cerere in anulare
cerere in anulare
in situatia in care o ordonanta privind o somatie de plata este investita cu formula executorie si paratul face o cerere in anulare (cred inafara termenului de10 zile de la comunicare) pt. niste motive imorale, trebuie sa depun intampinare ci doar sa invoc exceptia nedepunerii cererii in termenul legal ?
cerere in anulare
eu as face intampinare care ar cuprinde atat exceptia, cat si succint fondul;
nu te costa nimic sa faci intampinare si oricat de "admisibila" ar fi excaptia niciodata nu se stie.
croc
nu te costa nimic sa faci intampinare si oricat de "admisibila" ar fi excaptia niciodata nu se stie.
croc
Faceti intampinare prin care invocati exceptia de tardivitatea a cererii in anulare solicitand respingerea acesteia ca tardiv introdusa! Pe de alta parte fiti pe faza sa nu exista vreo cauza de repunere in termen(acum spun o ideee nu dau cu parul pentru ca nu cunosc conditiile concrete ale spetei, avandu-se mai multe aspecte precum si faptul ca cererea in anulare se face in 10 zile de la comunicare cu debitorul. si plus de asta daca partea invedereaza ca a fost impiedicat de o imprejurare mai presus de vointa sa pentru a exercita calea de atac atunci ar avea 15 zile de la data la care a incetat acea cauza)
De aceea este bine sa intemeiati si respingerea cererii in anulare asa cum bine spunea "croc", mai mult, aceasta necostandu-va nimic!
Adi
PS Adevarat este ca in locul debitorului as fi facut contestatie la executare dandu-mi se posibilitatea, ca in cazul in care nu am facut cerere in anulare , sa invoc aparari pe fondul dreptului!
De aceea este bine sa intemeiati si respingerea cererii in anulare asa cum bine spunea "croc", mai mult, aceasta necostandu-va nimic!
Adi
PS Adevarat este ca in locul debitorului as fi facut contestatie la executare dandu-mi se posibilitatea, ca in cazul in care nu am facut cerere in anulare , sa invoc aparari pe fondul dreptului!