Custodie nou nascut , plecare din tara cu copil

Familiei
Post Reply
Chloe

Custodie nou nascut , plecare din tara cu copil

Post by Chloe » 03 Oct 2005, 00:19

Sora mea va naste in curand o fetita,ea fiind necasatorita.Tatal copilului doreste sa recunoasca copilul numai ca noi restul familiei nu dorim asta. In cazul in care el o sa insiste sa recunoasca copilul , pe numele cui va fi totusi trecut-a fetita
Ma refer la numele de familie, si ce drepturi ar avea el?
Custodia va fi incredintata mamei , nu?
Ce s-ar intampla daca noi nu l-am declara pe el ca tata al copilului, ce ar putea face el?
Ar putea cere sa se faca testul de paternitate?, copilul ar fi mult prea mic , este nevoie de acordul mamei?
Este posibil ca in decursul unui an ea sa vina cu fetita in US-NY unde locuiesc eu. Are nevoie de semnatura tatalui ca sa poata iesi din tara cu fetita?
Am nevoie de sfatul vostru, va rog.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 03 Oct 2005, 12:12

daca tatal recunoaste copilul are aceleasi drepturi ca atunci cand copilul se naste din casatorie.
Nu se pune problema ncustodiei" decat in cazul in care a existat un proces de divort. Asa incat in situatia data daca vreti o hotarare judecatoreasca de incredintare (cum cere legea) atunci va trebui sa va adresati instantei pentru a o obtine.
Ma tem ca nu puteti declara dvs. ca tata al copilului pe cine vreti. tatal este singurul care poate sa vina sa declara ca acest copil e al lui. faptul ca dvs. va duceti si declarati ca acest copil este al lui X de exemplu nu produce consecinte juridice daca X nu vine sa intareasca acest lucru.
daca va temeti ca veti avea probleme cu tatal atunci cel mai bine este sa declarati copilul cu "_" (liniuta) la numele tatalui, ceea ce nu prea este insa in interesul copilului.

Chloe

Post by Chloe » 04 Oct 2005, 04:36

Mda, aveam eu o vaga idee ca asa o sa fie.
Ceea ce am vrut sa spun este ca el nu va fi declarat tatal fetitei , dar nici nimeni altcineva. Simplu- fetita nu are tata.
"Scandal" cu acest individ este posibil sa fie, sau nu, la fel cum nu pot spune cat de tare o sa "tipe" , dar hey, whatns done is done.
Nu stiu care sunt legile in Romania dar aici (US) sunt mult in favoarea mamei.
Tu mi-ai raspuns la o parte din intrebari si pt asta iti multumesc, dar tot mai sunt cateva neclare si indraznesc sa te rog sa-mi dai un sfat.
Din motive de" liability", nu pot consulta deocamdata un avocat.

1. Are o mama in Ro dreptul de a nu recunoaste un individ ca fiind tata al copilului si de a declara ca , copilul nu are tata?
2. Poate un barbat sa recunoasca un nou nascut, stiind ca el este tatal, fara a aduce o dovada de paternitate (ADN, sau orice alt test se poate face)?
3. Poate un individ care pretinde ca este tatal unui nou nascut sa obtina un ordin judecatoresc (in cazul in care se va ajunge acolo) pt a putea face un test ADN atat siesi cat si noului nascut? Ar avea nevoie si de consimtamantul mamei pt a acel test ?
4. Ce poate face el in acest caz din punct de vedere legal?
5. Urmatoarea scena: fetita se naste si trebuie mers la primarie sau unde se declara parinti copilului si domiciliul. Asta doar mama o poate face din moment ce ei doi nu sunt casatoriti, nu?
6. In cazul in care o sa il declare ca tata al fetitei, ca sa poata pleca din tara cu fetita are nevoie de semnatura lui, nu?
Merci. I really appreciated it.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 05 Oct 2005, 12:04

1. da. Copilul se declara initial la maternitate unde mama il poate declara bine-merci singura daca nu este casatorita.
2. iarasi da. poate merge singur singurel la notar si da o declaratie autentica de recunoastere de paternitate. atat ca pana nu se fac mentiunile corespunzatoare pe certificatul de casatorie declaratia nu prea produce efecte fata de terti.
3. chestia asta cu "court order" la noi nu prea exista. daca introduce actiune in instanta insa (ceea ce nu vad de ce ar face ca are varianta de la pct. 2) pentru a se stabili ca el e tatal copilului atunci ar putea cere aceasta proba in masura in care mama spune ca nu el este tatal. Actiunea imi pare insa lipsita de interes cata vreme tatal are varianta de la pct. 2 independenta de parerea mamei copilului.
maxim, cu recunoasterea autentica de paternitate ar putea introduce o actiune in rectificarea certificatului de nastere in sensul de a fi trecut pe acesta la rubrica "tata".
4. nu inteleg? daca instanta dispune o astfel de proba mama este obligata sa se prezinte cu copilul la INM. fara discutii. Nu o intreaba nimeni daca este de acord.
5. ti-am raspuns deja
6. da

Post Reply