Salut!
Dupa ce a murit mama mea(acum 2 ani),am fost la un notar,am dat o declaratie ca nu renunt la mostenire si i-am facut surorii mele o imputernicire sa se ocupe mai departe de acte,i-am lasat si bani insa ea nu s-a ocupat sau cel putin asa sustine.Acum o luna de zile a murit si tatal meu,casa ramanand mostenire amandoura.Specific ca sora mea locuia impreuna cu parintii mei,este vorba de o casa la curta.Lipit de aceasta casa ea si-a construit inca 2 camere.
Intrebarile mele sunt:
1.Daca acea imputernicire mai este valabila si acum dupa moartea tatalui meu?mentionez ca acea imputernicire nu vreau sa mai fie valabila si daca inca mai este valabila se poate anula?
2.Daca trebuie sa ne prezentam noi acum la un notar sau trebuie sa asteptam sa ne vina ceva de la primarie?(asa cum sustine sora mea)
3.Daca eu pot face o imputernicire fiicei mele sa ma reprezinte ?
4.Legal se ia in calcul si impartirea celor 2 camere construite de sora mea?[/b]
O casuta mostenire
Acte necesare
Sora mea nu vrea sa se prezinte la notar.As vrea sa ma prezint eu.
Cu ce acte ar trebui sa merg la notar?
Cu ce acte ar trebui sa merg la notar?
c certificatul de deces al tatalui si cu actele de proprietate asupra bunurilor din masa succesorala (plus certificat de sarcini si extras de carte funciara pentru imobile) + actul tau de identitate si certificatul de nastere (ca sa probezi calitatea ta de succesor)
daca inca nu le ai pe toate te duci numai cu actul de deces si actele tale de identitate si dai o declaratie cum ca accepti succesiunea dupa tatal tau.
Si dupa aia mai vezi pana la implinirea termenului de 6 luni daca accepta si sora ta.
daca si dupa aia tot nu vrea sa vina a notar atunci singura cale este instanta de judecata care va fi investita cu o cerere prin care sa declare deschisa succesiunea tatalui tau, sa constate care sunt mostenitorii si care e masa succesorala si care sunt cotele ce revin fiecarui succesor din aceasta
daca inca nu le ai pe toate te duci numai cu actul de deces si actele tale de identitate si dai o declaratie cum ca accepti succesiunea dupa tatal tau.
Si dupa aia mai vezi pana la implinirea termenului de 6 luni daca accepta si sora ta.
daca si dupa aia tot nu vrea sa vina a notar atunci singura cale este instanta de judecata care va fi investita cu o cerere prin care sa declare deschisa succesiunea tatalui tau, sa constate care sunt mostenitorii si care e masa succesorala si care sunt cotele ce revin fiecarui succesor din aceasta