cum e mai bine?

Familiei
Post Reply
cerona

cum e mai bine?

Post by cerona » 20 Sep 2005, 13:35

Sunt in proces de partaj cu fostul sot, iar cei 2 copii mi-au fost incredintati mie.
In cererea de partaj am cerut eu casa si despagubirea lui prin sulta.
Am plecat de acasa caci nu mai puteam trai cu el, dar acum a avut tupeul sa ne anunte ca prietena lui va veni sa locuiasca in casa permanent ,am aflat ca ea mai vine pe acolo. Aceasta casa este construita de mine si de fostul sot.
Ea are acest drept, sa se mute in casa mea? Nu o pot scoate afara prin lege?
Acesta nu-i un motiv pentru evacuarea lui? Am nevoie de martori?Cei care au vazut-o nu vor sa fie martori.
Si o ultima intrebare, va rog e foarte important pentru mine, la expertiza tehnica pe care o plateste el, eu pot sa asist?
Stiu cum am constuit-o, care sunt hibele,daca evalueaza casa la o suma prea mare?
Mii de multumiri,C.

sofia

Post by sofia » 20 Sep 2005, 13:45

Daca ai cerut casa si ai pastrat copii probabil ca iti va fi atribuita tie casa daca nu exista posibilitatea de a o imparti cu fostul sot.
Ati putea incheia o tranzactie si sa stabiliti de comun acord modul in care sa se faca partajul.
Daca tu primesti casa sa stii ca va trebui sa achiti sulta care s-ar putea sa nu fie chair mica.
Evaluarea o face un expert evaluator ales de comun acord sau tras la sorti.
Pana la partaj aveti dreptul sa folositi casa in comun.

cerona

Post by cerona » 20 Sep 2005, 14:09

Nu vrea sa ne intelegem de nici un fel cu partajul, nu am cu cine discuta.
Nu accepta nici ca eu si copii sa ramanem cu casa!
Ma amenintat ca va lungi procesul oricat, ca-si va cheltui toti banii pt asta. Incearca cu intimidare, caci pierde tot si eu nu ma intorc acasa!
Mi-e teama ca face ceva si evaluaza casa la mai mult decat face de fapt. Oare se poate?

sofia

Post by sofia » 20 Sep 2005, 14:13

Cerona, nu exista niciodata un singur vinovat.
Cand este vorba despre divort marea majoritate a oamenilor invoca culpa celuilalt.
Ramand insa strict la probleme juridice partajul presupune impartirea bunurilor comune in asa fel incat sa fie echitabil pentru ambii soti.
Daca iti este teama de faptul ca ai putea plati o sulta prea mare atunci vindeti casa si impartiti banii.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Sep 2005, 14:16

expertul numit de instanta va evalua casa functie de anumite normative.
in principiu si instanta stie cam care este valoarea de circulatie a unei case asemanatoare cu a ta asa ca evaluari mult distorsionate nu se prea pot face.
poti participa la expertiza si procedural este sa fii citata.

cerona

Post by cerona » 20 Sep 2005, 14:22

Sofia vad ca te-am suparat cu pretentiile mele.
Este vina lui exclusiva ,stiu ,imi vei spune ca nu asta conteaza, e usor de spus ...vinde casa. :(
Mersi oricum pentru raspunsul tau.

sofia

Post by sofia » 20 Sep 2005, 14:25

Nu m-ai suparat dar nici nu ma las usor influentata.
Nici nu-mi formez parerile ascultand doar o singura parte in cazul unui conflict.
Nici pentru el nu cred ca este usor sa ramana fara locuinta.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Sep 2005, 14:25

nu cred ca Sofia s-a suparat. Ti-a dat insa succint si scurt o opinie juridica asa cum ni s-a parut ca ai cerut.

cerona

Post by cerona » 20 Sep 2005, 14:28

attorneyatlaw, toata stima si mersi mult :)
Ai fost la obiect, stiu ca tu m-ai ajutat si acum un an cand am inceput divortul.Un salut calduros din Timisoara :bye:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Sep 2005, 14:59

cu drag

Post Reply