trecerea frauduloasa a copiilor peste granita

Familiei
Post Reply
Vetrisoianu

trecerea frauduloasa a copiilor peste granita

Post by Vetrisoianu » 09 Oct 2005, 14:57

Divortata. Fostul sot - cetatean iordanian, cu dubla cetatenie (romana si iordaniana). Copiii mi-au fost incredintati mie. Poate sa imi "fure", fostul sot copiii, si sa/i duca in Iordania? Copiii sunt trecuti pe pasaportul lui din perioada casatoriei. Ce as putea sa fac, unde si cui sa ma adreses, sa capat un plus de siguranta ca lucrul acesta nu se poate intimpla? In timpul din urma, fostul sot vine mereu pe la scoala, respectiv gradinita si le vorbeste copiilor despre "frumusetea" tarii lui. Sunt inspaimintata cunoscind mentalitatea si religia lui..... Va rog daca puteti dati/mi un sfat, o sugestie, orice....

sechmet

Post by sechmet » 09 Oct 2005, 15:03

Daca ai hotarare judecatorteasca prin care ti-au fost incredintati copii, fapta lui ar intra sub incidenta legilsatiei internationale privind rapirea copiilor.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 09 Oct 2005, 21:04

In principiu, conform legii ,nu poate sa iasa cu copiii din tara fara acordul tau scris,dat in fata notarului.Doar in cazul in care nncumparann vreun vames sa inchida ochii (mai greu) sau obtine in fals acordul tau (si mai greu).
Impotriva acestor ilegalitati n-ai cum te apara,daca nu s-au produs.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 10 Oct 2005, 12:06

Sechmet wrote:Daca ai hotarare judecatorteasca prin care ti-au fost incredintati copii, fapta lui ar intra sub incidenta legilsatiei internationale privind rapirea copiilor.
Misto chestie daca tarile arabe ar da doi bani pe chestia asta. odata ajunsi acolo copiii mai poti doar spera sa-i furi.
Eu zic sa te duci la serviciul pasapoarte si sa intri in audienta sa explici situatia. Cred ca te-ar putea sfatui.
Sincera sa fiu pana nu expira pasaportul lui nu stiu ce altceva ai putea face. Sigur ca la granita ar trebui sa prezinte acordul tau dar......

Vetrisoianu

Post by Vetrisoianu » 11 Oct 2005, 09:02

Problema e ca reinnoirea pasaportului la ei , nu e atit de dificila ca la noi, dimpotriva... pur si simplu se da un pasaport nou pe baza celui vechi. Si intradevar imi e teama ca ar putea cumpara un vames,.....

Post Reply