Va rog un raspuns daca se poate

Familiei
Post Reply
Florin37

Va rog un raspuns daca se poate

Post by Florin37 » 27 Sep 2005, 19:30

Am fost casatorit si am o fiica de 17.ani carei platesc pensie alimentara.
Fosta mea sotie a murit acum mai multi ani in urma.
Fiica mea s-a casatorit avind acordul scris a matusei ei [ sora decedatei].
Matusa ei avind drept de tutela asupra ei, tutela incredintata prin hotarire judecatoreasca.
Intrebarea mea este:
Daca fiica mea s-a casatorit legal eu trebuie sa-i mai platesc pensie alimentara in continuare?
Si daca nu ar mai trebui sa platesc ce acte mi-ar trebui si ce ar trebui sa fac?

Va rog din suflet sa-mi dati un raspunsdaca se poate cit mai exact.

Cu deosebit respect
Butuc Florin

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 28 Sep 2005, 07:36

Nu mai trebuie sa platiti pensia de intretinere avand in vedere faptul ca odata casatorita fiica dvs. nu se mai afla in intretinerea nici a dvs si nici a matusii ei. (parerea mea)
Pentru asta va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care solicitati sistarea obligatiei de plata si anexati certificatul de casatorie in copie.
Sau pur si simplu nu mai platiti.

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 28 Sep 2005, 09:16

florin, scuze ca intervin, dar nu m-am putut abtine sa nu observ ca tot pe forum ai mai pus o intrebare, in care spuneai ca sotia ta este inca in viata si vrei sa intentezi divort. 8O
care din variante reflecta realitatea?

JusticeForAll

Post by JusticeForAll » 28 Sep 2005, 14:12

Roxana, iarta-l, omun da variante prezumtive... e chalenging (ca sa zic asa)... se vede insa ca are probleme. Parerea mea, Florin e ca trebuie sa sistezi platile.(cand te-ai obligat prin decizie sau intelegere la plata si, sa zicem fata a facut 18 ani, nu e nevoie de o actiune prin care sa-ti legitimezi sistarea pensiei ) Asa si in cazul tau: fata maritata (cu mama sau fara mama) nu mai e beneficiarul pensiei de intretinre pro-facto. deci ceea ce trebuie sa faci e sa intrerupi plata pensiei si sa astepti sa te dea in judecata cu drept asupra pensiei...pariez pe ce vrei ca nu se gaseste persoana cu acest drept...poate doar daca fiica nu se desparte pana la 25 de ani...dan si-atunci trebuie sa fie studinta.

Florin37

Pentru Doamna sau Domnisoara Roxana_juridic

Post by Florin37 » 28 Sep 2005, 14:42

Din prima casatorie a rezultat fiica mea care actualmente este casatorita ea avind 17 ani fiind in clasa a 12.Mama ei a murit in timp ce noi eram despartiti legal.
Fiica mea aflindu-se in tutela la matusa ei sora decedatei[ fosta mea sotie.]fiind sub tutela matusei ei ea si-a dat consimtamintul probabil scris ca fiica mea sa se marite.
Intrebarea mea era:Fiica mea odata casatorita trebuie sa-i mai platesc pensie alimentara?

Iar a doua intrebare era legata de actuala mea sotie.In legatura cu divortul pe care vreau sa il deschid impotriva ei.

excalibur

Post by excalibur » 28 Sep 2005, 16:55

Primul obligat la intretinere este soltul, dar daca sotul nu are venituri nu ramane tatal in continuare obligat pana la finalizarea studiilor?

JusticeForAll

Post by JusticeForAll » 28 Sep 2005, 18:51

hai s-o luam sistematic:
Obligatia de intretinere acordata unui minor de catre parinte sau adoptator inceteaza prin ajungerea acestuia la majorat (inceteaza, adica inceteaza si opresti), afara de cazul in care-si continua studiile, cu precizarile facute pentru minorul care a implinit varsta de 16 ani (art.86 si 107 C. fam). Dupa aceasta data, copilul are drept de intretinere numai daca se afla in nevoie, si anume din cauza incapacitatii de a munci (cand nu este in continuarea studiilor). Obligatia de intretinere inceteaza si in cazul in care minorul se casatoreste;

Post Reply