Ma intereseaza cum pot sa imi stabilesc calitatea de mostenitor precum si cota din masa succesorala a tatalui decedat in 2004.
Mostenitori legali sunt descendentii in numar de trei copii legitimi si fosta sotie al carui raport de casatorie cu tatal a incetat din 1995 fara sa fi facut partaj pe bunuri.Din hotararea de divort rezulta ca ambii au fost de acord sa-si pastreze numele dobandit prin casatorie si nu se face nici o referire la partaj.
Bunurile defunctului sunt imobile.O parte din acestea le-a cumparat din surse proprii inainte de divort pentru care exista declaratie notariala din partea mamei ca recunoaste acest lucru,iar cealalta parte sunt bunuri mostenite de la parintii defunctului.
Care sunt limitele drepturilor si intinderea lor pentru fiecare mostenitor in parte in acest caz.
Procedura la care ma refer se adreseaza Instantei Judecatoresti.
procedura de actiune suscesorala in Instanta de Judecata
Calitatea de mostenitor se dovedeste cu Certificatul de deces al tatalui dvoastra si cu Certificatul dvs de nastere.
In ceea ce priveste partajul eu personal nu va pot raspunde deoarece datele pe care ni le-ati pus la dispozitie sunt destul de evazive si necesita unele lamuriri - de exemplu : ce bunuri au ramas dupa defunctul dvs tata? cand au fost dobandite aceste bunuri? inainte, in timpul sau dupa desfacerea casatoriei?
In ceea ce priveste partajul eu personal nu va pot raspunde deoarece datele pe care ni le-ati pus la dispozitie sunt destul de evazive si necesita unele lamuriri - de exemplu : ce bunuri au ramas dupa defunctul dvs tata? cand au fost dobandite aceste bunuri? inainte, in timpul sau dupa desfacerea casatoriei?