunt numerele ci dovada de circulatie pentru acele numere, deci cum s-ar spune iti lipseste temeiul de drept pentru a le mai putea folosi.faptul ca circuli cu ele pe masina fara o dovada legala asupra lor le face sa fie considerate ca fiind numere false.
Ca si Comisar, inclin sa cred ca nu avem fals (numerele nu au fost alterate sau contrafacute). Iar sa spunem ca avem un autoturism fals, ar fi deplasat. Dar circularea cu o masina neinmatriculata se pare ca este.ATX2003 wrote:Eu zic ca se incadreaza in disp.art.77 din OG 195, deoarece acele numere sunt atribuite provizoriu, pe o perioada determinata, iar la expirarea perioadei masina este considerata neinmatriculata.ceea ce expira nu sunt numerele ci dovada de circulatie pentru acele numere, deci cum s-ar spune iti lipseste temeiul de drept pentru a le mai putea folosi.faptul ca circuli cu ele pe masina fara o dovada legala asupra lor le face sa fie considerate ca fiind numere false.
Matei Basarab, dupa definitia concursului de infractiuni spune asa:circulatia pe drumurile publice cu un autovehicul cu numar de inmatriculare anterior radiat realizeaza atat infractiunea de punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat,cat si infractiunea de punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.
Parerea mea este ca falsul nu consta in falsificarea placutelor de inmatriculare ci in folosirea lor pe masina fara a avea un temei de drept in acest scop(certificat de inmatriculare, dovada de circulatie) .
Parerea mea este ca falsul nu consta in falsificarea placutelor de inmatriculare ci in folosirea lor pe masina fara a avea un temei de drept in acest scop(certificat de inmatriculare, dovada de circulatie) .
In fine, ideea e ca oriunde am incadra fapta tot infractiune se numeste si pedeapsa ar fi una ca atare. Ideea e ca masina e noua, eu am fost foarte ocupat in ultima vreme, iar acum, cand cel putin pana la afisarea rezultatelor la examen am si eu niste timp liber, nu pot conduce, fiind obligat sa stau cu "tentatzia" in garaj si cu rezervorul full (cel putzin treaba asta cu motorina nu mi se mai va repeta prea des). Iar asta e cel mai trist lucru. Sa te "arda" degetele si sa fii nevoit sa te abti de la a conduce. Dar va veni si ziua de sambata si voi recupera eu timpul pierdut.
Giovani, avand in vedere ca s-a nascut aici o controversa, si anume daca e sau nu e fals, cred ca tre sa vedem ce zice practica. Nu vrei sa conduci un pic, inainte de sambata, sa vedem ce incadrare iti dau domnii?
eu vad asa situatia:
1. Autoturismul este neinmatriculat, asa cum rezulta din evidentele politiei.
2. Conducerea unui autoturism neinmatriculat e infr.
3. Singura care detine evidentele oficiale este politia.
Inmatricularea se face prin atribuirea unui numar de imatriculare, intr-un registru de evidenta.
Tu ai doar un ceferticat, sub forma ceferticatului de inmatr., aka talon.
4. Numarul de inmatriculare este diferit de insemnul de tabla al numarului.
Numarul de tabla este doar un insemn, nu e dovada.
5. Tu n-ai numar de inmatriculare, fiindca ti-a expirat numarul din registru.
Dar te plimbi cu niste insemne, care insemne nu reflecta realitatea, in sensul ca nu mai exista o corespondenta intre numarul de inmatriculare din registru si numarul de pe semnul de tabla. Deci... aici e falsul.
6. Si da, sunt de acord ca e concurs. Deci mai bine le dai jos, scapi mai ieftin
eu vad asa situatia:
1. Autoturismul este neinmatriculat, asa cum rezulta din evidentele politiei.
2. Conducerea unui autoturism neinmatriculat e infr.
3. Singura care detine evidentele oficiale este politia.
Inmatricularea se face prin atribuirea unui numar de imatriculare, intr-un registru de evidenta.
Tu ai doar un ceferticat, sub forma ceferticatului de inmatr., aka talon.
4. Numarul de inmatriculare este diferit de insemnul de tabla al numarului.
Numarul de tabla este doar un insemn, nu e dovada.
5. Tu n-ai numar de inmatriculare, fiindca ti-a expirat numarul din registru.
Dar te plimbi cu niste insemne, care insemne nu reflecta realitatea, in sensul ca nu mai exista o corespondenta intre numarul de inmatriculare din registru si numarul de pe semnul de tabla. Deci... aici e falsul.
6. Si da, sunt de acord ca e concurs. Deci mai bine le dai jos, scapi mai ieftin