vreau si eu un sfat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
nina34

vreau si eu un sfat

Post by nina34 » 15 May 2004, 01:02

div s-a pronuntat, iar partajul am fost sfatuita sa impart pe din doua ca eu nu am prea lucrat si asi pierde mai mult. Doar ca am 2 copii(11 si 5 ani) si nu mai pot sa cumpar casa cu jumatate din banii pe ap. poate e cam tarziu sa pun o intrebare ( ap. e aproape dat) dar exista vreo lege care sa ma lase pe drumuri cu 2 copii???

danubiu

Post by danubiu » 29 Jul 2004, 18:36

Nu exista o lege care sa te lase pe drumuri cu 2(doi) copii, dar nici una care sa-ti dea casa. Nu cred ca ai de ales.

innuenda

Post by innuenda » 29 Jul 2004, 23:30

Draga Nina34, eu nu cunosc detaliile procesului tau, dar vreau sa-ti spun doar ca in fata legii, faptul ca ai fost mai mult casnica, ingrijindu-te de cresterea a doi copii minori si de treburile gospodarasti, echivaleaza cu a fi lucrat. Nu te lasa pacalita de aparente. In plus, legea tine de fiecare data seama de "interesul major al copilului minor". Ia ceea ce ti-am spus doar ca pe un sfat prietenesc de la cineva putin mai avizat ca tine in problema. Daca insa avocatul tau te-a sfatuit sa te intelegi la partaj, s-ar putea ca intr-adevar asta sa fie cea mai buna solutie pentru litigiul concret in care esti parte. Daca sugestia a venit de la avocatul lui, in mod sigur vrea sa te pacaleasca. Bafta!

danubiu

Post by danubiu » 01 Aug 2004, 17:41

Nimeni nu poate fi tinut in indiviziune, iar el are totusi drept de proprietate asupra 1/2 din acel apartament. Referirile la copii aflati in ingrijire, se regasesc cu precadere in hotararile de dinainte de 1989 cand instantele atribuiau beneficiul contractului de inchiriere sotului care primea spre crestere si educare copilul. Desigur instanta i-ti poate atribui apartamentul numai in cazul in care poti plati sulta stabilita(bineinteles va trebui sa ceri rezolvarea in acest mod ). Altfel stim ca nu este morala situatia si atat.

iulica

Post by iulica » 25 Aug 2004, 10:33

Am si eu o speta la care as dori mult sa ma ajutati daca puteti.

O persoana juridica a cumparat in 1996 de la 2129 persoane fizice "cupoanele de privatizare" care se vindeau la colt de strada cu toate la Legea interzicea astfel de tranzactii.
Transferul efectiv de proprietate cu a fost facut nici pana in prezent neexistand o baza legala, astfel ca persoanele vanzatoare au beneficiat in toata aceasta perioada de dividende, drept de vot, o parte din ei le-au vandut (de data asta legal prin intermediul brokerilor), etc.

Acum noi suntem dati in judecata ca, in calitate de registratar al societatii de actiuni ale carei cupoane au fost vandute, sa recunoastem dreptul de proprietate al cumparatorului.

Cu toate ca legea este de parte noastra, vreau sa va intreb daca nu cumva pot ridica exceptia prescriptiei dreptului la actiune tinand cont ca din 1996 pana in 2004 au trecut 8 ani?

Post Reply