"Prima zi de înfatisare"
"Prima zi de înfatisare"
Uf! Greu dar a trecut. Prima zi de examen. M-am descurcat mai bine decat credeam, dat fiind ca am inceput cu un examen la o materie pe care nu o mai invatasem pana acum: Organizarea profesiei de avocat. A fost oral. In ceea ce ma priveste, fir-ar sa fie, de ce ma temeam mai mult nu am scapat: atributiile adunarii generale a baroului. Chiar creasem un topic cu tema "Subiecte idioate la examenul...", iar printre altele il enumerasem si pe acesta. E drept, m-a tras cu un punct in jos, ca nu aveam cum sa retin fara a face confuzii atributiile tuturor organelor de conducere ale baroului si ale UNBR, dar una peste alta a fost bine. Cel putin pentru 2 zile + o dupa-masa de invatat la proba aceasta, trebuie sa ma declar multumit. Sunt in grafic. Acum mi s-au mai marit sansele, am castigat o prima batalie, dar "razboiul" adevarat abia acum incepe. De acum in colo, la civil, penal si proceduri nu voi mai avea nici o scuza. Aici nu ar mai trebui sa pot fi luat prin surprindere. Cel putin asa sper.
Voi, ceilalti aspiranti la "nobila" profesie de avocat, cum v-ati descurcat?
Voi, ceilalti aspiranti la "nobila" profesie de avocat, cum v-ati descurcat?
Pai dat fiind ca eram mereu cate 4 in sala (vorba vine sala ca am dat ex. la sediul baroului) iar avocatul care ne verifica statea la o masa, iar noi la 2-3 metri de el scriind de zor pe ciorna raspunsurile la cele 3 subiecte de pe bilet, nu se prea putea misca. Sau cel putin asa cred, nu am auzit pe nimeni sa fi copiat sau sa fi vorbit in soapta cu vecinul. Examinatorul era pozitionat asa incat ne cuprindea pe toti cu privirea atunci cand asculta un candidat. Oricum, in ceea ce ma priveste nu am incercat sa apelez la vreun mijloc de frauda.
La Cluj toate probele sunt scris
Dar prima zi, la civil, a trecut super bine, cu subiecte de top:
- dreptul de retentie
- suspendarea prescriptiei extinctive
- contractul de intretinere
Nu s-a prea putu vorbi la noi in sala decat mai pe sfarsitul examenului si mai subtil. Dar nu cred ca la asa subiecte aveai ce vorbi
Si totusi au fost unii care au dat foaia goala
Bafta in continuare!

- dreptul de retentie
- suspendarea prescriptiei extinctive
- contractul de intretinere
Nu s-a prea putu vorbi la noi in sala decat mai pe sfarsitul examenului si mai subtil. Dar nu cred ca la asa subiecte aveai ce vorbi

Vai de mine!! Dreptul de retentie. Nu ca nu as sti sa dau exemple, din acestea as gasi destule, dar in ceea ce priveste abordarea lui teoretica... Poate ar cam lasa de dorit. Ei no. Daca chiar nu sti mai si inventezi putzintel. Numai sa inventezi bine si sa nu deviezi de la subiect. Maine imi vine randul la civil. Va voi comunica si eu subiectele care s-au dat la Sibiu. Bafta si iar bafta.
...numai dezastruoasa publicitate imobiliara sa nu o vad in fatza ochilor.
...numai dezastruoasa publicitate imobiliara sa nu o vad in fatza ochilor.
:) dupa parerile si experientele voastre de la examene...vin si eu cu niste impresii de la ex de ieri si de azi. am dat oral ieri Organizare si Proc. civila...emotii dar am trecut. nu a fost chiar imposibil. 3 examinatori, 2 candidati in sala, timp f scurt de gandire (5 min). insa azi...au cazut niste subiecte ingrozitoare (asa au fost calificate de majoritatea candidatilor) la drept civil (scris): imparteala pe ascendent (pe-asta l-am tras eu), petitia de ereditate si domeniul prescriptiei extinctive 8O 8O 8O dupa ce ca aveai enorm de scris nici nu s-a putut vorbi. asta e!
daca avem bafta si maine de astfel de sb, cred ca ne luam campii!
A propos, asta se intampla la Botosani!
Va doresc bafta tuturor la ex de maine si de zilele viitoare!
daca avem bafta si maine de astfel de sb, cred ca ne luam campii!
A propos, asta se intampla la Botosani!
Va doresc bafta tuturor la ex de maine si de zilele viitoare!
GURA SPURCATA CE SUNT!!! :( :( :( Ia ghiciti ce s-a da la Sibiu la civil:
1. Publicitatea imobiliara in regimul noilor carti funciare (Legea 7/1996)
2. Plata nedatorata
3. Rezerva si cotitatea disponibila. Mostenitorii rezervatari.
Ce ziceti fratzilor de subiectul nr. 1???????????????????????????
Manca-mi-as limba sa mi-o mananc. Ia uitati-va mai sus ce am scris eu ieri in acest topic. Da, da, un pic mai sus. Stop! Acolo. Da, uite, am fost is citat de Simmy.
Vai ficatzii mei. Mi s-a intors stomacul pe dos cand am auzit primul subiect. Noroc ca aveam cola la indemana si am tras o dushca sa-mi revin. A fost ca un traznet. Ca un tsunami. Mai rau decat tornada de la Facaieni. Am incercat sa ma stapanesc. Am inceput sa imi storc creierii sa vad ce as putea zice. Si dupa un timp de gandire incep si scriu si scriu si iarasi scriu. Toate imi veneau in memorie de parca cineva imi doptea la ureche. Am scris de intabulare, inscriere provizorie si notare, am scris de cele 3 parti ale CF, am zis de radiere, am zis de multe altele, de corp funciar, partida cadastrala, de parcele, etc. Sunt sigur ca am zis si unele prostii, poate am aberat un pic, poate am scris si din legea veche, dar una poeste alta am scris. Nu stiu in ce masura am deviat dela subiect, dar de ce sa nu fi scris daca stiam??? Oricum subiectele 2 si 3 au fost mai usoare, zic eu si m-am descurcat aproape de perfectiune la subiectul 2, iar la 3 poate am incurcat niste cote. Dar nici nu ma mai intereseaza acum. Sper sa iau macar un 7-8 si sa fie totul bine.
Poate maine am mai mult noroc. Urmeaza procedura civila. Iar aici din pacate nu m-am descurcat niciodata foarte bine. Sper sa se schime lucrul acesta si maine sa fac o lucrare buna. Macar la fel de buna ca azi.
1. Publicitatea imobiliara in regimul noilor carti funciare (Legea 7/1996)
2. Plata nedatorata
3. Rezerva si cotitatea disponibila. Mostenitorii rezervatari.
Ce ziceti fratzilor de subiectul nr. 1???????????????????????????
Manca-mi-as limba sa mi-o mananc. Ia uitati-va mai sus ce am scris eu ieri in acest topic. Da, da, un pic mai sus. Stop! Acolo. Da, uite, am fost is citat de Simmy.
Vai ficatzii mei. Mi s-a intors stomacul pe dos cand am auzit primul subiect. Noroc ca aveam cola la indemana si am tras o dushca sa-mi revin. A fost ca un traznet. Ca un tsunami. Mai rau decat tornada de la Facaieni. Am incercat sa ma stapanesc. Am inceput sa imi storc creierii sa vad ce as putea zice. Si dupa un timp de gandire incep si scriu si scriu si iarasi scriu. Toate imi veneau in memorie de parca cineva imi doptea la ureche. Am scris de intabulare, inscriere provizorie si notare, am scris de cele 3 parti ale CF, am zis de radiere, am zis de multe altele, de corp funciar, partida cadastrala, de parcele, etc. Sunt sigur ca am zis si unele prostii, poate am aberat un pic, poate am scris si din legea veche, dar una poeste alta am scris. Nu stiu in ce masura am deviat dela subiect, dar de ce sa nu fi scris daca stiam??? Oricum subiectele 2 si 3 au fost mai usoare, zic eu si m-am descurcat aproape de perfectiune la subiectul 2, iar la 3 poate am incurcat niste cote. Dar nici nu ma mai intereseaza acum. Sper sa iau macar un 7-8 si sa fie totul bine.
Poate maine am mai mult noroc. Urmeaza procedura civila. Iar aici din pacate nu m-am descurcat niciodata foarte bine. Sper sa se schime lucrul acesta si maine sa fac o lucrare buna. Macar la fel de buna ca azi.
Subiecte la Cluj la procedura civila:
1. Incompatibilitatea. Abtinerea si recuzarea
2. Efectele apelului
3. Procedura asigurarii pedepselor
trebuie sa recunosc ca m-a cam izbit al treilea subiect, nu ca n-as fi stiut, dar in final am facut o confuzie si am omis si sa zic ca cererea se poate introduce atat pe cale principala, cat si pe cale incidentala
Asta e...Pe ansamblu e ok, asa ca il iau si pe asta. Dar subiecte de genul publicitate imobiliara, mosteniri la civil....Brrrr 8O dracesti de-a dreptul. Maine penalul...asta parca suna mai acceptabil. Ideea e ca pina duminica ce se termina la Cluj examinarea sa nu clacam. 5 zile de examen scris e cam mult 
1. Incompatibilitatea. Abtinerea si recuzarea
2. Efectele apelului
3. Procedura asigurarii pedepselor
trebuie sa recunosc ca m-a cam izbit al treilea subiect, nu ca n-as fi stiut, dar in final am facut o confuzie si am omis si sa zic ca cererea se poate introduce atat pe cale principala, cat si pe cale incidentala

Hmmm... acum chiar ca-s inspaimantata ...
Eu nu mai stiu nimic... hmmm .... vrea cineva sa se duca in locul meu? Ofer 2 note bune la proceduri - oral.
Eu nu stiu nimic la civil, mi-e frica .... mai ales de piaza rea p.i. ... brrrrrrr.
Ma duc sa mai citesc o data ca poate trage cineva lozul asta super castigator si la noi .... ca ma supar si plec acasa.
Mult succes in continuare!
Eu nu mai stiu nimic... hmmm .... vrea cineva sa se duca in locul meu? Ofer 2 note bune la proceduri - oral.

Eu nu stiu nimic la civil, mi-e frica .... mai ales de piaza rea p.i. ... brrrrrrr.
Ma duc sa mai citesc o data ca poate trage cineva lozul asta super castigator si la noi .... ca ma supar si plec acasa.
Mult succes in continuare!
Hai mai Simmy, da mie niste note bune la proceduri, ca eu iti dau una bunicica (zic eu ca va fi) la civil si una apropiata de "maximul general" la Organizarea profesiei. Ce zici? Ar mai ramane doar penalul. Dar de asta parca nu-mi e chiar asa de frica.
Vise plcaute
Ca n-avem cum face un mic schimb, desi tare as vrea.

Vise plcaute