Discutii privind procedura penala
-
bgl
In cazul plangerii prelabile - art. 279 alin. 2 lit. a - , partea vatamata poate fi reprezentata de avocat in instanta, sau lipsa acesteia la doua termene consecutive, chiar reprezentata de avocat, atrage incetarea procesului penal????
-
ainsof
In fata primei instante poate fi numai asistata de avocat nu si reprezentata, cu exceptia cazului in care este in imposibilitate de a se prezenta.
Daca lipseste nejustificat la doua termene se considera ca si-a retras plangera.
-
minodora
Ainsof as zice ca nu ai dreptate.
-
ainsof
Argumenteaza Minodora!
-
wittmann
Eu merg pe linia practicii judiciare, in sensul ca poate fi reprezentata de avocat, fara restrictii.
-
minodora
Daca eu fac contract cu clientul meu si pun expres activitatiile pe care trebuie sa le desfasor are valoare de mandat special.
-
ainsof
In civil la divort daca reclamantul lipseste nejustificat, chiar daca se prezinta avocatul actiunea tot se respinge ca nesustinuta.
Aici de ce este altfel?
-
minodora
M-am gandit si la asta, dar si aici poti avea mandat special pentru a reprezenta partea.
-
ainsof
Numai pe 614 cod pr.civ.
Atat.
-
dricaru
Poate fi reprezentata, ce draq....
Nu mai adaugatzi la lege dragilor in sensul impunerii de incompatibilitati
-
ainsof
Intrebarea era alta Driq.
S-a intrebat daca in cazul in care partea vatamata care a facut plangerea lipseste la doua termene in fata primei instante si se prezinta numai avocatul, se poate considera ca s-a retras plangerea prealabila.
-
dricaru
Aaaa...scuze...
Nu se considera in nici o conditie retragere.
Partea nu e obligata sa se prezinte personal in conditiile in care e permisa reprezentarea.
Nu opereaza prezumtia legiuitorului ca pv nu mai staruie in plingere. Din contra, observam ca ea a apelat chiar la serviciile unui profesionist in vederea judecatii, aspect ce ne edifica in sensul ca doreste sa se judece .
Practica judiciara e constanta in acest sens.
-
ainsof
Am crezut ca iar fugi, cum iti sta in obicei cand iti pune cineva o intrebare direct.
Ma bucur ca m-am inselat.
Acum spune-mi unde scrie ca este permisa reprezentarea (nu asistarea) partii vatamate care a facut plangerea?
Indica te rog si ceva practica judiciara in sensul celor afirmatate de tine.
-
dricaru
174 Cpp...ce draq micule.....
Mi-au cazut in mina numai nepublicate.
Dar poti sa verifici orice sentier de la judecatorii
Sunt zeci de exemple...
Este o probl extrem de simplutza si ma mir ca a dat nastere la discutii
-
ainsof
Interpretezi art. 174 alin. 1 in sensul ca reprezentarea este intoteauna permisa in cazul partii vatamate, chiar si cand actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila?
Dar impacarea partilor se face si ea prin reprezentant?