extindere proc.penal
extindere proc.penal
Am o mare dilema: poate fi extins procesul penal cu privire la alte persoane in cazul in care instanta a fost sesizata prin plangere prealabila pt. savarsirea infractiunilor de insulta si calomnie?
Parerea mea e ca nu, avand in vedere ca extinderea procesului penal in acest caz poate fi facuta doar de catre procuror, iar acesta nu participa la judecata.
Mai sunt si alte opinii care sa sustina contrariul?
M-ar ajuta mult...
Mersic
Parerea mea e ca nu, avand in vedere ca extinderea procesului penal in acest caz poate fi facuta doar de catre procuror, iar acesta nu participa la judecata.
Mai sunt si alte opinii care sa sustina contrariul?
M-ar ajuta mult...
Mersic
Mariusika mms, e vb de solidarit activa.
S-ar disjunge doar daca tragerea la rasp a unor faptuitori ar ingreuna serios judecata
Adicatelea..conform regulilor generale de la disjungere.
Problema pusa in discutie de autoarea temei este pe linga subiect, nepunindu-se vreo probl de extindere a proc sau act penale.
Asta voiam sa spun!
[/b]
S-ar disjunge doar daca tragerea la rasp a unor faptuitori ar ingreuna serios judecata
Adicatelea..conform regulilor generale de la disjungere.
Problema pusa in discutie de autoarea temei este pe linga subiect, nepunindu-se vreo probl de extindere a proc sau act penale.
Asta voiam sa spun!

Uffff, ma dar de ce nu te gandesti tu si la solutii practice?
Daca a fost sesizata instanta prin plangere prealabila numai pentru unii dintre participanti, atunci nu va extinde procesul din oficiu si pentru altii. Hai ca asta este clasica, nu are rost s-o mai lungim.
Eu am facut referire la acele articole pt ca daca participantii sunt de competenta unor organe diferite, regula este disjungerea (daca este posibila).
- rutu, 
Daca a fost sesizata instanta prin plangere prealabila numai pentru unii dintre participanti, atunci nu va extinde procesul din oficiu si pentru altii. Hai ca asta este clasica, nu are rost s-o mai lungim.
Eu am facut referire la acele articole pt ca daca participantii sunt de competenta unor organe diferite, regula este disjungerea (daca este posibila).

extindere proc.penal
Mersic de raspunsuri. M-am confruntat in practica cu problema pe care am pus-o in discutie. Din declaratia inculpatului, care era indicat in plangerea prealabila a pers. vat. ca fiind autorul infractiunii, a reiesit ca altcineva scrisese articolul considerat calomnios. In consecinta, instanta a dispus din oficiu extinderea procesululi penal si cu privire la acea persoana, ceea ce nu mi s-a parut legal. Cunosc de asemeni prev art. 131/C.p. insa mai corect mi s-ar fi parut ca instanta sa cheme partea vat. si sa o intrebe daca intelege sa formuleze plangere preal. si fata de persoana indicata de inculpat.
extidere proc.penal
Ce-am gresit eu? Explica-mi, te rog!Eu apar inculpatul si decizia de extindere a proc. penal a luat-o instanta. Greseala e a instantei si am sa o invoc la momentul potrivit! Parerea mea....
Bine mai. alaya7.8.9.10.11.12..., acum vii sa spui problema reala? Ne faci sa ne gandim la tot felul de ipoteze !?
Mos dricarutu, care cred ca are dreptate, a vrut sa-ti spuna ca partea vatamata este chemata cand se schimba incadrarea juridica dintr-o infractiune guvernata de principiul oficialitatii intr-o infractiune la plangerea prealabila.
Mos dricarutu, care cred ca are dreptate, a vrut sa-ti spuna ca partea vatamata este chemata cand se schimba incadrarea juridica dintr-o infractiune guvernata de principiul oficialitatii intr-o infractiune la plangerea prealabila.
Depinde ce intelegi prin "ofiter nazist"... Witmann era maior intr-o divizie SS Panzer, deci fara nici o legatura cu lagare de exterminare, epurari, reprimari, etc.dricaru wrote:De acord cu Wittman...(apropo...avatarun ala e un ofitzer nazist?? e misto oricum)
Si ca zic si ceva "pe fondul cauzei", introducerea in proces in calitate de inculpati si a celorlalti participanti nu este gresita. Instanta nu numai ca poate face acest lucru, ba chiar este obligata.