Problema complicata... sau nu? Va rog cititi

Familiei
Post Reply
rrazvan

Problema complicata... sau nu? Va rog cititi

Post by rrazvan » 23 Nov 2005, 20:17

Am o problema si nu stiu cum sa rezolv. Sunt in Spania, am venit aici sa lucrez, al doilea motiv pt care sunt aici este ca prietena mea, cu care sunt de ceva vreme s-a mutat cu familia aici. Familia ei este compusa din: mama, tatal si sora ei. Tatal lucra aici(la negru) si inca mai lucreaza. Restul familiei au venit la sfarsitul lui iunie, eu am venit la sfarsitul lui iulie. La inceput nu au fost discutii, apoi au inceput sa ma ameninte ca sa plec(aveau alte planuri cu ea,ii prezentase un spaniol cu care vroiau sa stea), m-au jignit si pe mine si pe ea. Lucram la acelasi om la care lucra si tatal ei, ca lua romani la munca. Tatal fetei a vorbit cu acel om, i-a spus ca am venit aici ca sa o prostituez pe fiica lui si tot felul de minciuni ca pana la urma am ramas fara munca. O perioada am stat asa dar pana la urma am gasit unde sa lucrez. In ultima vreme, daca au vazut ca nu vreau sa plec, parintii fetei au inceput sa faca iar presiuni asupra tuturor, au ajuns sa plateasca lume pe aici sa ma vorbeasca de rau, bineinteles ca au fost in mare parte refuzati. Intr-o seara tatal ei chiar a dat in mine ca m-a prins alaturi de ea. Si cu ea acasa la fel se poarta, cand le-a zis ca nu vrea sa ne despartim, sora ei a zis ca mai bine o omoara decat sa stea cu mine(a luat cutitul de pe masa si a vrut sa o omoare, e dezechilibrata psihic, a avut un soc anul trecut). Mama ei a zis ca decat sa o mai vada cu mine mai bine o interneaza intr-un spital de nebuni. Si daca stau sa insir totate amenintarile care le-am primit si eu si ea as irosi timpul degeaba.
Acum ea e disperata, nu mai stie ce sa faca, vrea neaparat sa ne intoarcem in tara. Acolo ne asteapta parintii mei, ne-au pregatit un apartament si tot ce ne trebuie, deci avem unde sta. Problema e ca mama ei i-a luat pasaportul si l-a pus intr-o cutie la banca(zice ea). Am fost la Consulatul Romaniei in Spania si mi-au zis ca trebuie sa il dea pierdut si i se emite o foaie cu care poate intra in Romania.
Intrebarea mea este urmatoarea: Ce poate face? Sa zicem ca ajungem in Romania si ne stabilim. Daca parintii ei vin dupa noi, ce putem face pentru a-i tine la distanta? Exista vre-un fel de declaratie in care sa precizeze ca pleaca de la ei nesilita de nimeni, ca asta e decizia ei? Ce legi se pot aplica in acest caz?

Va rugam mult de tot, dati-ne un raspuns.

Multumesc pentru timpul acordat

bia

Post by bia » 23 Nov 2005, 20:51

Din cate am citit in alt mesaj,prietana ta e majora,asa ca nu sunt probleme.Poate pleca unde vrea,cu cine vrea si cand vrea ea,fara sa aiba nevoie de consimtamantul parintilor.
Intrebarea e daca sunteti siguri ca vreti sa faceti acest pas,ea fiind tanara,respectiv 18 ani.
Si daca ati intrebat la ambasada si poate pleca doar cu o hartie din partea ambasadei,ceea ce nu prea cred,in tara va puteti casatori si atunci va fi mai greu de influentat de parinti.
Dar parerea mea este ca trebuie sa va ganditi bine ce faceti,fiind foarte tineri.

viky56

Post by viky56 » 26 Nov 2005, 13:26

nu o incepeti cu raul si cu dusmanie
nimic nu este mai frumos inviata decat familia unita
mai exista fete si baieti nu se termina viata la voi
mai ganditi va
niciodata nu veti fii fericiti chiar daca nu o recunoasteti
incercati o impacare cu parintii daca nu renuntati
viata e frumoasa cand totul este perfect altfel va fii un calvar
succes

krisstina

Post by krisstina » 26 Nov 2005, 14:45

bia wrote: Si daca ati intrebat la ambasada si poate pleca doar cu o hartie din partea ambasadei,ceea ce nu prea cred....
Ba da, de la consulat (deci si de la Barcelona, nu doar de la Madrid), se obtine un document consular recunoscut la frontierele prin care treceti si care are valabilitate de o luna. Acest document e valabil doar pentru dus, nu si pentru intors.

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id ... nk=3&cat=5

(A propos, parintii care ii retin actele fetei comit o infractiune?)

judge

Post by judge » 27 Nov 2005, 02:47

Tinerete, tinerete... da, este infractiune daca ii retin actele, fata e majora. Reintoarecerea in Romania nu e complicata. Dar conflictele cu parintii...cum spunea bia,sunteti inca tineri, vedeti sa nu faceti greseli. E greu in ziua de azi sa iti intemeiezi o familie. Daca insa consideri ca fetei ii e mai bine alaturi de tine decat alaturi de familia ei (din diverse motive) nu ezita sa va reintoarceti in Romania, unde din cate ai zis ai sprijinul familiei tale. Dar mare grija...

Post Reply