Parintii mei au in proprietate un teren obtinut prin act de donatie de la bunica din partea mamei.Terenul este intabulat, parintii au act de proprietate, totul este facut legal.
Dorim sa vindem terenul si vreau sa stiu daca este posibil acest lucru avand in vedere ca a fost obtinut prin donatie si ca mama are un frate.Ar putea acesta sa aiba pretentii asupra pamantului?
Va multumesc anticipat
pot vinde sau nu?
Avannd in vedere ca a fost donat parintilor tai, iar ei au titlu de propietate pot vinde terenul.
Dar, chiar daca nu-l vindeti, dupa moartea bunicii, e posibil ca aceasta donatie sa fie supusa reductiunii liberalitatilor. Adica, daca bunica nu a facut o donatie si fratelui mamei egala cu cea a terenului, la mostenire fratele mamei va cere cota parte, daca valoarea terenului este mai mare decat masa partajabila.
Dar de vandut la aceasta ora... aveti tot dreptul.
Dupa cum am mentionat mai sus, problema acestei donatii va fi discutabila la deschiderea succesiunii, indiferent daca vindeti sau nu terenul.
Din acest motiv, sfatul meu e: ca in astfel de cazuri familiale sa se vanda, nu sa se doneze, mai ales cand exista si alti mostenitori.
Dar, chiar daca nu-l vindeti, dupa moartea bunicii, e posibil ca aceasta donatie sa fie supusa reductiunii liberalitatilor. Adica, daca bunica nu a facut o donatie si fratelui mamei egala cu cea a terenului, la mostenire fratele mamei va cere cota parte, daca valoarea terenului este mai mare decat masa partajabila.
Dar de vandut la aceasta ora... aveti tot dreptul.
Dupa cum am mentionat mai sus, problema acestei donatii va fi discutabila la deschiderea succesiunii, indiferent daca vindeti sau nu terenul.
Din acest motiv, sfatul meu e: ca in astfel de cazuri familiale sa se vanda, nu sa se doneze, mai ales cand exista si alti mostenitori.
Simmy, pamantul a fost donat acum multi ani, cand legea interzicea vanzarea terenurilor(ceea ce doreau initial sa faca).Bunica din partea mamei a murit acum cativa ani.Pana acum, fratele mamei nu a solicitat nimic.
Ce putem face in continuare?(vindem si ne facem ca ploua?
)
Iti multumesc mult pentru raspuns.
Ce putem face in continuare?(vindem si ne facem ca ploua?

Iti multumesc mult pentru raspuns.