Buna ziua,
apelez la experienta voastra intr-o problema delicata.Urmeaza sa incep procesul de divort si am aflat de la niste cunostinte ca sotul meu obisnuia sa fumeze marihuana. Va rog sa ma ajutati... exista vreo posibilitate legala de a demonstra acest lucru? Ma refer la vreun test cu a arie mai larga de timp si daca am dreptul sa cer acest lucru in instanta. Mentionez ca este exclus sa aduc martori.
Multumesc din suflet.
o problema foarte delicata
Draga Excalibur,
in nici un caz din rautate sau razbunare. De 8 ani de cand ne cunoastem nu i-am facut rau nici macar o singura data. Motivele ar fi mai multe: in ceea ce ma priveste am sperat tot timpul ca va deveni OM. Iata dc nu am divortat de mult timp, ci dimpotriva am luptat pentru aceasta casnicie. In al doilea rand are un comportament care-mi creaza teama. De multe ori sincer nu stiam ce-l determina sa se comporte asha. Iata cel mai mic exemplu: radea din senin si daca-l itrebam lucruri simple nu stia sa-mi raspunda. Am crezut la inceput ca o face special ... etc exemplele ar continua la nesfarsit, dar nu-mi ajuta la nimic daca iau medalia de aur. Concret as vrea sa fac lucrul acesta spre binele copilului nostru(pentru ca daca a apucat-o pe aceasta cale va fi tragic), iar in al doilea rand mi-ar parea rau ca in ciuda despartirii sa ajunga pe calea aceasta. Dupa parerea mea foarte putzini se mai intorc. Pe scurt, f f scurt acestea sunt cele mai mari motive.Cred ca fara sa jung in instanta nu pot obtine o decizie ca el sa faca un test, cu atat mai putin sa-si dea seama in situatia in care e.Ar mai fi de scris pana maine.
Multumesc mult
in nici un caz din rautate sau razbunare. De 8 ani de cand ne cunoastem nu i-am facut rau nici macar o singura data. Motivele ar fi mai multe: in ceea ce ma priveste am sperat tot timpul ca va deveni OM. Iata dc nu am divortat de mult timp, ci dimpotriva am luptat pentru aceasta casnicie. In al doilea rand are un comportament care-mi creaza teama. De multe ori sincer nu stiam ce-l determina sa se comporte asha. Iata cel mai mic exemplu: radea din senin si daca-l itrebam lucruri simple nu stia sa-mi raspunda. Am crezut la inceput ca o face special ... etc exemplele ar continua la nesfarsit, dar nu-mi ajuta la nimic daca iau medalia de aur. Concret as vrea sa fac lucrul acesta spre binele copilului nostru(pentru ca daca a apucat-o pe aceasta cale va fi tragic), iar in al doilea rand mi-ar parea rau ca in ciuda despartirii sa ajunga pe calea aceasta. Dupa parerea mea foarte putzini se mai intorc. Pe scurt, f f scurt acestea sunt cele mai mari motive.Cred ca fara sa jung in instanta nu pot obtine o decizie ca el sa faca un test, cu atat mai putin sa-si dea seama in situatia in care e.Ar mai fi de scris pana maine.
Multumesc mult
Un astfel de test ar putea fi admis si ti-ar putea folosi doar in cazul in care doresti sa fie desfacuta casatoria din culpa lui si nu ai alte motive pentru asta si mai ales daca se pune problema incredintarii minorului spre crestere tatalui.
Altfel, chiar nu vad utilitatea unui astfel de test. Plus ca exista posibilitatea ca testul sa iasa negativ si vei suporta costurile acestuia.
Altfel, chiar nu vad utilitatea unui astfel de test. Plus ca exista posibilitatea ca testul sa iasa negativ si vei suporta costurile acestuia.
Ai putea incerca o plangere penala/denunt.
In m. sigur se vor ef. cercetari chiar supravegherea casei unde locuieste sotul tau, dar daca se dovedeste ca face trafic cu supefiaante inb cond. 312 c.p.este susceptibil de privarea lib. .
In caz contrar- cred ca - tot i se vor face teste ptr. a stabili dc. consuma ptr. ca in caz afirmativ apare intrebarea cine-l "aprovizioneaza"
In m. sigur se vor ef. cercetari chiar supravegherea casei unde locuieste sotul tau, dar daca se dovedeste ca face trafic cu supefiaante inb cond. 312 c.p.este susceptibil de privarea lib. .
In caz contrar- cred ca - tot i se vor face teste ptr. a stabili dc. consuma ptr. ca in caz afirmativ apare intrebarea cine-l "aprovizioneaza"
Un asemenea test consta in depistarea substantei respective in urina sau sange. Cum nici o instanta civila nu iti va incuviinta efectuarea unui asemenea test ca proba si cum ma indoiesc ca "dumnealui" se va prezenta de bunavoie la un laborator in vederea efectuarii testarii si iti va pune la dispozitie si rezultatul testului pentru ca tu sa il folosesti ca proba in instanta.....te sfatuiesc sincer sa renunti la idee. Proba cu martori ar fi mult mai elocventa...din punctul de vedere al instantei.
Si stii ce ...
Divorteaza si gata, nu trebuie sa spui in instanta tot ce ai pe suflet.
Ai stat cu el din motive pur personale, care nu privesc pe nimeni altcineva.
Adu acolo 2 martori, pot fi si rude, lasa-i sa spuna ceva cum ca relatiile s-au destramat iremediabil, sa nu insiste asupra lucrurilor grave.
E inutil si totodata compromitator pentru amandoi.
Eu n-am mai vazut de mult o cerere de divort respinsa.
Divorteaza si gata, nu trebuie sa spui in instanta tot ce ai pe suflet.
Ai stat cu el din motive pur personale, care nu privesc pe nimeni altcineva.
Adu acolo 2 martori, pot fi si rude, lasa-i sa spuna ceva cum ca relatiile s-au destramat iremediabil, sa nu insiste asupra lucrurilor grave.
E inutil si totodata compromitator pentru amandoi.
Eu n-am mai vazut de mult o cerere de divort respinsa.