un unchi al meu a afost obligat in anul 1986 sa-si faca declaratie de avere pentru a-si putea sa-si mentina serviciul.Avand probleme familiare si gandind ca nu se vor mai schimba lucrurile, a renuntat in catre sora sa la averea pe care o aveau de impartit la aceea data de pe urma tatalui lor(doua locuri de casa si un loc de veci) Mai erau doua case confiscate in 1950 de comunisti, dar nu a adeclarat aceasta la serviciu (i- a fost frica sa nu fie dat afara; in plus in afara de arhivele securitatii nu avea nici o dovada ca acele case i-au fost confiscate in 1951 si nu avea nici un act care sa dovedeasca aceasta); dupa aparitia legii 10/2001 a facut actiune de restituire a caselor dar i s-a raspuns ca nu are drept fiindca a arenuntat; am consultat avocati si notari care mi-au spus ca am dreptate si sa merg mai departe piana la CEDO; CUM SE REZOLVA DISCRIMINARI INTRE CEI CE NU AU ACCEPTAT O MOSTENIRE INEXISTENTA INAINTE DE 1990, SI INTRE CEI CE AU RENUNTAT LA O MOSTENIRE LA FEL DE INEXISTENTA IN ACELE VREMURI;MI SE PARE O PROBLEMA ETICA CA ATUNCI CAND RENUNTI LA CEVA SA STII LA CE ANUME RENUNTI, SI BUNURILE LA CARE RENUNTI SA FIE IN PROPIETATEA EFECTIVA A TA, CA SA OPEZI IN CUNOSTIINTA DE CAUZ; IN PLUS RENUNTAREA TREBUIE SA FIE LIBER CONSIMTITA SI NU FORTATA CUM A FOST CAZUL MEU SI AL MULTORA;
CE SANSE AM SA ACTIONEZ STATUL IN JUSTITIE?
MULTUMESC PENTRU RASPUNS
ACCEPTANTI/ RENUNTATORI IN LUMINA LEGII 10/2001
PROBLEMA DELICATA
IN ACEASTA PRIVINTA PARERILE STAU IMPARTITE INTRE CEI PRO SI CONTRA SA VEDEM CE ADUC ASTIA NOU CU NORMELE METODOLOGICE L10/2001
MAI DISCUTAM
MAI DISCUTAM