Salutare. As dori sa cunosc si eu parerea voastra referitor la urmatoarea speta, in legatura cu care trebuie sa ma documentez pana maine, avand in vedere ca momentan nu am acces decat la coduri. Vreau sa stiu voi ce demersuri ati face in ipoteza in care ati fi consilieri juridici.
Detin urmatoarele informatii :
-o infractiune de furt dintr-o banca cu fals si uz de fals repetat la 3 luni cu scoatere de numerar, inclusiv pentru plata salarii + 2 plati pt. autoturism persoana fizica;
- complicitate directa a 2 persoane din banca si probabil supraveghetori;
- plangere penala la sectia nr. 8 politie;
- greseala manageriala conducere sectia 8 prin nedispunerea unei expertize financiar-contabile si repartizarea lucrarii la un subofiter care timp de 8 luni nu face nimic in cauza;
- dupa 8 luni trece la sectia economica, se lucreaza la dosar nerezolvat pana azi.
Ce se poate face?
ajutor speta penal!!
Nu stiu ce sa zic, as tinde sa spun ca cercetarea penala se efectueaza de catre ofiterii de la Serviciul Pt. Combaterea Criminalitatii Economico-Financiare. Ce zici?
Ma gandeam ca totusi conform art. 275 C.pr.pen., persoana vatamata in interesele sale legitime s-ar putea adresa cu o plangere impotriva masurii dispuse de conducerea sectiei de politie deoarece datorita greselii lor au tergiversat solutionarea dosarului, catre procurorul care efectueaza supravegherea organului de urmarire. Si apoi sa solicite o expertiza financiar-contabila, care ar putea constitui o proba concludenta si utila in procesul penal.
Ma gandeam ca totusi conform art. 275 C.pr.pen., persoana vatamata in interesele sale legitime s-ar putea adresa cu o plangere impotriva masurii dispuse de conducerea sectiei de politie deoarece datorita greselii lor au tergiversat solutionarea dosarului, catre procurorul care efectueaza supravegherea organului de urmarire. Si apoi sa solicite o expertiza financiar-contabila, care ar putea constitui o proba concludenta si utila in procesul penal.
Va rog, mai vreau si eu cateva opinii!!!
Poate fi vorba de infractiunea de bancruta frauduloasa daca se falsifica evidentele institutiei bancare? Ca ar cam schimba ceva in speta .
De pilda aceasta infractiune se judeca de catre tribunal conform art. 27 (1.e) C.pr.pen., iar conform art. 209(3) C.pr.pen., urmarirea penala se efectueaza obligatoriu de catre procuror si nu de organele de cercetare ale politiei, si am putea sa ridicam o exceptie de necompetenta materiala.
Poate fi vorba de infractiunea de bancruta frauduloasa daca se falsifica evidentele institutiei bancare? Ca ar cam schimba ceva in speta .
De pilda aceasta infractiune se judeca de catre tribunal conform art. 27 (1.e) C.pr.pen., iar conform art. 209(3) C.pr.pen., urmarirea penala se efectueaza obligatoriu de catre procuror si nu de organele de cercetare ale politiei, si am putea sa ridicam o exceptie de necompetenta materiala.