Am si eu o nelamurire.
S-a incheiat un contract de credit iar debitorul nu a platit la timp ratele drept pt care , conform clauzei penale, trebuie restituita toata datoria.
Se investeste cu formula executorie contractul , debitorul primeste somatia de executare. Aici nelamurirea mea. Ce poate face acel executor judecatoresc ( ce poate executa) in conditiile in care debitorul nu are nici un imobil proprietate personala iar domiciliul sau este intr-un apartament unde are calitatea de persoana tolerata .
Poate intra acel executor in imobil cu forta? Si daca intra, sa presupunem, poate sa puna sechestru pe bunurile mobile gasite in apartament?
Eu m-am gandit ca nu se poate pt ca executorul nu poate sa demonstreze ca acele bunuri apartin debitorului din moment ce ele se gasesc in acel apartament din doua motive- in primul rand opereaza prezumtia ca accesoriul urmeaza principalul si prezumtia dedusa din art.1909 c civ. - posesia de buna credinta valoreaza titulu. Singurul lucru pe care il poate face executorul este sa puna poprire pe veniturile debitorului ceea ce tot o plata in rate este deoarece nu se poate opri mai mult de 1/3 din acele venituri, din cate imi amintesc eu.
Si inca ceva. Executorul este din alt judet iar din cate stiu eu executarea se efectueaza de catre executorul judecatoresc de la instanta de executare.
Ma insel??
executare silita!!!!!!!!!!!!!
in principu ti-ai raspuns singura.
si eu am avut situatii cand aveam titlu executoriu, dar nu aveam ce sa execut.riscul creditorului chirografar. :-|
dar contractul de credit nu a fost insotit de garantii reale (ipoteca) sau personale (fidejusori)
da, e cam greu sa dovedesti ca bunurile mobile din acel imobil sunt ale debitorului (el poate nega foarte usor asta). in plus, cred ca unele din mobile devin imobile prin destinatie.?!
da, poprirea ar fi singura solutie, si asta daca e angajat.
competenta executorului si instanta de executare vezi 373 C.p.c- executorul de la locul unde are loc executarea.

si eu am avut situatii cand aveam titlu executoriu, dar nu aveam ce sa execut.riscul creditorului chirografar. :-|
dar contractul de credit nu a fost insotit de garantii reale (ipoteca) sau personale (fidejusori)

da, e cam greu sa dovedesti ca bunurile mobile din acel imobil sunt ale debitorului (el poate nega foarte usor asta). in plus, cred ca unele din mobile devin imobile prin destinatie.?!
da, poprirea ar fi singura solutie, si asta daca e angajat.
competenta executorului si instanta de executare vezi 373 C.p.c- executorul de la locul unde are loc executarea.
Nu sunt garantii de nici un fel. Cred ca nici nu trec la executare pt ca datoria e destul de mica si stiu perfect ca nu prea au ce sa faca .
Au mai trimis inca o somatie cu toate ca , eu cred ca una era suficienta daca vroiau intr-adevar sa execute.
Iar daca executorul este necompetent ce se poate intampla? Vine la usa debitorului si el ii spune pur si simplu ca nu e competent ?
Au mai trimis inca o somatie cu toate ca , eu cred ca una era suficienta daca vroiau intr-adevar sa execute.
Iar daca executorul este necompetent ce se poate intampla? Vine la usa debitorului si el ii spune pur si simplu ca nu e competent ?