recurs pentru incredintare minor
recurs pentru incredintare minor
Buna ziua!
Fratele meu a fost de curand "protagonistul" unui proces de divort intentat de catre el, prin care solicita si incredintarea spre crestere si educare a fetitei lui in varsta de 4 ani.
Ambii locuiesc si muncesc cu forme legale in Italia, copilul minor rezultat din casnicia lor fiind crescut in tara de catre bunica materna, fara a exista acordul tatalui in acest sens. Procesul de divort a avut loc in provincie intr-un orasel unde totul se judeca pe baza a unor martori care nu au voie sa raspunda decat la intrebari stabilite de catre avocati, fara a avea posibilitatea de a aduce alte probe. In urma audierii martorilor cat si a insistentei de a aduce probe privind starea materiala a bunicilor paterni care au posibilitati excelente de crestere si educare a copilului, judecatorul a hotarat incredintarea catre mama a fetitei, cu toate ca in timpul procesului s-au adus destule probe privind starea materiala precara cat si existenta unor abuzuri asupra fetitei.
Avand in vedere faptul ca in provincie exista anumite prejudecati alte judecatorilor privind incredintarea copilului mamei acestuia, va rog sa-mi spuneti ce sanse sunt in cazul unui recurs, de incredintare a copilului tatalui acestuia?
incredintarea minorului se face de regula catre parintele care solicita acest lucru si dovedeste ca are mijloacele necesare. Instanta nu acorda o prioritate mijloacelelor matriale ci analizeaza interesul minorului sub toate aspectele (stabilitate, afectiune,siguranta materiala si emotionala), bazandu-se si pe raportul de ancheta sociala. Daca fratele tau nu a cerut incredintarea minorului ci numai a aratat ca minorul va beneficia de crestere si educare din partea bunicilor paterni era firesc ca instanta sa-l fi incredintat mamei.
Mda...suna frumusel opinia studentului de dinaintea mea....cam asa scrie la carte.
Nu cred insa ca avetzi sanse in recurs.
Va fi incred mamei pt ca (fii atent Dobre la maestru Dricaru!!
) ar insemna sa se schimbe mediul in care se afla copilul(si unde e probabil bine ingrijit) cu un alt mediu, ceea ce ar fi in detrimentul dezvoltarii psiho-fizice a minorului.
Tatal are dr la legat pers cu minorul
Nu cred insa ca avetzi sanse in recurs.
Va fi incred mamei pt ca (fii atent Dobre la maestru Dricaru!!

Tatal are dr la legat pers cu minorul
RE
Chiar daca el nu e bine ingrijit ATENTIE VA ROG.....DE REGULA COPILUL ESTE LASAT ACOLO UNDE SE SIMTE MAI BINE ...IAR ASTA O HOTARASTE CINEVA CARE DIN PACATE NU ARE TOATE INFORMATIILE CORECTE!!!!!!!!
IN CAZUL MEU DE EXEMPLU CU TOATE CA CONDITIILE DE INGRIJIRE ERAU MAI BUNE LA MINE....COPILUL A FOST DAT TATALUI SPRE INGRIJIRECU DEOSEBIREA CA COPILUL MEU A AVUT SI DREPT DE DECIZIE
[/b]TOTUL SE INTAMPLA DIN CAUZA CA SERVICIILE PT PROTECTIA COPILULUI NU ISI FAC DATORIA CUM TREBUIE.....IAR ASTA O SPUN CU MARE REGRET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IN CAZUL MEU DE EXEMPLU CU TOATE CA CONDITIILE DE INGRIJIRE ERAU MAI BUNE LA MINE....COPILUL A FOST DAT TATALUI SPRE INGRIJIRECU DEOSEBIREA CA COPILUL MEU A AVUT SI DREPT DE DECIZIE
[/b]TOTUL SE INTAMPLA DIN CAUZA CA SERVICIILE PT PROTECTIA COPILULUI NU ISI FAC DATORIA CUM TREBUIE.....IAR ASTA O SPUN CU MARE REGRET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu cunosc aceasta speta concreta ( intamplarea ) si adevarul e undeva la mijloc.Exista ceva, deosebit, si cred ca stii, pt. care fratele tau nu a obtinut incredintarea.
Dar copilul este bine ingrijit si face psihoterapie pt. ca stresul procesului i s-a transmis si i-a afectat comportamentul.Acum are nevoie de stabilitate; in ceea ce priveste partea materiala, e O.K.
Dar copilul este bine ingrijit si face psihoterapie pt. ca stresul procesului i s-a transmis si i-a afectat comportamentul.Acum are nevoie de stabilitate; in ceea ce priveste partea materiala, e O.K.