Este correct ca in momentul de fata, "Notarul percepe numai onorariul, taxa statului nu se mai percepe, conform codului fiscal, modificat. Succesiunile sunt scutite de taxa statului pana la sfarsitul anului. ( art. 284)?
Am mare nevoie sa stiu cam care e onorariul notarului.
Eu sint in Statele Unite si am lasat procura altcuiva. Nu stiu care sint preturile, de aceea va rog sa-mi dati o idee. Este vorba de eliberarea a 2 certificate de mostenitor. Exista testament iar asetul principal este un apartament. Notarul ne-a cerut 15 milioane, ceea ce mi sa pare foarte mult. Presupun ca atunci cind platim onorariu nu mai e loc de bacsis???
In cazul in care notarul nu vrea sa lase din pret putem sa luam actele si sa ne ducem la un alt notar?
Eu nu am de unde sa scot $500, iar sora mea care e in Rominia, nu poate sa-si plateasca partea. Dupa cit am inteles, notarul deja a schimbat pretul de vreo citeva ori.
Multumesc mult de tot! Acest sit este extraordinar de util si necesar!
Dana
Taxe/Onorariul notarului, Urgent va rog!
Puteti sa dezbateti succesiunea(succesiunile)la un alt birou notarial competent(adica un alt birou notarial existent in localitatea ultimului domiciliu al defunctului sau intr-o localitate invecinata sau apropiata de ultimul domiciliu al defunctului).
Orice birou notarial are o anumita competenta teritoriala,ca si instantele de judecata.
Asa ca ,va puteti orienta si dupa competenta teritoriala a celei mai apropiate instante de judecata(in speta judecatorie)de localitatea ultimului domiciliu al defunctului sau dupa competenta instantei ce se afla in localitatea ultimului domiciliu al defunctului.
Orice birou notarial are o anumita competenta teritoriala,ca si instantele de judecata.
Asa ca ,va puteti orienta si dupa competenta teritoriala a celei mai apropiate instante de judecata(in speta judecatorie)de localitatea ultimului domiciliu al defunctului sau dupa competenta instantei ce se afla in localitatea ultimului domiciliu al defunctului.
- Cam la ce suma sa ma astept pentru onorariul notarului?
- Multumesc pentru raspuns! Din pacate se pare ca trebuie sa raminem la notarul la care sintem. Dar daca imi puteti spune cam care este onorariul de regula generala, voi putea sa negociez.
Multumesc inca o data!
Dana
Multumesc inca o data!
Dana
Onorariul se stabileste in functie de valoarea succesiunii;au niste onorarii minimale sub care nu pot cobori,iar,in rest, onorariile difera de la notar la notar.Deci,fiecare poate cere cat doreste.Posibil ca in cele 15 mil.solicitate sa fie incluse si taxele notariale.N-am de unde sa stiu care sunt onorariile notarului respectiv.Imi pare rau.
Re: - Cam la ce suma sa ma astept pentru onorariul notarului
de ce trebuie sa ramaneti neaparat la el?nydana wrote:- Din pacate se pare ca trebuie sa raminem la notarul la care sintem.