grefier

Discutii privind procedura penala
Post Reply
lauryta4

grefier

Post by lauryta4 » 02 Nov 2005, 13:51

particip la un proces penal simulat si am nevoie de informatii. la apelul partilor, dupa inculpat, partea vatamata se poate constitui parte civila in contra inculpatului. intrebare: citez partea vatamata sau partea civila. stiu... calitatea de parte civila a persoanei care a suferit o vatamare prin infractiune nu inlatura dreptul acestei persoane de a participa in calitate de parte vatamata in aceeasi cauza.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 02 Nov 2005, 18:36

Daca partea vatamata se constituie parte civila,urmeaza a fi citat in calitate de parte civila.

dricaru

Post by dricaru » 03 Nov 2005, 20:03

Hai nu mai spune McBeal!!! :-x :-x :-x
O citezi ca p vat daca nu s-a constituit.
Daca s-a constituit, p vat - parte civila (dubla calitate)
Daca renunta ulterior la pret civile, iarasi doar p vat.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 04 Nov 2005, 15:09

Dricarule,stiu ca esti mereu nnGigi contrann si mai ai si un ton de kk,dar poti sa-mi spui ce diferenta esentiala este intre raspunsul meu si cel al tau? In 10 ani de practica eu n-am vazut un concept de citare unde sa apara nnparte vatamata - parte civila Popescu/Ionescunn.Ori cu una,ori cu alta.Am raspuns strict la intrebarea initiala,n-am facut filosofie...

lauryta4

grefier

Post by lauryta4 » 04 Nov 2005, 16:15

Ally Mc Beal, multumesc! Intr-adevar, daca partea vatamata s-a constituit parte civila, atunci la apel dupa inculpat urmeaza partea civila.

dricaru

Post by dricaru » 04 Nov 2005, 18:44

Asa s-ar fi citat corect.
Nu ma intereseaza citi ani de practica zici ca ai tu McBeal si nici nu doresc sa comentez calitatea avocaturii pe care o profesezi.

lauryta4

grefier

Post by lauryta4 » 04 Nov 2005, 20:08

Ptr. Dricar: "Multumesc!"

Post Reply