Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
-
nydana
Sint cetatean american, plecata de 20 de ani. Mama si sora locuiau impreuna in Bucuresti. Mama s-a prapadit la 1 Aprilie anul asta. Am fost linga ea. Am lasat procura de representare si am facut declaratie de acceptare de sucesiune. Masa succesorala este un apartament in care locuia sora si mama. (Sora e casatorita cu un cetatean din Germania, dar l-a lasat si locuia cu mama in Bucuresti. Nu este divortata). Sora mea nu s-a presentat la notar nici pina acum, desi notarul i-a adus la cunostiinta ca de la 1 Ianuarie se pun taxe mari pe successiune. Relatiile dintre mine si sora mea au fost catastrofice dintotdeauna. Ea va face tot ce este posibil ca eu sa fiu exclusa din mostenirea care mi se cuvine.
Cum trebuie sa actionez eu in continuare?
Multumesc mult,
Dana
-
attorneyatlaw
pai eu vad lucrurile cam asa:
1. Tu ai facut declaratie de acceptare a succesiunii, adica ai acceptat in mod expres succesiunea, adica sora ta nu te mai poate indeparta nici cum de la succesiune
2. Ea nu a facut nimic insa a stat in casa (banuiesc) ceea ce insemna ca a acceptat si ea, tacit de data asta, succesiunea.
pana acum e totul OK.
Data viitoare cand vii in tara o iei de mana si te duci cu ea la notar sa faceti certificatul de mostenitor.
daca nu vine, notarul o va cita si daca tot nu vine se va considera ca nu a acceptat succesiunea (acceptarea tacita nu se prezuma, ea trebuie afirmata)
-
nydana
- Multumesc mult pentru raspuns!
Deci daca inteleg bine, notarul trebuie sa ii trimita o citatie (prin posta?). Stiu ca notarul a vorbit cu ea la telefon si ea a spus ca vine dar nu s-a prezentat.
Eu am lasat procura unei rude sa ma reprezinte pentru ca nu mai pot veni curind. Ce se intimpla daca nu se prezinta nici dupa citatie?
Dupa cit inteleg, daca certificatele de mostenitor se elibereaza inainte de 1 Ianuarie nu platim taxe de succesiune, daca este dupa 1 Ianuarie platim taxe in functie de valoarea proprietatii?
Multumesc mult pentru ajutor!
P.S. sora mea orisice contact deci pot avea contact direct cu ea.
-
nydana
- Puteti sa-mi raspundeti la intrebarile aditionale, va rog!
Multumesc mult!
Dana