Obligatii parinti

Familiei
Post Reply
AIVIL

Obligatii parinti

Post by AIVIL » 03 Nov 2005, 15:16

In urma divortului,fiecare am avut incredintat spre crestere si educare cate un copil,ambii fiind minori la vremea respectiva.Acum sunt majori,cel mare a terminat facultatea dar inca nu are serviciu,cel mic este si va mai fi o perioada de patru ani student.Pana acum,nici eu nici tatal copiilor nu am avut obligatii de plata a alocatiei de intretinere.Tatal copiilor s-a recasatorit si inca nu are copii din a doua casatorie.
Intrebarea mea este daca parintele care a avut incredintat copilul cel mare,are acum cand acesta a terminat studiile vreo obligatie legala fata de cel mic care inca mai studiaza?
Astept raspunsul DVS si va multumesc pentru atentia acordata.

norocel

Post by norocel » 04 Nov 2005, 08:40

Ambii parinti au obligatia de intretinere a copilului care inca nu a finalizat studiile.
Nu-mi amintesc exact varsta pana la care exista aceasta obligatie dar cred ca 25-26 ani, in functie de durata normala a studiilor.

AIVIL

Post by AIVIL » 04 Nov 2005, 11:04

Multumesc pentru raspuns Norocel!
Asa gandeam si eu ca ar trebui sa fie.Nu-mi este deloc usor sa asigur singura intretinerea unei domnisoare de 20 de ani in Bucuresti,intretinere care se ridica la suma de 6000000 lei.Ma rog la Dumnezeu sa o pot face in continuare ,chiar daca pentru asta inseamna sa muncesc ca si pana acum 7 zile pe saptamana.Mi-am educat copilul sa-si iubeasca si respecte tatal,deci nu se va pune problema de chemare in instanta sau orice altceva l-ar forta sa contribuie la intretinere.Tatal ei stie foarte bine lucrurile astea deoarece , este.....in justitie.Copilul il iubeste si se mandreste cu el,eu am gresit cand ani de zile i-am repetat ca numai eu am obligatii materiale fata de ea si acum ma doare sufletul cand vad ca toate eforturile mele sunt luate ca obligatii, in timp ce, un tricou de ziua onomastica si o geaca ieftina de ziua de nastere primite de la tatal ei,inseamna foarte mult pentru amandoi.

Post Reply