HEEEELP MEEE !
HEEEELP MEEE !
Dragi tovarashi si pretini....o autoritate publica formuleaza o actiune in justitie pentru anularea unor acte emise de ea insasi, daca pot sa zic asa...e vreun termen de prescriptie pentru actiunea de acest fel ??? Multumesc anticipat !
Da, actul a intrat in circuitul civil si nu mai poate fi revocat de emitent, astfel incat desfiintarea actului poate fi facuta numai pe cale judecatoreasca.
Nu am acum la indemana Legea nr. 554/2004 si nu-mi amintesc daca exista dispozitii speciale, dar daca motivul de nulitate este de ordine publica, si asa se pare, atunci actiunea este imprescriptibila.
Nu am acum la indemana Legea nr. 554/2004 si nu-mi amintesc daca exista dispozitii speciale, dar daca motivul de nulitate este de ordine publica, si asa se pare, atunci actiunea este imprescriptibila.
Eu cred ca actiunea e imprescriptibila. Mai cu seama cu cat in art.1 alin.6 se vorbeste despre constatarea nulitatii. Eu vad in formulare o referire la nulitatea absoluta.
Desigur ca poti sa jonglezi un picut cu calificarea actului cu pricina. Si daca reusesti sa convingi instanta ca e vorba despre un act administrativ individual ai putea sa provoci o discutie legata de termene, astfel cum le gasesti in art.11 din L 554/2004.
Dar parerea mea e ca va fi un proces didactic in care onor ministerul justitiei va spulbera orice argument contrar.

Desigur ca poti sa jonglezi un picut cu calificarea actului cu pricina. Si daca reusesti sa convingi instanta ca e vorba despre un act administrativ individual ai putea sa provoci o discutie legata de termene, astfel cum le gasesti in art.11 din L 554/2004.
Dar parerea mea e ca va fi un proces didactic in care onor ministerul justitiei va spulbera orice argument contrar.