demers CEDO

Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Post Reply
irinuca

demers CEDO

Post by irinuca » 08 Nov 2005, 09:46

stie cineva ce presupune un demers la CEDO? prin intermediul avocatului care ne reprezinta, familia mea este pe cale sa faca un astfel de demers.
eu as vrea sa stiu si pe calea aceasta ce poate sa insemne acest lucru.

multumesc anticipat

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 08 Nov 2005, 14:28

Un "demers" la CEDO inseamna ne fapt o sesizare a Curtii Europene a Drepturilor Omului de catre cel care apreciaza ca i-a fost incalcat un drept prevazut in Conventie.
Atentie: CEDO nu rejudeca procesul intern si nici nu schimba solutia data de instantele romane. Curtea se pronunta numai asupra incalcarii drepturilor garantate prin Conventie

dricaru

Post by dricaru » 09 Nov 2005, 12:35

Mda...

Dyana

Post by Dyana » 09 Nov 2005, 23:20

Ar fi multe de scris pe aceasta tema. Dar,pe scurt,se redacteaza o cerere,care se inainteaza C.E.D.O.si care trebuie sa cuprinda:1)numele si prenumele ,domiciliul reclamantului(si multe alte date legate de acesta),precum si denumirea statului impotriva caruia se introduce cererea,2)expunerea faptelor(de preferinta in ordine cronologica,clar si detaliat),3)prezentarea ,cu argumente,a pretinsei(pretinselor)incalcari ale Conventiei(sau Protocoalelor la Conventie),4)indicarea deciziei interne definitive ,precum si a celorlalte hotarari,precum si a cailor de atac exercitate in fata autoritatilor ramane,5)expunerea obiectului cererii si a pretentiilor in vederea acordarii unei satisfactii echitabile .Se mai mentioneaza daca ati prezentat si altei instante internationale cazul.Cererea se incheie cu o declaratie pe onoare ca informatiile prezentate sunt exacte si se semneaza(bineinteles).Se anexeaza cererii copii de pe documentele despre care se face referire in cerere,ci nu originalele actelor.Cam atat.Succes!

irinuca

Post by irinuca » 10 Nov 2005, 08:54

multumesc pt detalii :)
o zi buna

Tati63

Re: demers CEDO

Post by Tati63 » 07 Jan 2006, 22:12

irinuca
cel mai bine mergi pe situl http://www.coe.ro iar acolo in stanga jos vei gasi Cum sa te adresezi Curtii, acolo vei gasi tot ce ai nevoie inclusiv formularele care trebuiesc completate si trimise, daca nu te pricepi tu poti apela la un avocat.
bafta

ginberto

Post by ginberto » 21 Mar 2010, 13:49

Buna ziua!
In urma unei cereri adresata CEDO, am primit de la ei acest document:
http://fondfunciar.lx.ro/IMG_0001.JPG
http://fondfunciar.lx.ro/IMG_0002.JPG
Intrebarea mea este: cand incepe termenul de sase saptamani de la punctul 4?
Voi primi o noua adresa de la CEDO ca sa trimit solicitarile mele ? (caci ei scriu "In any case you will be invited to submited your claims...").
Prin urmare sa astept o noua adresa de la ei?

DevilMean

Post by DevilMean » 21 Mar 2010, 16:04

Nu este 4 saptamani, ci 6.
Iar termenul intra atunci cand s-a dat decizia asupra cazului.
Da, veti primi o noua instiintare.

ginberto

Post by ginberto » 21 Mar 2010, 16:35

Multumesc pentru raspuns.
DevilMean wrote:Nu este 4 saptamani, ci 6.
Dar sase saptamani am scris, conform punctului 4.
DevilMean wrote:Iar termenul intra atunci cand s-a dat decizia asupra cazului.
Ce fel de decizie?

vulpacris

Post by vulpacris » 21 Mar 2010, 17:03

Corespondenta primita este o notificare adresata guvernului, prin care este informat ca cererea dvs. a fost declarata ca si fiind admisibila corespunzand cu jurisprudenta Curtii.

Acesta are obligatia de a raspunde pana la data limita inscrisa pe marginea din dreapta.

In acelasi termen trebuie sa depuneti si dvs. orice cerere cu privire la despagubiri in bani, insotita de un raport de evaluare, si documente justificative, precum si cu privire la daune morale si cheltuieli de judecata, pentru a fi acordate in temeiul art. 41 din Conventie.

Pe cererea dvs. lipiti o eticheta cu codul de bare, din cele primite, in coltul din drepta sus.

:cafea:

ginberto

Post by ginberto » 21 Mar 2010, 19:07

Multumesc pentru raspuns.
Totusi raspunsurile lui DevilMean si vulpacris difera.
Intrebarea mea se refera la urmatorul text de la pct. 4: "After expiration of the deadline fixed for the Government, if they have submitted observations, they will be sent to you for information only. In any case you will be invited to submit your claims for just satisfaction under Article 41, within a time-limit of six weeks."
Din ceea ce am subliniat din text, eu inteleg ca raspunsul corect este cel dat de DevilMean.
Asa este?

DevilMean

Post by DevilMean » 21 Mar 2010, 23:47

Exact, fie ca guvernul nu si-a indeplinit obligatiile, ori ca au ceva de obiectat, aveti 6 saptamani sa va prezentati cererile dumneavoastra.

Post Reply